
Tällä ohjeella tateista tulee uskomattoman herkullisia, kuin kasvissyöjän ostereita.
Italialaiset punaviini-tattileivät
Ainekset
Työvaiheet
- Irrota tateista lakit ja viipaloi jalat. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä kuumassa vedessä 15 minuuttia ja valuta. Kaada liotusvesi viinin joukkoon.
- Kaada punaviini kattilaan. Lisää laakerinlehti ja mausteet. Keitä hiljalleen poreillen 20-30 minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen.
- Lisää nesteeseen tatinlakit ja viipaloidut jalat. Hauduta noin 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä tatit liemessä. Säästä liemi ja pakasta se (hyödynnä myöhemmin esimerkiksi kastikkeissa tai padoissa.)
- Viipaloi tattien lakit. Paahda leipäviipaleet. Ripottele leivälle öljyä, rucolaa ja tatit. Raasta päälle parmesaania.