
Hapokas sitruuna tuo raikkautta kakkuun, joka tehdään pensasmustikoista. Pensasmustikat eivät värjää koko kakkutaikinaa, vaan pysyvät koossa ja täplittävät kakun kivasti.
Mustikoiden täplittämä sitruunalla raikastettu kakku on ihanan mehevä ja täydellistä tarjottavaa loppukesän vieraille.
Kakkutaikina on muutoin tavallinen voi-sokerivaahtoon vatkattujen kananmunien ja kuivien aineiden taikina, mutta se maustetaan raastetulla sitruunankuorella sekä purkillisella smetanaa. Nämä takaavat ihanan hieman hapokkaan mutta todella mehevän lopputuloksen, joka on parhaimmillaan täysin jäähtyneenä.
Kakkuun kannattaa käyttää pensasmustikoita, jotka pysyvät paremmin koossa kuin kosteammat metsämustikat. Näin ollen ne eivät värjää koko taikinaa vaan täplittävät sen kauniisti. Metsämustikoita käytettäessä kannattaa niiden joukkoon sekoittaa hieman tärkkelysjauhoja.
Mustikka-sitruunakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vuoraa leivinpaperilla pitkänomainen kakkuvuoka.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja sitruunankuori keskenään. Lisää ne taikinaan smetanan kanssa puuhaarukalla sekoittaen. Kääntele marjat varovasti joukkoon.
- Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia ja kumoa kakku. Jätä vuoka kakun päälle ja anna jäähtyä.
- Tee kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin sitruunamehua tippa kerrallaan, kunnes seos on jämäkkää. Valuta kuorrutusta rennosti kakulle. Koristele halutessasi mustikoilla ja sitruunan kuoriraasteella.
Vinkki: Kakku onnistuu parhaiten tuoreista pensasmustikoista. Pyöräytä pakastemarjat tai kosteat metsämustikat maissitärkkelyksessä ennen taikinaan lisäämistä.
Pensasmustikat ovat vaan aika pahoja tai oikeastaan mauttomia :(