Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 319 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuumaa, rapeaa ja hieman sitkeää. Perunaröstit ovat ihanan yksinkertainen ja helppo perunalisuke, jonka valmistamiseen ei mene puolta tuntia pidempään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta / 6 kpl
Valmistusaika
15min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Perunaröstit

Ainekset

800-900
g (noin 5 kpl)
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
1
iso sipuli
1
rkl
omenaviinietikkaa
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Lisäksi
50
g
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori perunat ja sipuli. Raasta perunat raastimen karkealla terällä ja kuivaa raaste huolellisesti puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Kuori ja raasta sipuli.
  2. Sekoita perunaraaste, sipuli ja mausteet kulhossa huolellisesti.
  3. Laita iso nokare voita kuumaan paistinpannuun. Lusikoi noin 1 dl röstitaikinaa kolmeksi kasaksi pannuun ja paina kasat noin sentin paksuisiksi kiekoiksi esimerkiksi leveällä paistinlastalla. Anna paistua noin 1 minuutti. Käännä röstit varovasti ja paista niitä toiselta puolelta 1 minuutti. Alenna lieden lämpöä ja jatka paistamista 4–5 minuuttia. Käännä röstit yhden kerran paiston aikana.
  4. Paista toiset kolme röstiä samalla tavalla.

Vinkki Tarjoa röstien lisukkeena esimerkiksi kupillinen ranskankermaa, joka on maustettu vaikkapa raastetulla piparjuurella, kokojyväsinapilla tai hienonnetulla savukalalla. Kakkuset käyvät myös lisukkeeksi

Kommentit (10)

Sveitsiläinen

Öljyssä paistaminen tekee rösteistä rapeita.

Baar

Minusta rösti maistuu parhaalta kun se paistetaan öljyn ja voin sekoituksessa. Hyvää makua voista ja rapeutta öljystä.

Vierailija

Kannattaa sitten kaupassa katsoa tarkkaan ettei vahingossa osta Rosamundan sijasta BellaRosaa. Rosamundassa on hyvä ja raikas maku, mutta BellaRosassa maistuu vain tunkkaisuus.

SAT

Ei kai tälläinen käy että karsinogeenit tulevat "muotiin", tai että niitä mainosstetaan hyvän ruuan alaisuudessa. Hyvä ruoka ei aiheuta syöpää, kyse ei ole mausta vaan siittä mikä on hyvää ja mikä pahasta. Kun sitten kerran antaa ruuan palaa ja tottuu makuun niin joka toinen ateria sisältää karsinogeenejä. Käsitääkseni ruokakuva on laiton reseptin ja ohejeen yhteydessä kun se sisältää karsinogeenejä. Pitäsi olla varoitus tai ohjeistus ettei ruuassa saa olla mustaa palanutta osaa. muistan hyvin kun lapsena makkaran paistosta väänettiin mediassa ja telvisio mainoksissa ettei makkaraa saa polttaa vaikka tykkäsi palaneen makkarankuoren mausta, koska sellainen mainos on ohjeistus. Tunnen ihmisiä jotka eivät tiedä, sivistymättömiä henkilöitä jotka tekvät juuri niin kuin ohjeessa sanotaan vaikka ohje olisi terveyden vaarntava. Tai henkilöitä jotka tarvitsevat lakeja jotta eivät tekisi pahaa esim. luonnolle tai eläimille, muuten käytös ei muutu.

SAT

Korjattuna :)

Ei kai tälläinen käy että karsinogeenit tulevat "muotiin", tai että niitä mainostetaan hyvän ruuan alaisuudessa. Hyvä ruoka ei aiheuta syöpää, kyse ei ole mausta vaan siittä mikä on hyvää ja mikä pahasta. On eri makuja, mihin on tottunut tai erityisesti viehtynyt, mikä maistuu hyvälle ja mikä pahalle, jolloin hyvästä ruuasta puhutaan vain kun se on terveellistä ja hyväksi nk. ravintoa. Em. on etymologinen ja filosofinen aktuaalinen tosiasia. Kun sitten kerran antaa ruuan palaa ja tottuu makuun niin joka toinen ateria sisältää karsinogeenejä. Käsitääkseni ruokakuva on laiton reseptin ja ohjeen yhteydessä kun se sisältää karsinogeenejä. Pitäisi olla varoitus tai ohjeistus ettei ruuassa saa olla mustaa, palanutta osaa. Muistan hyvin 80-luvulla lapsena makkaran paistosta väännettiin yhteiskunnallista keskustelua, mitä näytetään mediassa ja tele-visio mainoksissa ettei makkaraa saa polttaa nuotiolla, grillissä; sitten kotona vaikka tykkäsi palaneen makkarankuoren mausta, koska sellainen mainos on ohjeistus, ei saa tehdä niinkuin mainoksessa näytetään. Ts. mainos tappaa :(  aikuisten kielellä. Tunnen ihmisiä jotka eivät tiedä, sivistymättömiä henkilöitä jotka tekevät juuri niin kuin ohjeessa sanotaan vaikka ohje olisi terveyden vaarantava, jopa niin että vähän vielä reippaamin kuin telkkarissa näytettiin. tiedän myös lukuisia henkilöitä jotka tarvitsevat lakeja, kunnan viranomaisia, poliiseja jotta eivät tekisi pahaa esim. luonnolle tai eläimille, lapsille, muuten käytös ei muutu.

Vierailija

Nyt tietysti THL ohjeistaa polttamaa ruuat jotta heille olisi lisää töitä ja geenipoolia voitaisiin muokata :) hahha. Hyvä vitsi :(

Vierailija

4 annosta/ 6 kappaletta?

Vierailija

Kerropas sveitsilaisille seuraavalla hiihtoreissulla että heidän kansallisherkkunsa on syöpäuhka istuutuessasi alppimajan päivällispöytään.

Vierailija

Enpä ole Sveitsissä käydessäni koskaan nähnyt röstissä noin pahasti karrelle poltettuja reunoja...

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Alkuperäinen „röschti“ tehdään keitetyistä perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Jos rakastat kesäkeittoa, ihastut näihin pikapiiraisiin joiden päällä on kukkakaalia, herneitä ja kesäsipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipiiraat grillissä

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
piimää (ei rasvaton)
½
dl
rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
1
dl
piimää (ei rasvaton)
Kasvistäyte
1
pieni kukkakaali
½
l
(sokeri)herneitä
muutama ohut kesäporkkana ja retiisi
2
pientä kesäsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmistele täytteet. Sekoita tuorejuusto ja desilitra piimää keskenään. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi, riivi herneet (sokeriherneet voit käyttää palkoineen), puolita porkkanat, retiisit ja sipulit. Sipaise kasvikset öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää piimä ja öljy. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
  3. Paista kasvikset nopeasti kuumalla grilliparilalla käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä parilan laidalle.
  4. Kuopaise taikina kahdella lusikalla nokareiksi kuumalle grilliparilalle. Pyöräytä lusikat jauhoissa. Taputtele ja venyttele pohjat niiden avulla ohuemmiksi.
  5. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä päälle tuorejuustotäytettä ja kasviksia. Kypsennä toiset 5 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Kesällä grillipihvin kastike on persiljaa ja ruohosipulia tulvillaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min (+ 1 t)
Vaikeustaso
Helppo

Grillipihvi ja yrttikastike

Ainekset

500
g
naudan ulkofileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
KASTIKE
1
dl
persiljaa
1
dl
ruohosipulia
½
dl
tuoretta rakuunaa
50
g
voita
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
2
tl
rosepippuria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Leikkaa liha neljäksi pihviksi, nuiji pihvit kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuumenna kaasugrilli tai valmista hiillos riittävän kuumaksi. Taputtele pihvit öljyllä ja grillaa kuumassa grillissä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta pihvit lautaselle ja peitä foliolla tai toisella lautasella. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

  3. Hienonna persilja, ruohosipuli ja rakuuna monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.

  4. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja anna kiehua, kunnes neste haihtuu puoleen. Lisää yrttivoi liemen sekaan sauvasekoittimella sekoittaen. Mausta pippurilla.

  5. Viipaloi liha ja lusikoi päälle yrttikastiketta. Herkuttele perunasalaatin kanssa.

Lipstikkapesto-perunasalaatti

Ainekset

800
g
perunoita
2
varrellista nippusipulia
1
nippu retiisiä
1
pieni kesäkurpitsa
PESTO
2
dl
lipstikkaa
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesaania
1
d
auringonkukansiemeniä
2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita pestosta. Huuhtele lipstikat. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani.

  2. Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia.

  3. Laita kaikki peston ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasainen tahna.

  4. Harjaa perunat puhtaiksi. Kuumenna litra vettä kattilassa, mausta suolalla ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman.

  5. Halkaise suurimmat perunat, jätä pienet kokonaisiksi. Hienonna sipulit, viipaloi retiisit ja kesäkurpitsat. Laita kasvikset isoon kulhoon ja sekoita joukkoon pesto.