Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 363 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Panu Pälviä

Varaudu siihen, että vieraat pyytävät sinulta tätä reseptiä, sillä uunipuuron ja omenavanukkaan hyvät puolet yhdistävä brunssipuuro vie syöjiltä jalat alta.

Miltä kuulostaisi viikonlopuksi puuro, jonka koostumus on pehmeä ja kuohkea, jopa hieman vanukasmainen?

Tämä brunssipuuroksi nimetty aamupalaherkku maustetaan kanelilla ja kardemummalla ja makeutetaan fariinisokerilla. Maku muistuttaa siis jopa hieman korvapuustia. Mausteiden lisäksi puuron joukkoon paloitellaan tai raastetaan kaksi omenaa ja rouhitaan hieman hasselpähkinöitä.

Vanukasmaisen tästä puurosta tekee rasvaisen maidon joukkoon vatkattavat kananmunat. Vuoassa paistettavan puuroseoksen päälle ripotellaan vielä siemen-pähkinäseos, joka rapeutuu herkulliseksi kuorrutteeksi puuron pinnalle.

Rapea pähkinä-siemenkuorrutte tekee kanelin ja kardemumman maustamasta puurosta suorastaan luksusherkkua. Jos puuroa sattuu jäämään yli (tuskin jää), säilytä yli jäänyt puuro jääkaapissa. Puuro maistuu mainiosti kylmänäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 min + kypsennys ja tekeytymin
Vaikeustaso
Helppo

Brunssipuuro

Ainekset

1
rkl
pehmeää voita
5
dl
(isoja) kaurahiutaleita
1
dl
hasselpähkinärouhetta
3/4
dl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
1/2
tl
kardemummaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
leivinjauhetta
2
omenaa
2
munaa
6
dl
täysmaitoa
Siemenkuorrute
2
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
hasselpähkinöitä
3
rkl
hunajaa tai vaahterasiirappia
1
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (20 x 30 cm) voilla.
  2. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa hedelmä 1–2 cm:n paloiksi. Sekoita omenapalat kuiva-aineiden joukkoon ja kaada seos uunivuokaan.
  3. Vatkaa munat maitoon ja sekoita seos hiutaleiden joukkoon.
  4. Yhdistä siemenkuorrutteen ainekset ja levitä seos vuokaan hiutaleseoksen päälle. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes puuro on hyytynyt ja saanut kullanruskean värin. Anna paistoksen tasaantua noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.
  5. Tarjoa puuro maidon tai omenasoseen kanssa. Lorauta halutessasi hunajaa tai vaahterasiirappia päälle.

 

Kommentit (8)

Sanavahti

Eikö nykyään osata kirjoittaa yhdyssanoja?? Hiutaleseos ja omenasose!!!

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

Kiitos tarkkanäköisyydestä, kielivirheet korjattu!

Vierailija

Mikähän on uunin lämpötila?

Vierailija

ISOJA kaurahiutaleita? En ole kuullutkaan, että niitä on eri kokoisina. No, resepti joka tapauksessa vaikuttaa mielenkiintoiselta, voisi kokeilla.

Vierailija

Tossa alussahan se lukee, laita uuni 200*

Vierailija

Oikeampi nimi brunssipaistos!44

Vierailija

Voisikohan täysmaidon vaihtaa esim kauramaitoon?

Kyllä, minä ainakin olen kaupassa nähnyt myytävän isoja kaurahiutaleita. Ainakin paketin kyljessä niin on lukenut.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

kiitos kommenteista!

Uuni kuumennetaan 200 asteseen.

Kaupassa myytävät kaurahiutaleet voivat olla isoja, ns. tavallisia tai pikakaurahiutaleita. Tähän puuroon kannattaa pitkän kypsennysajan takia valita isot hiutaleet, joiden rakenne säilyy paremmin kuin toisenlaisten hiutaleiden.

Ja puuroon voi hyvin käyttää myös kasvimaitoja, niiden olisi hyvä olla barista-versioita, jotta rasvaa on riittävästi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Pehmeäksi keitetty kananmuna ja rapeat versot maistuvat mahtavilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleipä

Ainekset

2
munaa
1
iso avokado
4
paahtoleipäsiivua
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
versoja tai ituja
¼
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä munat pehmeiksi kiehuvassa vedessä, 6–7 minuuttia. Upota munat jääkylmään veteen.
  2. Halkaise avokado. Poista kivi ja viipaloi avokado ohuiksi viipaleiksi.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sipaise leipäviipaleiden päälle tuorejuustoa. Levitä kahdelle viipaleelle ituja. Nosta kananmuna leivälle ja avokadoviipaleet sen ympärille. Lisää päälle ituja. Paina toinen leipäviipale päälle.
  4. Halkaise leipä kolmioiksi. Ripottele kananmunalle suolaa ja pippuria.

Vinkki! Saat samasta paahtoleivästä myös herkulliset katkarapuleivät. Sulata pieni pussillinen katkarapuja jääkaapissa. Sipaise leipien pintaan majoneesia ja kuorruta leipä salaatilla, ravuilla sekä keitetyllä kananmunalla.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpeiden mustaherukoiden ja pähkinäisen tahinin maku-yhdistelmää täydentää joukkoon raastettu appelsiininkuori. Chiansiemenet vaativat turvotakseen muutaman tunnin, joten tuorepuuro on kätevä valmistaa etukäteen jääkaappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + turpoaminen vähintään 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Tahinilla maustettu mustaherukka-tuorepuuro

Ainekset

4
dl
kasvipohjaista jogurtti-valmistetta
1
banaani
2
rkl
tahinia
2
dl
pakastettuja mustaherukoita
1
dl
chiansiemeniä
2
rkl
hunajaa
1
tl
appelsiinin raastettua kuorta

Työvaiheet

  1. Soseuta kulhossa jogurtti, banaani ja tahini tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon jäiset mustaherukat, chiansiemenet, hunaja ja appelsiinin kuoriraaste. Anna turvota jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Sydänleipien uumenissa on meheviä kylmäsavulohiviipaleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kananmuna-lohileivät

Ainekset

8
palaa paahtoleipää
öljyä
maustamatonta tuorejuustoa
1
pkt (150 g)
kylmäsavulohta viipaleina
½
dl
tilliä silputtuna
½
dl
ruohosipulia silputtuna
2–4
munaa
rouhittua valkopippuria
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä paahtoleivät uunipellille leivinpaperin päälle. Sipaise viipaleille öljyä.
  2. Paahda leipiin rapeutta. Paina neljästä leivästä piparkakkumuotilla sydämen muotoinen pala.
  3. Levitä muille neljälle viipaleelle tuorejuustoa, kylmäsavulohta, tilliä ja ruohosipulia. Rouhi päälle valkopippuria. Nosta reiälliset leipäpalat päälle.
  4. Erota munankeltuaiset ja kumoa ne leiville. Joukkoon mahtuu loraus valkuaista. Kaksi munaa riittää, jos vatkaat ne sekaisin kulhossa ja valutat leipien päälle.
  5. Paahda leipiä uunin alatasolla, kunnes kananmuna on sopivasti hyytynyt. Lisää ripaus suolaa.
Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ennen jumppaa toimii hiilihydraattipitoinen smoothie, josta saa helposti energiaa. Se toimii myös iltapalana, sillä hiilarit unettavat juuri sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Energinen hedelmäsmoothie

Ainekset

2
vihreää omenaa
200
g
pakastemangoa
6
dl
baby-pinaattia
3
dl
ananasmehua
1
limetin mehu
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja poista omenoista siemenkota. Leikkaa omenat lohkoiksi. Laita kaikki smoothien aineet blenderiin tai tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.