Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 499 keittokirjaan.
OHJE Ilkka Uusivuori ja Johanna Lätti ja Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopea rakuunakana on tuttu näky Ilkka Uusivuoren ruokapöydässä arkipäivisin. 

Arkena turvautuu helposti aina samoihin ja samalla tavalla maustettuihin ruokiin. Kermainen kanakastike on arjen pelastaja, jossa kannattaa kuitenkin kokeilla erilaisia mausteita.

Dijonin sinapilla maustettu kana on monen suosikkeja, ja nyt tämä ranskalaisen makumaailman omaava kanakastike saa lisämakua toisesta vahvan makuisesta ranskalaisesta: rakuunasta. Kuivattu rakuuna nähdään usein porkkanoiden mausteena, mutta se antaa kaivattua vaihtelua arkiseen ruokaan.

Sinapin, hunajan ja sitruunan yhdistelmä antaa yrttiselle kastikkeelle juuri sopivaa happamuutta ja makeutta, eikä tätä ruokaa välttämättä jää seuraavalle aterialle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea rakuunakana

Ainekset

400
g
broilerin sisäfileitä
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
yrttisuolaa
1
tl
broilerimaustetta
½
tl
mustapippuria
4
dl
vettä
2
dl
kermaa
1
rkl
kanafondia
1
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
dijoninsinappia
LISÄKSI
4
dl
riisiä

Työvaiheet

  1. Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.

  2. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Leikkaa fileet suupaloiksi ja paista pari minuuttia pannulla oliiviöljyssä. Lisää mausteet ja jatka paistamista pari minuuttia.

  4. Lisää vesi, kerma ja fondi. Anna seoksen kiehua noin 1 minuutti. Lisää hunaja, sitruunamehu ja sinappi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa rakuunaa. Kuumenna vielä kertaalleen kiehuvaksi. Tarjoa rakuunakana keitetyn riisin kanssa.

Kommentit (9)

Vierailija

Tuommoiset "broilerimausteet" joutaa roskiin kyllä. Rakuuna on kyllä erittäin sopiva mauste.

Vierailija

Kas kun ei aromisuolaa vielä lisäksi.

okeido71

Broilerimauste, jauhelihamauste ja pizzamauste ovat hirvityksiä, joilla ihmisiä estetään oppimasta ruoanlaittoa. Dijon sisnänsä on oivallinen mauste kanalle.  Ne kuivat sisäfileet kannattaa jättää laariin ja ostaa mehukkaita osia eli koipireisiä tai edes paistileikkeitä. Kalleimmat osat broilerista ovat mauttomimpia ja päinvastoin.

Asko

Broilerimaiste ole mikään hirvitys, vaan sopiva sekoitus eri mausteita. Esimerkiksi Meiran broilerimaiste sisältää:
Suola, paprika, valkosipuli, korianteri, kurkuma, sipuli, valkopippuri. Mutta mielestäni tässä reseptissä on vain käytetty liian montaa eri maustetta...

-keke-

Mielestäni liikaa nestettä, keittomainen lopputulos
Täytyy seuraavaksi kokeilla 2dl vettä.🤔
Muuten ok annos🤙🏼

Gourmetkokki

Keken kanssa samaa mieltä! Laitoin vettä 2,5 dl ja se taitaa olla sopiva määrä. Suolaiset mausteet tulee tosin sopeuttaa vähempään nestemäärään. Tuli hieman liian suolaista.

Vierailija

Aivan karsean makuista kun tota vettä pitää lotrata tähän ruokaan. Kerma + vesi + hunaja = maistuu hyla maidolle. En suosittele kenellekään

Tyttö Tukholmasta

Todella hyvää. Käytin 500g sisäfileitä ja puolitin vesimäärän. Mausteet kohdallaan, pieni lisäys rakuunaa. Tätä tehdään uudelleen! Kiitos reseptistä!

Vierailija

Voi kumpa reseptit korjattaisiin aina jos suhteet eri ruoka-aineissa eivät täsmää. Jo toisen kerran kapsahdan liian suureen nestemäärään ja totisesti keittoa lopputuloksena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Hyvän kuskusin salaisuus on runsas määrä kastiketta ja reilulla kädellä annostellut yrtit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiini-kuskussalaatti

Ainekset

1
dl
kuorellisia manteleita
4
dl
(täysjyvä)kuskusia
n. 4
dl
kasvislientä
5
appelsiinia (osa veriappelsiinia tai -greippiä)
3
rkl
sitruunamehua
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
1
rkl
za’ataria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
oliiveja
1
tuuhea ruukku minttua
2
kevätsipulia
LISÄKSI
marokkolaista uunilohta (ks. ohje)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelit kuivalla, kuumalla pannulla. Jäähdytä ja rouhi ne.

  2. Hauduta kuskus kypsäksi kuumassa kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. (Tarkista liemen määrä käyttämäsi kuskusin pakkauksesta.)

  3. Pese appelsiinit. Raasta kahden appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi. Purista yhden appelsiinin mehu. Leikkaa loput appelsiinit kalvottomiksi viipaleiksi tai lohkoiksi. Purista tarvittava määrä sitruunamehua.

  4. Yhdistä appelsiininkuoriraaste, sitrusmehut, öljy, siirappi ja mausteet. Kääntele seos kuskusin joukkoon. Lisää mantelit ja oliivit. Hienonna minttu ja kevätsipuli joukkoon.

  5. Tarjoa salaatti marokkolaisittain maustetun lohen lisukkeena tai kääntele lohi paloiteltuna muiden aineiden joukkoon.

Uunilohi marokkolaisittain

Ainekset

600
g
lohifileetä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua sitruunankuorta
(1–2
sitruunan kuori)
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
rkl
juustokuminaa
1
rkl
seesaminsiemeniä
1
rkl
paprikajauhetta
2
tl
kuivattua oreganoa
2
tl
sokeria
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruunat ja raasta niiden kuori hienoksi raasteeksi. Murskaa korianterinsiemenet morttelissa. Yhdistä valkosipuli, sitruunankuoriraaste ja mausteet kulhossa.

  2. Laita lohifilee pellille leivinpaperin päälle ja hiero mausteet lohen pintaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes sisälämpö on 55 astetta.

  3. Irrottele lohi pienemmiksi paloiksi ja tarjoa appelsiini-kuskussalaatin kanssa.

Vinkki Voit uunikypsennyksen sijaan paistaa lohen annospaloina öljyssä, 3–4 minuuttia/puoli. Tällöin mausteseos kannattaa lisätä lohelle vasta paistamisen jälkeen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paistettu munakoiso, linssit ja halloumi ovat täydellinen trio salaattiin. Pilkuta ruoka granaattiomenan ja pistaasin avulla viikonloppupöytäänkin sopivaksi tarjottavaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen munakoiso-halloumisalaatti

Ainekset

2
pientä munakoisoa
2–3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
3
tl
za’ataria
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
SALAATTI
2
valkosipulinkynttä
100
g
(punaista) lehtikaalia
1
rkl
rypsiöljyä
1
prk (noin 4 dl)
kypsiä linssejä (esim. vihreitä)
1
pkt (250 g)
halloumia
SALAATINKASTIKE
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunamehua
¾
dl
oliiviöljyä
(1
tl
sumakkia)
1
tl
vaahterasiirappia
JOGURTTIKASTIKE
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
tahinia
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
VIIMEISTELYYN
1
dl
pistaaseja kuorittuna
1
dl
granaattiomenansiemeniä
2
dl
hienonnettuja yrttejä (lehtipersiljaa, minttua ja/tai korianteria)

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastikkeet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Purista sitruunamehu. Yhdistä salaatinkastikkeen ainekset keskenään. Valmista jogurttikastike yhdistämällä jogurtti, tahini, sitruunamehu ja suola.

  2. Viipaloi munakoiso. Paista viipaleet pannulla öljyssä kypsiksi. Nosta ne talouspaperin päälle lautaselle ja valuta hetki. Siirrä munakoisot tarjoiluvadille. Mausta suolalla, za’aatarilla, pippurilla ja chilillä. Peitä foliolla ja pidä lämpimänä.

  3. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi. Paista kaalia pannulla valkosipulin kanssa öljyssä muutama minuutti, kunnes kaali pehmenee hieman. Lisää valutetut linssit pannulle ja anna lämmetä. Sekoita joukkoon salaattikastike.

  4. Viipaloi halloumi ja paista se toisella pannulla öljyssä kauniin väriseksi.

  5. Nosta kaali-linssiseos ja halloumi tarjoiluvadille munakoisojen päälle. Viimeistele rouhituilla pistaaseilla, granaattiomenansiemenillä ja yrteillä. Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Coleslaw maistuu mahtavalta myös talvella. Ohuen ohueksi suikaloitujen kasvisten joukkoon sekoitetaan sitruunainen tahinikastike. Pähkinäinen tofu tuo salaattiin ruokaisuutta ja lisää makukerroksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Talvislaw

Ainekset

1/3
punakaali
½
savoijinkaali
3
rkl
sitruunamehua
tl
suolaa
1
porkkana
2
dl
pekaanipähkinöitä paahdettuna
1
ruukku lehtipersiljaa ja/tai minttua
1
dl
granaattiomenansiemeniä (pakaste)
1
rkl
unikonsiemeniä
TAHINIKASTIKE
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
tahinia
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
TARJOILUUN
maapähkinätofua (ohje alla)

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaalit mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Purista joukkoon sitruunaa ja lisää suola. Rutistele kaaleja puhtain käsin.

  2. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuenohuiksi tikuiksi tai lastuiksi. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla, kuumalla pannulla ja siirrä jäähtymään. Irrottele yrtinlehdet.

  3. Tee kastike sekoittamalla ainekset.

  4. Yhdistä kasvikset, yrtinlehdet ja kastike. Viimeistele pähkinöillä, granaattiomenan- ja unikonsiemenillä. Tarjoa tofun kanssa.

Vinkki Voit tarjota salaatin kanssa tofun sijaan myös paistettua broileria.

Maapähkinätofu

Ainekset

500
g
kiinteä tofua
2
valkosipulinkynttä
2
tl
tuoretta inkivääriä hienonnettuna
2
rkl
limettimehua
2
dl
maapähkinävoita
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
PAISTAMISEEN
1
rkl
öljyä
(VIIMEISTELYYN
tuoretta chiliä ja korianteria)

Työvaiheet

  1. Kääri tofu keittiöpyyhkeeseen lautaselle. Valuta tofua kevyen painon alla 15 min.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Purista limettimehu. Sekoita ne maapähkinävoin, soijan, riisiviinietikan, vaahterasiirapin ja chilin kanssa kulhossa.

  3. Revi tofu tai leikkaa se paloiksi. Paista tofupaloihin pannulla öljyssä kaunis väri.

  4. Yhdistä tofu ja kastike. Koristele halutessasi chilillä ja korianterinlehdillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Klassinen maalaissalaatti saa viileään vuodenaikaan sopivan päivityksen paahdetuista kasviksista. Kokeile esimerkiksi kurpitsaa, tomaattia ja sipulia. Salaattiin voi sommitella muitakin jääkaapin aarteita, kuten kukkakaalia ja porkkanaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsentäminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu maalaissalaatti

Ainekset

600
g
myskikurpitsaa
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
4
broilerin rintafileetä
1
rkl
voita + 1 rkl öljyä
muutama oksa rosmariinia
½
tl
suolaa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
2
tl
juoksevaa hunajaa
4
salottisipulia
6
luumutomaattia
1
pkt (140 g)
pekonia
4
viipaletta maalaisleipää
KASTIKE
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
punaviinietikkaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
sumakkia
1
tl
juoksevaa hunajaa
4
rkl
oliiviöljyä
VIIMEISTELYYN
salaattia, basilikaa tai lehtipersiljaa
(sormisuolaa ja mustapippuria)

Työvaiheet

  1. Viipaloi kurpitsa pellille leivinpaperin päälle. Lisää päälle öljy ja mausteet. Laita 200-asteiseen kiertoilmauuniin siksi aikaa, kun valmistelet muut salaattiainekset.

  2. Ruskista broilerit öljy-voiseoksessa rosmariinin kanssa. Mausta suolalla, chilillä ja hunajalla. Kuori ja lohko sipulit. Halkaise tomaatit. Lisää broilerit ja kasvikset pellille ja valuta päälle öljyä. (Laita broilerit ja kasvikset uuniin tarvittaessa erillisellä pellillä.)

  3. Kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes broilerin sisälämpö on 71 astetta. Anna broilerien vetäytyä 5 minuuttia. Viipaloi ne.

  4. Kuori kurpitsat ja pidä ne lämpimänä.

  5. Levitä pekonit leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 12–18 minuuttia, kunnes pekoni on kypsää.

  6. Leikkaa tai revi leipä paloiksi. Valuta päälle öljyä. Paista uunissa 5 minuuttia.

  7. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää etikka, mausteet, hunaja ja öljy.

  8. Levitä ainekset vadille. Mausta sormisuolalla ja pippurlla. Lisää kastiketta.

Kommentit (2)

Vierailija

Heips, vähän väärät tunnisteet ja avainsanat - vegebaari, kasvisruoka jne. Vahinko kaiketikin :)

Roosa Soppa365
Seuraa 
Liittynyt8.11.2021

Hei! Kiitos kommentista ja huomiosta, avainsanat nyt muutettu! yt, Roosa/Soppa365