Kokonaisia lohia saa usein edullisesti. Jos et välitä kokata kerralla isoa annosta, pakasta osa. Kirjolohikuutiot säilyvät pakastimessa raikkaina kolme kuukautta.
Kirjolohikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna kalaliemi. Kuori ja lohko perunat ja viipaloi porkkanat. Kuutioi fenkoli. Pese sitruuna ja raasta kuori. Lisää kasvikset, kuoriraaste ja pippuri liemeen. Kypsennä 15 minuuttia.
- Kuutioi kirjolohifile ja halkaise tomaatit. Lisää keittoon lohipalat, tomaatit ja ruokakerma. Kalat kypsyvät muutamassa minuutissa. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Vinkki! Perunat ja porkkanat voi pilkkoa edellisenä päivänä odottamaan jääkaappiin. Pakastetut kalakuutiot voi lisätä kohmeisina keittoon ja kypsentää hieman kauemmin.