Tämä mehukas lasage on astetta terveellisempi! Kerroksista löytyy reilusti pinaattia, lohta ja raejuustoa.
Lohilasagne
Ainekset
Työvaiheet
- Pyyhi lohi ja nypi mahdolliset ruodot. Hiero karkea merisuola kalan pintaan ja anna sen suolaantua puolisen tuntia huoneenlämmössä. Tee sillä välin kastike ja valmistele täytteet.
- Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja lorauttele vähitellen joukkoon maito. Hauduta kastiketta 20 minuuttia. Lisää lopuksi kastikkeeseen raejuusto ja juustoraaste sekä suola ja pippuri.
- Hienonna sipuli ja kuullota silppua muutama minuutti paistinpannulla. Kumoa joukkoon kohmeiset lehtipinaatit. Hauduta seosta 3-5 minuuttia eli kunnes pinaatti on sulanut. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
- Pyyhi suola lohen pinnalta. Leikkaa kala graaviviipaleiksi. Valuta puolet valkokastikkeesta lasagnevuuan pohjalle (vuoka noin 24x 18 cm). Lado kerros lasagnelevyjä kastikkeen päälle. Peittele levyt pinaatilla ja kerroksella kalaviipaleita. Lisää kerros vielä pinaattia, kalaa ja lasagnelevyjä sekä loput valkokastikkeesta. Ripottele pintaan juustoraastetta.
- Paista lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 45 min.