Mustikkakukko on parhaimmillaan uunituoreena, jäätelön kanssa. Valitse korkeareunainen vuoka, jotta kaikki mustikkatäyte mahtuu mukaan.
Mustikkakukko
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
-
Valmista taikina. Sulata voi juuri ja juuri sulaksi. Sekoita joukkoon sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe erillisessä kulhossa. Lisää ne rasva-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi.
-
Voitele korkeareunainen uunivuoka (vetoisuus noin 1,5 l). Painele ¾ taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.
-
Sekoita mustikat, sokeri ja kardemumma keskenään. (Jos käytät pakastemustikoita, käytä ne kohmeisina ja lisää joukkoon perunajauhot.) Levitä täyte vuokaan.
-
Kauli loppu taikina kahden leivinpaperipalan välissä vuoalle sopivaksi kanneksi. Irrota paperi taikinan päältä ja kumoa taikinalevy täytteen peitoksi. Poista leivinpaperi kannen pinnalta.
-
Paista mustikkakukkoa uunin keskiosassa noin 40–50 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki Voit korvata halutessasi neljäsosan ruisjauhoista ohrajauhoilla.