
Kananmuna kypsyy kätevästi uunissa trendikkääksi kuppiruuaksi. Sen sisälle kätketään edellisen päivän keitetyt perunat ja pikaisesti paistettua varhaiskaalia – tai jotain muuta, mitä jääkaapista sattuu löytymään.
Varhaiskaali-munakaskupit ja graavilohi
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja perunat noin sentin kuutioiksi. Paista kaalia ja perunoita 5 minuuttia paistinpannussa öljytilkassa. Anna jäähtyä.
- Sekoita kulhossa munat ja ranskankerma, murustele joukkoon feta ja mausta pippurilla.
- Tee sinappikastike. Sekoita kulhossa sinapit. Hienonna ruohosipuli ja lisää se sinapin joukkoon. Lisää loput kastikkeen aineet ja sekoita tasaiseksi.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Jaa kaaliseos neljään (koko noin 1½–2 dl) annosvuokaan ja kaada päälle munakasmassa. Paista uunissa noin 20 minuuttia.
- Kiepauta munakaskuppien pinnalle lohisiivut. Koristele herneenversoilla ja lorauksella sinappikastiketta.