Me Naiset on lisännyt 1220 reseptiä.
Linkitetty 147 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Näyttävä vadelmakakku korvaa täytekakun kesän juhlissa. Valmistamiseen käytetään gluteenittomia jauhoja, joten kakku sopii myös keliaakikoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton vadelma-pähkinäkakku

Ainekset

150
g
voita
2
dl
muscovadosokeria
3
dl
mantelijauhetta
3
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 ½
tl
leivinjauhetta
3
munaa
2
dl
Saksanpähkinöitä rouhittuna
2
dl
tuoreita vadelmia
Voiteluun ja jauhotukseen
2
tl
voita
2
rkl
mantelijauhetta
Koristeluun
1
prk
mascarpone-juustoa (250 g)
½
dl
maapähkinävoita
1-2
dl
tuoreita vadelmia
½
dl
saksanpähkinöitä
vaahtera- tai ruokosokerisiirappia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pitkämäinen kakkuvuoka (tilavuus 1 1/2 l) voilla ja jauhota mantelijauheella.
  2. Sulata voi kulhon pohjalla mikrossa. Lisää muscovadosokeri ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhoseos, mantelijauhe ja leivinjauhe pienessä kulhossa. Sekoita jauhoseos voi-sokeriseokseen. Lisää munat edelleen sekoittaen. Sekoita taikinaan varovasti myös pähkinät ja vadelmat.
  3. Kaada ja tasoita taikina uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45–50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tarkasti tikulla.
  4. Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia, kumoa se ja anna jäähtyä kunnolla.
  5. Avaa mascarponepurkki ja lisää joukkoon maapähkinävoi. Sekoita aineet huolettomasti. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja koristele tuoreilla vadelmilla ja saksanpähkinöillä. Valuta juuri ennen tarjoilua kakun päälle vaahtera- tai ruokosokerisiirappia.

Kommentit (2)

Sari Lindberg
Seuraa 
Liittynyt20.8.2014

Kuulostaa herkulliselta. Onnistuukohan tämä ihan normijauhoistakin? Ei olisi tarvetta välttämättä gluteenittomaan versioon. :)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Moi, voit käyttää tavallisia vehnäjauhoja kakkuun yhtä hyvin. Gluteenittomat jauhoseokset vastaavat hyvin vehnäjauhoja, joten saman määrän pitäisi toimia reseptissä.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2325 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rakastatko englantilaista hedelmäkakkua? Alta löydät takuuhyvän ohjeen. Juhlapöydän jälkkäriksi kakku muuntuu jäätelöllä ja kinuskilla.

Englantilainen hedelmäkakku säilyy hyvin käärittynä jääkaapissa pari viikkoa. Maku vain paranee säilytettäessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 palaa
Valmistusaika
25 min + pakastus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Joulukakkuterriini englantilaisesta hedelmäkakusta

Ainekset

½
englantilainen hedelmäkakku (ohje alla)
1
l
vaniljajäätelöä
3
rkl
konjakkia tai omenamehua
Lisäksi
kinuskia tai karamellisoitua kondensoitua maitoa, suklaatähtiä ja nonparelleja

Työvaiheet

  1. Leivo englantilainen hedelmäkakku hyvissä ajoin etukäteen (ohje alla) tai käytä kaupan valmista kakkua.

  2. Anna jäätelön olla huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Valmistele sillä aikaa vuoka ja kakkuviipaleet.

  3. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (14 cm x 21 cm) kelmulla.

  4. Leikkaa kakusta noin 2 cm:n paksuisia suorakaiteen muotoisia paloja ja kostuta ne konjakilla tai omenamehulla.

  5. Levitä puolet jäätelöstä tasaiseksi kerrokseksi vuokaan. Lado kakkupalat jäätelön päälle. Levitä loppu jäätelö kakkupaloille. Peitä kelmulla ja laita pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi.

  6. Tarjoa terriini kinuskin kanssa. Koristele halutessasi suklaatähdin ja nonparellein.

Vinkki Terriiniin sopivat myös esimerkiksi stracciatella- tai pähkinäjäätelöt. Raikkautta voit lisätä tarjoamalla jälkiruoan marjojen tai hedelmien kanssa.

Englantilainen hedelmäkakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
fariinisokeria
3
kananmunaa (M-koko)
2
rkl
konjakkia tai omenamehua
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
pekaanipähkinärouhetta
1
dl
keltaisia rusinoita tai kuivattua aprikoosia paloiteltuna
1
dl
kuivattuja karpaloita
½
dl
hillottua appelsiininkuorta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää konjakki. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele pähkinät ja kuivatut hedelmät jauhoseokseen. Yhdistä jauhoseos voi-kananmunavaahdon kanssa.

  2. Kaada taikina suorakaiteen malliseen vuokaan (vet. 1–1½ l). Paista uunin alatasossa noin 50 minuuttia, kunnes kakku on juuri ja juuri kypsä. Älä paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva.

  3. Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia vuoassaan. Kumoa, mutta jätä vuoka kakun päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Askartelimme joulukortteja ja päätin luoda joulutunnelmaa piparkakun tuoksulla eli tällä jouluisella omenapiirakalla. Tästä tuli todella hyvää ja ihanan kosteaa. Joulun tuoksu valtasi kodin. :)
Tämän tekoon et tarvitse vatkainta vaan taikina sekoitetaan puuhaarukalla. Helppoa ja hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Jouluinen omenapiirakka

Ainekset

Päällys
2
omenaa
3
rkl
tummaa siirappia
1
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
sodaa
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
3/4
tl
neilikkaa
1 1/2
dl
sokeria
2
dl
piimää
85
g
voita tai margariinia
1
kananmuna

Työvaiheet

Päällys:
1. Kuori ja kuutioi omenat. Lisää joukkoon siirappi, kaneli ja  sokeri. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan noin puoleksi tunniksi.

Pohja:

2. Sulata rasva ja jäähdytä.

3. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.

4. Lisää kulhoon piimä, jäähtynyt rasva ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi.

5. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja lisää pinnalle maustuneet omenakuutiot liemineen. 

6. Paista uunin keskitasolla 200- asteessa  25-30 minuuttia.

7. Tarjoile  vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Maukasta joulun odotusta!

Resepti: Tarja Pasanen  @waterontongue

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2325 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Helppo siemennäkkäri valmistuu vähällä vaivalla. Omenamehu antaa näkkärille makeutta ja tekee siitä loistavan alustan suolaisille juustoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Omenainen kauranäkkäri

Ainekset

4
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
dl
auringonkukansiemeniä
dl
seesaminsiemeniä
tl
suolaa
2
dl
omenamehua
¾
dl
öljyä
2
tl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää mehu, öljy ja hunaja ja sekoita tasaiseksi.

  2. Levitä taikina leivinpaperille pellille tasaiseksi ohueksi kerrokseksi. Paista uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes näkkäri on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

  3. Murra näkkäristä paloja ja tarjoa esimerkiksi juustojen ja hillojen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2325 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Loppuvuoden ilonpitoon täydellisessä kakussa maistuvat kahvi ja suklaa. Yllätyksenä viipaleesta löytyy raita, joka paljastuu vaniljaiseksi tuorejuustoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Cappuccino-kakku

Ainekset

200
g
pehmeää voita
1
dl
vahvaa kahvijuomaa
dl
sokeria
3
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
KUORRUTE
100
g
maitosuklaata
25
g
voita
½
dl
vahvaa kahvijuomaa
LISÄKSI
voita ja korppujauhoja vuokaan

Työvaiheet

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka (1,8–2 l). Keitä 1½ dl vahvaa kahvia, esimerkiksi espressoa.

  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaamista jatkaen. Yhdistä jauhot, kardemumma ja leivinjauhe ja lisää seos ja 1 dl kahvia vuorotellen taikinaan.

  3. Tee täyte. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.

  4. Laita puolet taikinasta vuokaan. Levitä tuorejuusto taikinan päälle suurpiirteiseksi kerrokseksi. Lisää loppu taikina tuorejuuston päälle. Paista kakkua uunissa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kakku on kypsä, kun siihen painettuun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä 5 minuuttia vuoassa ennen kumoamista.

  5. Tee kuorrute. Paloittele suklaa ja laita se voin ja kahvin kanssa kulhoon tai kattilaan. Sulata seos mikroaaltouunissa tai liedellä. Anna kuorrutteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja valuta se sitten kakun päälle ja reunoille. Säilytä kakku jääkaapissa.

Kommentit (0)