
Kun kardemumma, korianteri ja juustokumina pääsevät munakoisojen maustajaksi, syntyy uhkea kasvisruoka. Marokkolaisessa ruoassa munakoisoviipaleet tarjotaan haaleaksi jäähtyneinä.
Marokkolaisen keittiön monipuoliset mausteet saavat munakoisonkin maistumaan. Juustokuminan ja korianterin siemenet, mustapippuri, chili sekä kaneli ja kardemumma muodostavat maustesekoituksen, joka antaa makua niin kasviksille kuin kastikkeillekin.
Eniten makua mausteista saa, kun kokonaiset mausteet jauhaa morttelissa itse hienoksi. Mausteseoksesta sekoitetaan pieni määrä jogurttikastikkeen joukkoon, jossa maistuvat myös raikas minttu sekä lehtipersilja.
Munakoisot viipaloidaan ja paistetaan melko runsaassa öljymäärässä napakan kypsiksi. Kunnolla kuuma pannu edesauttaa hyvän paistopinnan saamisessa. Loppu mausteseos ripotellaan vasta jälkikäteen paistettujen munakoisojen päälle, jotta mausteet eivät kärähdä pannulla.
Munakoisot on tarkoitus tarjota jäähtyneinä, joten niiden seuraksi ehtii valmistaa appelsiininmehussa marinoituja linssejä.
Marokkolaiset munakoisot
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee maustesekoitus. Murskaa korianterin- ja juustokuminansiemenet sekä pippurit morttelissa. Lisää kaneli, chili ja kardemumma. Sekoita. Ota 1 tl seoksesta sivuun.
-
Valmista kastike. Sekoita 1 tl maustesekoitusta, jogurtti, öljy ja hienonnetut yrtit keskenään. Laita viileään maustumaan.
-
Leikkaa munakoisot viipaleiksi. Mausta suolalla. Paista munakoisot pannulla öljyssä napakan kypsiksi. Ripottele päälle maustesekoitusta. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
-
Nosta munakoisot tarjoilulautaselle. Valuta päälle jogurttikastike. Ripottele pinnalle halutessasi tuoreita yrttejä. Tarjoa maustettujen linssien ja kuskusin tai riisin kanssa.
Marinoidut linssit
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä se suolan ja appelsiinimehun kanssa. Lisää muut mausteet. Sekoita keitettyjen, valutettujen linssien kanssa. Anna maustua viileässä vähintään 15 minuuttia.
Erittäin hyvää, tehdään toistekin.