Mainos
Burgerimiehet Pohjolassa on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.

Bacon Jam Brgr

Ainekset

Naughty BRGR sämpylää
Naughty Naudan pihviä
Naughty Cheddaria
Amerikan pekonia
Chavroux vuohenjuustoa
Naughty BRGR base aiolia
valkosipulia
timjamia
rucolaa
hunajaa
vaahterasiirappia
tummaa balsamicoa
Naughty Umamiketsuppia
savupaprikajauhetta
Chipotle Tabascoa
mustapippuria
Maldon-suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa pekoni 0,5 cm siivuiksi ja paista pannulla rapeaksi. Lisää ½ rkl savupaprikajauhetta ja 2-3rkl tummaa balsamicoa, 2 rkl vaahterasiirappia, 1 rkl hunajaa ja 3rkl umamiketsuppia. Keittele kasaan. Mausta vielä chipotle tabascolla.
  2. Sekoita chavroux vuohenjuustoa ja saman verran base aiolia. Raasta yksi valkosipulin kynsi ja hienonna timjamia mukaan. Mausta pippurilla ja Maldonilla.
  3. Tee pienet montut pihvien keskelle ja mausta pihvit mustapippurilla ja Maldonilla. Paista pannulla ja lisää kääntämisen jälkeen cheddar päälle sulamaan.
  4. Paahda sämpylät ja laita vuohenjuusto-aiolia pohjaan ja kanteen. Laita pihvit pohjan päälle ja asettele hilloketta päälle. Rucola kanteen ja paina kevyesti kansi kiinni. Nauti!

 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Kesäburgeri toimii hyvin avomallisena! Sekä rapeapintainen vegepihvi että burgerin lisukkeet pyöräytetään avomaankurkusta.
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 6 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurkkuburgeri

Ainekset

4–5
avomaankurkkua (5 dl raastetta)
¾
tl
suolaa
1
kesäsipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
noin ½
dl
öljyä paistamiseen
KURKKUMAJONEESI
1
avomaankurkku
dl
majoneesia
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
HÖLSKYVIIPALEET
1
avomaankurkku
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
TARJOILUUN
2
hampurilaissämpylää

Työvaiheet

  1. Raasta kurkut karkeaksi raasteeksi. Laita raaste tiheään siivilään ja sekoita suola joukkoon. Valuta noin 15 minuuttia.
  2. Valmista kurkkumajoneesi. Raasta kurkku hienoksi ja puristele irtoava neste pois. Sekoita raaste majoneesin joukkoon. Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi ja lisää joukkoon.
  3. Valmista hölskykurkut. Pese kurkku ja höylää se juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää sokeri ja suola. Sulje kansi ja ravistele rasiaa noin minuutti.
  4. Hienonna kesäsipuli, kuoritut valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Sekoita kulhossa korppujauhot, muna ja sipulit. Purista kurkkuraasteesta irtoava neste pois siivilää vasten ja sekoita raaste pihvitaikinaan. Lisää lehtipersilja. Muotoile seoksesta kostutetuin käsin 4 noin sämpylän halkaisijan kokoista pihviä.
  5. Kuumenna kunnon loraus öljyä pinnoitetulla pannulla. Siirrä kurkkupihvit varovasti pannulle ja paista keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia molemmin puolin.
  6. Halkaise sämpylät ja lämmitä ne joko uunissa tai grillissä. Lusikoi kurkkumajoneesia sämpylän pohjalle. Nosta päälle kurkkuja ja pihvi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sämpylöiden täytteeksi lastataan helppoa nyhtöbroileria ja kesäisiä hölskykurkkuja.
Sämpylöiden täytteeksi lastataan helppoa nyhtöbroileria ja kesäisiä hölskykurkkuja.
Helpot hölskykurkut ja inkiväärillä maustettu majoneesi viimeistelevät kanahampurilaiset. Hampurilaissämpylät voit ostaa valmiina tai leipoa itse.
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia + 1½ tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtökanahampurilaiset ja minttukurkut

Ainekset

4 - 6
sämpylää
1
pkt (600 g)
kananpojan paistileikkeitä
Marinadi
1
dl
bbq-kastiketta (esim. Santa Maria Smoky Hickory)
1
rkl
sriracha-chilikastiketta
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
4
valkosipulinkynttä
Hölskytettävät minttukurkut
½
kurkku
2
limettiä
1
dl
mintun lehtiä
½
tl
chilihiutaleita
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
Inkiväärimajoneesi
3
dl
majoneesia
3
rkl
inkiväärimurskaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pyyhi broilerin paistileikkeet talouspaperilla ja lado ne uunivuokaan. Sekoita marinadiainekset. Silppua joukkoon maun mukaan valkosipulia. Kaada marinadi leikkeiden päälle.
  2. Pyöräytä niin, että marinadi tarttuu lihoihin kauttaaltaan. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa noin 1½ tuntia.
  3. Revi kypsä broileri kahdella haarukalla pieniksi rihmoiksi.
  4. Valmista broilerin paistuessa minttukurkut. Raasta yhden pestyn limetin kuori. Purista molemmista limeteistä mehu. Silppua minttu. Yhdistä limetinmehu, minttu ja mausteet.
  5. Viipaloi kurkku. Laita viipaleet ja liemi kannelliseen purkkiin. Hölskytä purkkia pari minuuttia.
  6. Mausta valmis majoneesi inkiväärimurskalla.
  7. Tarjoa nyhtöbroileri, minttukurkut ja inkiväärimajoneesi sämpylöiden välissä.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Haukipurilainen tuo mieleen kesäloman. Mausta mehevät pihvit sitruunalla ja tillillä ja vaihtele lisukkeita makusi mukaan.

Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Haukiburgerit

Ainekset

600
g
haukifileetä jauhettuna
1
dl
kuohukermaa
2
rkl
korppujauhoja
1
muna
1
rkl
sitruunan raastettua kuorta
½
dl
tilliä silputtuna
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
voita tai öljyä paistamiseen
Sinappimajoneesi
dl
majoneesia (esim. Hellmann’s)
2
rkl
kokojyväsinappia (esim. Dijon)
Lisäksi
6
hampurilaissämpylää
kerä salaattia
2
tomaattia
1
pieni punasipuli
3
oksaa tilliä

Työvaiheet

  1. Valmista haukipihvit.Sekoitakulhoon kerma, korppujauhot ja muna. Anna ainesten turvota 5 minuuttia.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori ja silppua tilli. Yhdistä kaikki ainekset tasaiseksi murekemassaksi.

  3. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle rasva. Lusikoi massasta kuusi kekoa pannulle. Taputtele ne lusikalla pihveiksi. Paista pihvejä noin 4 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä ja ovat mehevän kypsiä.

  4. Valmista lisukkeet. Sekoita majoneesiin sinappi. Revi salaatti. Viipaloi tomaatit ja punasipuli. Silppua tilli. Paahda hampurilaissämpylät.

  5. Kokoa hampurilaiset. Sipaise sämpylöille majoneesia. Täytä haukipihveillä ja kasviksilla.

Vinkki! Hampurilaisesta tulee rapea, kun paahdat halkaistut sämpylät leivänpaahtimessa, uunissa tai pannulla. Mikroaaltouuni tekee sämpylöistä veteliä.