
20 minuutin luksusta! Valkosipulin, chilin ja lehtipersiljan maustamat jättiravut saavat viimeisen silauksen valkoviinistä.
Gambas al pil-pil eli jättirapupasta
Ainekset
Työvaiheet
- Laita pasta kiehumaan.
- Pastan kiehuessa kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuullota niitä chilien kanssa noin minuutti öljyssä. Lisää ravut pannuun. Jos käytät kypsiä rapuja, kuumenna 1 minuutti niin, että ne imevät makuöljyä. Jos käytät raakoja ravunpyrstöjä, paista kunnes rapujen väri muuttuu vaaleanpunaiseksi ja ne ovat kypsiä, noin 2 minuuttia.
- Hienonna lehtipersilja. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää yrtit, sitruunamehu, kuoriraaste ja valkoviini pannuun. Anna kiehahtaa ja ota pannu liedeltä.
- Valuta pastasta keitinvesi pois. Säästä noin 1 d keitinvettä.
- Yhdistä pasta ja kastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi joukkoon vielä tilkka pastan keitinvettä ja öljyä.
- Tarjoa parmesaanin kanssa.
1 1/2 dl öljyä? Aika paljon
Mihin keitinvesi pitää säästää?
Vierailija lue ohje nii ei tarvi kysellä tyhmiä
Tänään testiin😊
Parmesaani + äyriäiset: Eikös se ole no-no.
Ehkä pecorino?
Loistava resepti
Maut kohillaan ja helppo kun mikä
Tää on super!
Teen linguine-pastaan yleensä, että kastike saa enemmän tarttumapintaa. Tänään meinaan marinoida ravun pyrstöjä vähän etukäteen chili/vs-öljyllä.