Pääsiäisjäätelö on viidessä minuutissa valmis pakastettavaksi.
Pääsiäisjäätelö on viidessä minuutissa valmis pakastettavaksi.

Pikajäätelö, Eton mess vai mangorahka? Pääsiäisjälkkärin valmistuksesta voi selvitä todella helpolla. Tässä kymmenen vaihtoehtoa!

  1. Minipossetit Vain kolme ainesta! Sitrusmehulla hyydytetty posset on helppojen jälkkäreiden aatelia. Aluksi keitetään kermaa ja sokeria, joukkoon lisätään sitruunaa tai limettiä ja seos on valmis jaettavaksi pieniin laseihin. Yö jääkaapissa saa kerman hyytymään lusikoitavan pehmeäksi, vanukasta muistuttavaksi jälkiruoaksi. Koska possetin maku on intensiivisen kirpeä, makea ja kermainen, snapsilasillinen on juuri sopiva annos.
     
  2. Sitruunamascarponea, marenkia ja pistaasia Tämän ihanan jälkkärin valmistus ei vaadi erikoisvälineitä, aikaa eikä kokkaustaitoja. Lempeä maku perustuu mascarponeen, joka notkistetaan mikrossa helposti levittyväksi. Tyylikäs sitruskastike sekoitetaan puolestaan valmiista lemon curdista. Entä rapeus? Se saadaan aikaan murentamalla päälle marenkeja ja pistaaseja. 
     
  3. Pääsiäisjäätelö Muistatko pikajätskin? Kondensoidusta maidosta ja kermasta vatkattu vaahto jäätyy pakastimessa pehmeäksi jäätelöksi ihan itsekseen. Pääsiäisjätski on tehty juuri näin, mutta massaan on lisätty myös rahkaa ja passiohedelmää. Vaikka valmistukseen menee vain viisi minuuttia, jäätymiseen on hyvä varata ainakin viisi tuntia. Tämän jälkkärin voi tehdä pakastimeen jo päiviä ennen h-hetkeä.
     
  4. Nopea pasha Rahkaa, voita, rusinoita ja appelsiininkuorta. Jos haluat päästä pääsiäisenä helposti pashan makuun, kannattaa tarttua tähän ohjeeseen. Pikajälkkäri muistuttaa maultaan pashaa, mutta valmistuksessa on oiottu mutkat. Ulkoasunsa jälkiruoka lainaa trifleltä, sillä se lusikoidaan laseihin kerroksittain appelsiinipalojen ja paahdettujen mantelilastujen kanssa. 
     
  5. Mämmirahka Miksi valita yhtä, kun voi saada kaksi? Mämmirahkan ideana on yhdistää appelsiinilla maustettua kermarahkaa ja mämmiä samaan kulhoon rennoin liikkein. Itse rahkaan ei tarvita sokeria, sillä se marmoroidaan mämmin lisäksi siirapilla. Sattumina maistuvat pistaasit ja paloitellut suklaa-lakupallot. Voit tehdä mämmirahkasta valmiit annokset tai koota jälkiruuan yhteen isoon kulhoon.
     
  6. Hedelmäkiisseli Trendikäs klassikko! Kiisseli on vegaaninen, gluteeniton, helppo ja kaikkea muuta kuin raskas. Mikä parasta, mummolan pöydästä tuttu jälkkäri sopii hyvin muunneltavaksi. Tässä ohjeessa kiisseli valmistetaan omenamehusta ja maustetaan ruusuvedellä. Mukaan voi paloitella erilaisia hedelmiä aina viinirypäleistä kiiveihin tai ripotella kaupan pakastealtaasta löytyviä granaattiomenansiemeniä. 
     
  7. Mangorahka Raikas ja helppo mangorahka onnistuu ilman kermaa ja vatkainta. Sokerilla maustettu rahka nostellaan kulhoon kerroksittain marenkimurujen, vadelmien ja mangopalojen kanssa. Jos et saa kypsää mangoa tai tuoreita vadelmia käsiisi, voit käyttää yhtä hyvin pakastettujakin. Paras lopputulos syntyy, kun ne lisää kerroksiin aavistuksen kohmeisina, jolloin jälkiruuasta tulee suloisen viileää. 
     
  8. Vegaaninen jäätelö Pikajätskin voi valmistaa vegaanisenakin. Kondensoidusta kookosmaidosta ja vaahtoutuvasta soija- tai kaurakermasta vatkattu vaahto maustetaan tällä kertaa pikakahvijauheella ja ripauksella suolaa, joka tasapainottaa maun. Osan kondensoidusta kookosmaidosta voi halutessaan säästää jätskin pinnan marmorointiin. Makean jäätelön voi yhdistää pääsiäispöydässä vaikka raikkaisiin vadelmiin.
     
  9. Mango-valkosuklaamousse Mangolla raikastetussa valkosuklaamoussessa on pääsiäisen maku. Itse vaahto valmistuu vartissa, mutta tiivistyy lusikoitavan pehmeäksi saadessaan vetäytyä jääkaapissa. Valkosuklaan voi sulattaa joko vesihauteessa tai varovasti mikroaaltouunissa. Tärkeintä on muistaa ottaa kananmunat ajoissa huoneenlämpöön, jotta niistä valmistetut vaahdot yhdistyvät kauniisti huoneenlämpöiseen valkosuklaasulaan. 
     
  10. Eton mess Jälkkäriklassikko yhdistää rapean, kuohkean ja kirpeän eli marengin, kermavaahdon ja marjat. Tällä kertaa ainekset kasataan ihanan luovasti vadille. Kermavaahdon sijaan voi käyttää valkosuklaavaahtoa, kuten ohjeessa. Mukaan sopivat myös jätskipallot ja murusteltu halva. Mikä parasta, helpon jälkkärin voi taiteilla valmiista aineksista vaikka vasta viime hetkellä.

Reseptit: Christina Aaltio, Kaisa Johansson, Laura Kaapro, Sanna Kekäläinen, Emilia Kolari, Krista Kupariharju, Minna Rautio-Pakaste ja Riikka Väliahde

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla