Glorian Ruoka & Viinin joululeivässä on kotikaljaa, omenaa ja tietysti, paljon mausteita.
Joulun mausteleipä
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä kotikalja kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva ja huoneenlämpöinen omenasose. Hienonna fenkolin- ja kuminasiemenet huhmareessa. Lisää siirappi, mausteet, suola ja öljy nesteeseen.
- Alusta taikinaan jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta mutta on vielä pehmeää. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 min.Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä. Vaivaa taikinaa käsin noin 5 min.
- Jaa taikina kolmeen osaan. Leivo taikina kolmeksi limpuksi tai pitkulaiseksi leiväksi. Nosta leivät pellille leivinpaperin päälle ja peitä leivinliinalla. Anna kohota rauhassa vähintään 30 min.
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Voitele kohonneet leivät kotikaljalla tai vedellä ja ripottele pinnalle mausteita ja auringonkukansiemeniä. Paista uunin alatasossa 20–30 min.