Kuvat
Tuuli Kanerva, Tuomas Kolehmainen, Mikko Hannula, Lasse Lecklin

Viisi viikoittain ilmestyvää arki-iltoja sujuvoittavaa reseptiä. Valittu sinua varten, jotta kaikki aika ei menisi reseptejä selatessa. Poimi resepteistä yksi, kaksi tai osta ainekset kaikkiin.

Viiden suoraan valittujen ohjeiden on tarkoitus tarjota helposti lähestyttäviä ideoita ja valmiita reseptejä, jotka sopivat kiireisen arjen pyörteisiin. Valtaosa resepteistä valmistuu nopeasti, noin puolessa tunnissa. Osa resepteistä kypsyy uunissa pidempään, mutta aktiivinen kokkausaika jää vain muutamaan minuuttiin.

Arjen ruoanlaittoa helpottavat myös reseptit, joiden raaka-aineiden määrä on rajattu vähäiseksi. Vähäinen määrä aineksia tarkoittaa usein myös edullisempaa hintaa. Mausta ei kuitenkaan tingitä!

Pippurinen broilerinmaksapasta

20 min
Sisäelimet ovat monelle nykypäivänä vieras ja hankala asia ruoanlaitossa. Broilerinmaksa on helppo tapa lähestyä näitä ruokia, sillä ne on todella helppo ja nopea valmistaa. Maksat sulatetaan, kuivataan ja paistetaan kuumalla pannulla parissa minuutissa kypsäksi. Kermainen kastike ja esimerkiksi sienet sopivat niiden makuun. Aineksista saa aikaan herkullisen ja nopean pastan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paistetut mateenpyrstöt ja fenkoli-sitrussalaatti

20 min
Sesonkikala made on siitä helppo kala, että sen pyrstö on hyvin vähäruotoinen. Tässä ohjeessa mateenpyrstöt paistetaan pannulla voissa molemmin puolin. Tässä tarvitaan iso paistinpannu, jotta pyrstö mahtuu siiihen suoraksi. Toki pyrstöt voi leikata esimerkikis puoliksi. Made tarjotaan herkullisen raikkaan ja rapean fenkolisitruunasalaatin kanssa. Kylkeen sopivat keityty perunat.


Tästä reseptiin.

Piperade

25 min
Kevyt iltaruoka onnistuu helposti säilykekaapin antimista. Kun kaapeista löytyy tomaattimurskaa, säilöttyjä paprikoita ja kananmunia on rehdin ranskalainen maalaisruoka valmistusta vaille valmis. Kasarissa haudutettava herkullinen shaksukan sukulainen on ranskalainen piperade. Nosta pannu pöytään ja viipaloi viereen rapea patonki, jolla herkkua kauhotaan suuhun.


Tästä reseptiin.

Fetapihvit kahdella tapaa

40 min
Nämä herkkupihvit maistuvat fetalta. Niissä on myös reilusti makua aurinkokuivatuista tomaateista. Tämä resepti on mahtava siitä, että pihvit onnistuvat sekä peinteisesti jauhelihasta, että ilman sitä. Lihattomiin pihveihin käytetään keitettyä kvinoaa, joka pitää pihvit kasassa. Kvinoapihvien taikinan täytyy antaa hetken aikaa asettua kylmässä, jonka jälkeen siitä muotoillut pienet pihvit paistetaan kiertoilmalla uunissa.


Tästä reseptiin.

Broilerikiusaus

1 h 20 min
Kiusaukset ovat arkiruokia parhaimmillaan. Aktiivinen kokkausaika on vähäinen varsinkin, jos kiusaukseen käyttää peruna-sipulipakastetta. Tässä kiusauksessa broilerinjauhelihan seuraksi kiusaukseen tulee herkkusieniä sekä kurpitsaa. Kurpitsa voi olla kesäkurpitsa tai myskikurpitsa, mutta sen voi korvata myös bataatilla. 


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla