
Näyttävä vadelmakakku korvaa täytekakun kesän juhlissa. Valmistamiseen käytetään gluteenittomia jauhoja, joten kakku sopii myös keliaakikoille.
Gluteeniton vadelma-pähkinäkakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pitkämäinen kakkuvuoka (tilavuus 1 1/2 l) voilla ja jauhota mantelijauheella.
- Sulata voi kulhon pohjalla mikrossa. Lisää muscovadosokeri ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhoseos, mantelijauhe ja leivinjauhe pienessä kulhossa. Sekoita jauhoseos voi-sokeriseokseen. Lisää munat edelleen sekoittaen. Sekoita taikinaan varovasti myös pähkinät ja vadelmat.
- Kaada ja tasoita taikina uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45–50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tarkasti tikulla.
- Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia, kumoa se ja anna jäähtyä kunnolla.
- Avaa mascarponepurkki ja lisää joukkoon maapähkinävoi. Sekoita aineet huolettomasti. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja koristele tuoreilla vadelmilla ja saksanpähkinöillä. Valuta juuri ennen tarjoilua kakun päälle vaahtera- tai ruokosokerisiirappia.
Kuulostaa herkulliselta. Onnistuukohan tämä ihan normijauhoistakin? Ei olisi tarvetta välttämättä gluteenittomaan versioon. :)
Moi, voit käyttää tavallisia vehnäjauhoja kakkuun yhtä hyvin. Gluteenittomat jauhoseokset vastaavat hyvin vehnäjauhoja, joten saman määrän pitäisi toimia reseptissä.