
Tämä on todella herkullinen, siinä makea ja pirtsakka hapan yhdistyy makuaisteja hiveleviksi ja jos todella haluat oikein nautiskella, niin sitten lisäksi jäätelöä tai vaniljakastiketta, mutta on erittäin hyvää ilmankin.
Syötävän hyvä luumupiirakka
Ainekset
Työvaiheet
Huuhtele luumut ja tee siivuja hedelmäveitsellä luumun kiven ympäriltä, että saat sopivia paloja piirakan päälle, ei ole iso työ.
Sulata voi ja lisää kerma, sokeri, 2 munaa ja sekoita, yhdistä sitten siihen vehnäjauhot johon on lisätty leivinjauho ja vaniljasokeri sekoittaen.
Voitele piirakkavuoka ja lisää taikina vuokaan tasaisesti. Piirakkavuoan koko: yläreunasta mitattuna halkaisija n. 27 cm.
Päälle laita luumun siivut sopivasti.
Sulata sitten voi sekä lisää sokerit, kaurahiutaleet ja sekoita. Levitä seos piirakan päälle, kahdella ruokalusikalla saa hyvin.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 min, tai kauemmin kunnes on kypsä.
Tuplaa paistoaika.
Aivan liian imelä
Kuka tykkää mistäkin, kaikki eivät tykkää happamista leivonnaisista 😊
Ei kyllä onnistunut kotimaisista luumuista. Luumut ja kuorrute painuivat pehmeään pohjaan. No onpa kokeiltu.
Aika outoa, kyllä minulla onnistuu ihan oman pihan luumuista, teitkö liian löysän taikinan, tämä ohje on tarkoitettu ihan näille kotimaisille luumuille, vaikka olisivat olleet pakastettuina.
Olisi hyvä, jos tällaisissa resepteissä manittaisiin kakku- tai piirakkavuoan koko.
Aivan, niin pitääkin lisätä se 😊
Meillä tämä meni kuin kuumille kiville. Seuraavana päivänä maku oli vielä parempi.