Kun retkellä on mukana savukalatahnaa, leipää ja etikkaista pippurisipulia, eväskattaus on kalastajan makuun, vaikka Ahti ei olisikaan antelias.
Savumuikkutahna
Ainekset
Työvaiheet
-
Valuta savumuikut.
-
Soseuta savumuikut ja majoneesi sileäksi.
-
Pese sitruuna ja raasta kuori muikkutahnaan. Lisää tahnaan 1 rkl sitruunamehua, mausta valkopippurilla ja sekoita.
-
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Pippurisipuli
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja laita ne puhtaaseen lasipurkkiin.
-
Kiehauta 3 dl vettä pienessä kasarissa. Lisää pippurit ja keitä 30 sekuntia. Siivilöi pippurit ja lisää ne purkkiin.
-
Yhdistä liemen aineet pienessä kasarissa, keitä sekoittaen 1 minuutti tai kunnes sokeri liukenee nesteeseen.
-
Kaada kuuma liemi sipuleille, sulje purkki ja anna sipuleiden maustua kylmässä seuraavaan päivään.