
Hieman raa'at karviaiset sopivat piirakan täytteeksi täydellisesti. Täytteeseen tulee sopivasti hapokkuutta ja karviaiset pysyvät paistettaessa kokonaisena.
Manteli-karviaispiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Mittaa kulhoon margariini, vehnäjauhot, mantelijauhe ja sokeri. Nypi murumaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon keltuainen ja painele tasaiseksi taikinaksi.
-
Levitä taikina piirakkavuoan (ø 22 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
-
Sekoita kulhossa jogurtti, kondensoitu maito ja valkuaiset. Puhdista karviaiset mahdollisista roskista.
-
Kaada täyte taikinan päälle piirakkavuokaan. Levitä päälle karviaisia ja mantelilastuja. Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.