Laseista tarjottava, sitruksella maustettu jogurtti saa seurakseen itse valmistetun pistaasirouheen, hunajaa ja viinirypäleitä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo
Pistaasi-jogurttimaljat
Ainekset
Jogurttipohja
6
dl
maustamatonta, paksua jogurttia
6
rkl
sitruunatahnaa (lemon curd)
3
dl
vihreitä siemenettömiä viinirypäleitä
3
rkl
juoksevaa hunajaa
Pistaasicrunch
1
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
2
rkl
ruokosokeria
½
dl
vaaleaa siirappia
1
tl
sitruunanmehua
Työvaiheet
- Sekoita keskenään jogurtti ja sitruunatahna. Jaa annosmaljoihin ja pane viileään tarjoilua odottamaan. Pese ja irrota viinirypäleet tertuista.
- Valmista pistaasicrunch. Pane osittain murskatut pistaasit pannulle ja lisää ruokosokeri, siirappi ja sitruunanmehu. Keitä hiljalleen silloin tällöin sekoitellen 3–4 minuuttia ja kumoa sitten öljyllä voidellun leivinpaperin päälle tasaiseksi ohueksi levyksi. Anna kovettua.
- Murskaa kovettunut pistaasilevy pieniksi paloiksi ja koristele sillä jogurttimaljojen pinta.
- Lisää viinirypäleet ja juokseva hunaja. Nauti heti jälkiruokana tai välipalana.