Mehevä nyhtökauratäyte on helpoin tie vegaanisesti täytettyihin kesäkurpitsoihin. Mitä enemmän koverrat, sitä nopeammin kesäkurpitsaveneet kypsyvät!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Vegetäytteiset kesäkurpitsat
Ainekset
2
(Ã 300 g)
kesäkurpitsaa
Täyte
1
rs (240 g)
nyhtökauraa (esim. tomaatti)
1
pieni
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
öljyä
1
prk (400 g)
tomaattimurskaa
2
tl
provencale-yrttiseosta
1
rkl
soijakastiketta
½
tl
mustapippuria myllystä
Pinnalle
1
ps (150 g)
vegaanista juustoraastetta
Työvaiheet
- Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin. Koverra sisus pikkulusikalla leikkuulaudalle. Asettele veneet uunivuokaan vieri viereen ja nosta uuniin. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
- Hienonna kesäkurpitsojen sisukset ja sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna nesteen kiehua pois viitisen minuuttia. Lisää nyhtökaura.
- Annostele täyte kesäkurpitsaveneisiin. Ripottele päälle vegaaninen juusto. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.
Kiitos reseptin tekijälle, tuli oikein hyvä lauantailounas:) Lisäsin kastikkeeseen hieman suolaa (koska käytin vähäsuolaista soijakastiketta), viinietikkaa ja pippureita.
Hauska kuulla, kiitos palautteesta! :)
Laitetaanko kesäkurpitsat todellakin ensin kylmään uuniin, uunin lämpenemisen ajaksi?
Hyvä ohje ! Toi sana VEGE voi tarkoittaa kasvis tai vegaanista reseptiä, hämää mua koska aina pitää tarkistaa onko tosiaan juustoa ym eläinperäistä
Kiitos kommenteista! Kyseessä on tosiaan laktovege-ohje, koska kesäkurpitsojen päälle tulee juustoa (sen voi halutessaan vaihtaa vegaaniseen valmisteeseen).
Kesäkurpitsat voi tosiaan laittaa esikypsymään kylmään uuniin, kun tarkoituksena on vain hyödyntää kaikki aika niiden pehmittelyyn! Toivottavasti maistuu :)
Laitetaanko kesäkurpitsat todellakin ensin kylmään uuniin, uunin lämpenemisen ajaksi? Olisi kiva saada vastaus?
Kyllä, koska tarkoitus on vain esikypsentää niitä, jolloin myös uunin lämpenemisajan voi hyödyntää.