Mausteinen, supermehevä omenakakku kulkee sujuvasti porkkanakakun jalanjäljissä. Mikäli pienet kuorenpalaset eivät takerru helposti kurkkuun, voit hyvin jättää omenat kuorimatta.
Tuorejuusto-omenakakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
-
Kuori ja raasta omenat. Rouhi pähkinät. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita jauhot, pähkinät, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää jauhoseos ja omenaraaste vuorotellen voi-sokeriseokseen.
-
Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 50–60 minuuttia tai kunnes kakku on juuri ja juuri kypsä. Anna jäähtyä 15 minuuttia. Irrota kakku vuoasta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Tee kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa hetki. Lisää sokeri ja sekoita hyvin.
-
Leikkaa kakku kahteen osaan. Levitä kuorrutusta kakun väliin ja päälle. Viimeistele halutessasi rouhituilla pähkinöillä.