
Jälkiruoka, jolla hurmaat illallisvieraat! Marengista, kookoksesta, ruusuisesta kermavaahdosta, granaattiomenasta ja vadelmista syntyvä herkku on kuin kukkaketo pilvenhattaralla.
Hempeilijän marenkiherkku
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita esivalmisteluista. Erottele granaattiomenan siemenet. Mikäli käytät ulkomaisia vadelmia, huuhtele ne varoen ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan.
- Säästä 1 marenki sekä vähän kookoslastuja ja granaattiomenan siemeniä koristeesi. Murenna loput marengit annosmaljoihin (säästä myös isompia paloja). Lisää kookoslastut.
- Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita ruusun terälehtihillo kevyesti kermavaahdon joukkoon.
- Lisää annosmaljoihin granaattiomenan siemenet. Lusikoi päälle kermavaahtoa ja lisää vadelmat.
- Koristele annokset granaattiomenan siemenillä sekä kookos- ja marenkimurulla. Tarjoa heti.
Vinkki! Ruusun terälehtihilloa myy ainakin Stockmann. Mikäli sitä ei ole saatavilla, voit korvata sen lisäämällä kermavaahdon joukkoon 1 tl ruusuvettä.