Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 128 keittokirjaan.
OHJE Otto Leskinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Junior Master Chef eli Otto Leskinen valmistaa äitienpäivänä omalle äidilleen upeita luksusleipiä. Uppomunat onnistuvat takuuvarmasti muovikelmussa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Benedictinleivät

Ainekset

4
viipaletta
maalaisleipää
voita paistamiseen
200
g
kylmäsavulohiviipaleita
Sienet
200
g
siitakesieniä
1
tl
oliiviöljyä
1
tl
Provencen yrttisekoitusta
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
muutama tippa tryffeliöljyä
Uppomunat
1 1/2
l
vettä
4
munaa
1
rkl
öljyä
ripaus suolaa
Pinaatti
150
g
pinaattia
1 1/2
l
vettä
1 1/2
tl
suolaa
Hollandaisekastike
2
keltuaista
1
tl
vettä
1
tl
valkoviinietikkaa
100
g
huoneenlämpöistä voita
1
tl
sitruunanmehua
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin sienet. Puhdista ja paloittele siitakkeet. Paista niitä öljyssä pannussa muutama minuutti. Ota pois liedeltä. Lisää mausteet ja tryffeliöljy, tarkista maku.
  2. Tee uppomunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Vuoraa neljä pientä kahvikuppia kelmulla. Sipaise kelmuihin öljyä ja riko munat kelmujen sisään. Kokoa kelmu nyytiksi ja solmi kiinni. Yritä välttää ilman jäämistä kelmun sisään. Kun vesi kiehuu kauniisti poreillen, laske siivilä veteen. Nosta kananmunanyytit siivilään ja keitä 4–5 minuuttia. Nosta jäähtymään siksi aikaa, kun valmistelet muut täytteet.
  3. Ryöppää pinaatit nopeasti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada pinaatit siivilään ja jätä valumaan.
  4. Valmista hollandaisekastike. Kuumenna kattilassa vettä ja nosta päälle metallinen kulho niin, ettei kulhon pohja osu veteen. Laita keltuaiset, vesi ja etikka kulhoon. Kypsennä koko ajan vispilällä sekoitellen noin kolme minuuttia, kunnes seos paksunee hieman. Lisää voita koko ajan sekoittaen nokare kerrallaan. Lisää seuraava nokare kun edellinen on kokonaan liuennut kastikkeen joukkoon. Mausta kastike sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä. Ota kattila liedeltä.
  5. Sulata nokare voita pannussa. Paista leipäviipaleita muutama minuutti molemmin puolin.
  6. Leikkaa uppomunanyytit auki saksilla ja ripottele munien päälle hieman suolaa.
  7. Kokoa leivät lautasille. Annostele leiville pinaatti ja sienet. Lisää seuraavaksi kylmäsavulohta ja nosta päällimmäiseksi uppomuna. Viimeistele hollandaisekastikkeella. Tarjoa heti.

Kommentit (3)

Käyttäjä5309
Seuraa 
Liittynyt15.10.2017

Reseptistä puuttuu kuinka paljon lohta pitäisi olla

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Ainesosaluettelossa on mainittu, että lohta on 200 grammaa. Se jaetaan neljälle leivälle tasan :)

Vierailija

Enpä ole ennen kuullut, että kukaan valmistaisi uppomunat muovikelmun sisällä keittäen. Tätä reseptiä en ole kokeillut, mutta kun teen cilbiriä, teen uppomunat juuri ja juuri kiehuvassa vesipyörteessä. Se ei ole ollenkaan vaikeaa, eikä tarvitse sotata muovikelmun kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Katkarapujen tilalle voi lohkoa lisää avokadoa tai kuutioida marinoitua tofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset katkarapukääröt

Ainekset

1
pkt (12 kpl)
riisipaperia (esim. Blue Dragon)
1
ps (200 g)
isoja pakaste-katkarapuja
2–3
porkkanaa
½
kurkkua
1–2
avokadoa
1
ps jääsalaattia
2
chilipalkoa
ruukku minttua
ruukku thaibasilikaa
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Pese ja halkaise kurkku. Koverra teelusikalla siemenet pois ja viipaloi kurkku. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmä. Revi jääsalaatti pienemmiksi paloiksi. Viipaloi chilit. Riivi yrteistä lehdet ja hennoimmat varret.
  2. Laita isoon kulhoon lämmintä vettä. Kasta riisipaperit yksitellen veteen noin 10 sekunniksi. Nosta paperi leikkuulaudalle. Taputtele ylimääräinen vesi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
  3. Nosta riisipaperin keskelle täytteitä. Taita riisipaperi paketissa olevan kuvan mukaisesti täytteen päälle. Kääri rullalle.
  4. Täytä kaikki rullat samalla tavalla. Leikkaa ne puoliksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Rullat sopivat vegaaneille, kun jätät katkaravut pois. Pilko silloin täytteeseen reilummin avokadoa tai käytä marinoitua tofua.

Inkiväärikastike

Ainekset

2
limettiä
2
rkl
inkivääriä silputtuna
1
chili
2
dl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Purista limeteistä mehu. Silppua inkivääri ja chili.
  2. Yhdistä kastikkeen ainekset.

Maapähkinäkastike

Ainekset

2
dl
maapähkinätahnaa
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Tonnikalapastan ohje on niin helppo, että koululainenkin osaa sen itse tehdä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikalapasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
prk
tonnikalapaloja öljyssä
1
prk
tomaattimurskaa
vettä
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippurirouhetta

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pussin ohjeen mukaan.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  3. Kaada paistinpannulle loraus öljyä tonnikalapurkista. Kuullota sipuleita pari minuuttia.
  4. Lisää tonnikala. Paloittele tonnikala kauhalla pienemmiksi paloiksi.
  5. Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kastikkeeseen.
  6. Mausta kastike basilikalla, suolalla ja pippurilla.
  7. Hauduta 10 minuuttia ja kaada kastike pastan joukkoon.