Nopea rakuunakana on tuttu näky Ilkka Uusivuoren ruokapöydässä arkipäivisin.
Arkena turvautuu helposti aina samoihin ja samalla tavalla maustettuihin ruokiin. Kermainen kanakastike on arjen pelastaja, jossa kannattaa kuitenkin kokeilla erilaisia mausteita.
Dijonin sinapilla maustettu kana on monen suosikkeja, ja nyt tämä ranskalaisen makumaailman omaava kanakastike saa lisämakua toisesta vahvan makuisesta ranskalaisesta: rakuunasta. Kuivattu rakuuna nähdään usein porkkanoiden mausteena, mutta se antaa kaivattua vaihtelua arkiseen ruokaan.
Sinapin, hunajan ja sitruunan yhdistelmä antaa yrttiselle kastikkeelle juuri sopivaa happamuutta ja makeutta, eikä tätä ruokaa välttämättä jää seuraavalle aterialle.
Nopea rakuunakana
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
-
Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Leikkaa fileet suupaloiksi ja paista pari minuuttia pannulla oliiviöljyssä. Lisää mausteet ja jatka paistamista pari minuuttia.
-
Lisää vesi, kerma ja fondi. Anna seoksen kiehua noin 1 minuutti. Lisää hunaja, sitruunamehu ja sinappi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa rakuunaa. Kuumenna vielä kertaalleen kiehuvaksi. Tarjoa rakuunakana keitetyn riisin kanssa.
Tuommoiset "broilerimausteet" joutaa roskiin kyllä. Rakuuna on kyllä erittäin sopiva mauste.
Kas kun ei aromisuolaa vielä lisäksi.
Broilerimauste, jauhelihamauste ja pizzamauste ovat hirvityksiä, joilla ihmisiä estetään oppimasta ruoanlaittoa. Dijon sisnänsä on oivallinen mauste kanalle. Ne kuivat sisäfileet kannattaa jättää laariin ja ostaa mehukkaita osia eli koipireisiä tai edes paistileikkeitä. Kalleimmat osat broilerista ovat mauttomimpia ja päinvastoin.
Broilerimaiste ole mikään hirvitys, vaan sopiva sekoitus eri mausteita. Esimerkiksi Meiran broilerimaiste sisältää:
Suola, paprika, valkosipuli, korianteri, kurkuma, sipuli, valkopippuri. Mutta mielestäni tässä reseptissä on vain käytetty liian montaa eri maustetta...
Mielestäni liikaa nestettä, keittomainen lopputulos
Täytyy seuraavaksi kokeilla 2dl vettä.🤔
Muuten ok annos🤙🏼
Keken kanssa samaa mieltä! Laitoin vettä 2,5 dl ja se taitaa olla sopiva määrä. Suolaiset mausteet tulee tosin sopeuttaa vähempään nestemäärään. Tuli hieman liian suolaista.
Aivan karsean makuista kun tota vettä pitää lotrata tähän ruokaan. Kerma + vesi + hunaja = maistuu hyla maidolle. En suosittele kenellekään
Todella hyvää. Käytin 500g sisäfileitä ja puolitin vesimäärän. Mausteet kohdallaan, pieni lisäys rakuunaa. Tätä tehdään uudelleen! Kiitos reseptistä!
Voi kumpa reseptit korjattaisiin aina jos suhteet eri ruoka-aineissa eivät täsmää. Jo toisen kerran kapsahdan liian suureen nestemäärään ja totisesti keittoa lopputuloksena.