
Kesän parhaaseen hetkeen tarvitaan kopallinen tuoreita mustikoita
Tämä kesä on paras vuosiin. Mättäät ovat kypsyviä mustikoita täynnä! Kukinnan onnistuttua kesäsateet ja viileys ovat vain parantaneet marjasatoa.
Siis mustaa aarretta keräämään, suomalaisten omaa "poverimarjaa", joka on täynnä flavonoideja, kuitua ja C- ja E-vitamiineja.
Parhaimmillaan muistikka on metsässä, suoraan varvusta riivittynä ja toiseksi parasta varmasti piirakan päällä.
Perinteisen pulla- ja muropohjaisen piiraan rinnalle on noussut melkoinen määrä herkullisia ohjeita, joita kannattaa kokeilla.
Mustikkatosca
Mustikkatoscan salaisuus on rapea saksanpähkinöistä tehty kuorrutus mehevän mustikkapinnan päällä.
Basilika-mustikkapiirakka
Basilika-mustikkapiirakan juju on basilikasokeri, jota löytyy piiraan pohjasta ja ripaus myös mustikoiden päältä.
Mustikkagalette
Mustikkagalette on ranskalainen avopiirakka, jossa on ohut ja rapea pohja. Täytteeseen uppoaa paljon mehevää marjaa. Parasta piiras on uunilämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Mustikka-nektariinipiirakka
Mustikka-nektariinipiirakan kerroksissa on kuohkeaa mascarponevaahtoa, nektariineja ja tuoreita mustikoita. Nektariinisiirappi viimeistelee tortun meheväksi.
Mustikkainen juustokakkujätski
Mustikkaisen juustokakkujätskin uumenissa on tuoreita marjoja ja keksimuruja. Itsetehty jäätelö syntyy näppärästi ilman jäätelökonetta.
Mustikkaisia metsäretkiä ja leipomahetkiä toivotellen!
Kuvat: Pia Inberg, Reetta Pasanen, Panu Pälviä ja Sami Repo