
Gourmetfestivaali Taste of Helsingin suosituin ruoka vaihtuu, koska Tomi Björkcin karamellipossua ei ole tänä vuonna tarjolla.
Kesäkuussa Helsingissä järjestettävän Taste of Helsingin ruokalista on julkaistu. Festivaalialueella on ravintoloita yksi vähemmän kuin viime vuonna, mutta kolmen ruokalajin sijaan moni ravintola on ottanut listalleen neljä annosta. Helsinkiläisten ravintoloiden lisäksi tapahtumassa nähdään tamperelainen Bertha, turkulainen Kaskis ja ahvenanmaalainen Smakby.
Viime vuonna Smakby nousi tapahtuman toiseksi suosituimmaksi ravintolaksi. Suosituin annos vuosi sitten kuten edellisenäkin vuonna oli Farang-ravintolan karamellipossu. Tänä vuonna karamellipossua ei ole tarjolla, koska ravintola Farang ja Tomi Björck pitävät tapahtumasta välivuotta.
Ruoka-annokset maksavat 5-6 euroa, viinilasillisen hinta lähtee kuudesta eurosta.
Kala on suosikkiaines julkistetulla menulla. Lohen, sillin ja ahvenen lisäksi tarjolla on miekka- ja mustekalaa. Toinen suosikkiaines on kurkku, jota löytyy Hoshiton japanilaisesta alkuruuasta ja Sinnen kylmästä keitosta.
Listan arvoituksellisemmasta annoksesta vastaa ravintola Bertha, joka tarjoaa possua, nautaa ja suklaata sisältävän jälkiruuan. Menu ei kerro, mitä annos tarkasti sisältää. Ehkä siihen on haettu mallia tukholmalaisravintola Franzénista, jonka suklaatryffeleissä käytetään naudanverta.
TASTE OF HELSINKI -MENU 2015
BERTHA
ruis, possu, sipuli
nauta, tilli, kukkakaali
possu, suklaa, nauta
BRÖD
Sipuli - Sipulilientä, vuohen gruyère moussea, karamellisoitua sipulia ja hiivaleipää
Härkä - Savustettu härkä tartar, lehtipersilja majoneesiä ja ketunleipää
Kirjolohi - ”Poltettua” lohta, perunaa, kermaviiliä ja mallasleipää
Kefiiri - Jääkefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää
GASTROBAR EMO
Crème Ninon ja mustekalaa
Rypsipossun ribsejä ja chipottlea
Emon “Tiramisu”
HOSHITO
Lohi Sashimi ja Ume-Kurkku Aemono
Ginger ja Ginger, Misokastike
Kouji-Härkä ja Rei-Soba Wasabikastikkeella
Avocado Tempura
KASKIS
Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastike
Ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia
Herukanlehteä, tuorejuustoa ja valkosuklaata
MATTI JÄMSEN POP-UP
"Toast skagen", piparjuurta ja kurkkua
Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää Bocuse d’Or 2015
Grillattua purjoa, Keisarinjuustoa ja marinoitua sipulia
Mansikkamaitoa Matin ja Maijan tapaan
PASTOR
Pastorin Casa Ceviche: Tuoretta lohta, katkarapuja, guacamolea, Rocoto chili tiger's milk
Pulpo Al Olivo: Pitkään kypsennettyä mustekalaa, rapea peruna-oliivikakku, misomajoneesia
Mejilla:Tamarindilla glaseerattua vasikanposkea, mausteista kvinoasalaattia
RAGU
Hiillostettua miekkakalaa, sardelliaiolia ja paahdettua pecorinoa
Ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa
Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä
Breads&Spreads:
-Mallasleipää, tattarifoccacia ja parmesaanimuffinssi
-Vuohenjuustoa, ruskistettua voita ja raparperia
SINNE
Haugesund - Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita 5mk Gurka - Kylmää kurkku-minttukeittoa
Wallenberg - Vasikanpihvi, muhennettuja herneitä ja ruskistettua voita
Porvoo-HKI - Tuulihattu, valkosuklaamoussea ja vadelmasorbettia
PATRONA
Tiikerirapua ”aquachile”, vaahdotettua suolakeksiä ja valentina-kastiketta
Savustettu naudankielitaco, avokadoa, mustapapua, korianteria ja punasipulia
Ankankoipea ”mole manchamanteles”, maissia, paahdettua porkkanaa ja rapeaa banaania
Juttua päivitetty 12.5.2015: Smakbyn jättää festivaalin väliin ja sen tilalla tapahtumaan osallistuu Patrona. Menua päivitetty.