Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Mikko Hannula

Onko jotain parempaa kuin mannapuuro? Kyllä, mannisen suklainen versio! Tämä retro-herkkupuuro pelastaa maanantaiaamun tai rankan päivän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaamannapuuro

Ainekset

1
l
pohjaanpalamatonta maitojuomaa tai täysmaitoa
dl
mannasuurimoita
¾
dl
sokeria
3
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita mannasuurimot, sokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri kulhossa.
  2. Kuumenna maito kiehuvaksi ja vispilöi joukkoon mannasuurimoseos. Alenna lämpöä. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan puuhaarukalla pohjaa myöten sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes puuro paksuuntuu. Mausta suolalla. Nosta kattila liedeltä ja anna puuron hautua kannen alla vielä toiset viisi minuuttia.
  3. Tarjoa maidon ja halutessasi suklaaraasteen ja tuoreiden vattujen kanssa.

Vinkki! Saat puurosta vegaanisen keittämällä sen kauramaitoon.

Kommentit (10)

Palamaton

Vai vielä pohjaan palamaton maitojuoma, eikö ihmiset osaa enää edes maitoa kuumentaa.

Vierailija

"Pohjaanpalamaton maitojuoma" on kiertoilmaisu kaikenmaailman ei-maitotuotteille joilla ei ole maidon kanssa mitään muuta yhteistä kuin väri.

Vierailija

Tein myöskin maissijauhoista suklaapuuron. Lapset pitivät kovasti siitäkin. Kylmänä vähän kermavaahtoa päälle ja näin jälkiruoka on valmis 😃🌺🌾

Welhou

Mannaryynit on sama kuin mättäis pullaa naamaan, ne on tehty vehnästä.

Kyllä varmasti ainakin keliakikon päivä alkaa räväkästi ja jatkuu pitkälle iltaan vessajuoksuna.

Kokeilkaapa kauraryyneistä, on paljon helpompi keittää, kun keittää vedessä ja lisää loppuvaiheessa  sekaan oikeaa suklaata ja kermaa.

Oikeastaan ihmettelen miksei yksikään valmistaja ole kiinnostunut tekemään suklaista kaura-pikapuuroa, johon lisätään vain kuuma vesi ja haudutetaan?

Jäisi nää pohjaanpolttamiset pois!

Vierailija

@Welhou
Ehkä sitä ei ole siitä syystä, että vain muutama haluaa sellaista, mistä syystä sen voi tehdä ihan itse mainitsemistasi aineista.

Sanomasoppa

Jos itse laittaa ruokaa, on syytä opetella keittämään myös maidosta. Esim. kyvytmaito versiot on helppoja, mutta rasvattoman maidonkin voi keittää. Siis keittäminen ei ole sama kuin kiehuttaminen. Niksihän on vain siinä kuinka kuumaksi kattilan lämmittää.
Sitten "mannapuuro", 60 vuoden aikana minä olen keitellyt, on kaikkea mahdollista jo lisätty mannasuurimoiden sekaan, uutta ei voi enää keksiä, tuon sopostuksen nimi on ollut suklaapuuro, jotkut on laittaneet siihen vaniljaa, jotkut vain sokeria.

Vierailija

Onko reseptin keksijä niin nuori, ettei ole tiennyt että tällainen puuro on ollut olemassa jo kauan, meillä äiti keitti tätä jo 70-luvulla. Kaupastakin on saanut valmista suklaamannaa jo ainakin 30 vuotta.

Lady751

Vaniljasokeria ei keitetä, lisätään lopuksi. Myös tavallinen sokeri lisätään lopuksi, silloin ei pala helposti pohjaan. Vanhoja niksejä.

Veera9876

@vierailija: Kiehu-maito on pohjaanpalamatonta aitoa maitoa eikä mikään sepustus

Idän ihme D

Kaupasta saa halutessaan suklaamannapuuroryynejä, vanha herkku.         Sitäpaitsi ei sitä tehdä noin vaan ensin keitetään se mannapuuro valmiiksi, sitä syödään ensin voisilmän ja ruisleivän kanssa ja lopusta tehdään suklaamannapuuroa. Lisätään lämpimään puuroon kaakaojauhe, sokeri ja vaniljasokeri, ehkä loraus kermaa ja sitten vatkataan se haaleaksi ja kuohkeaksi. Päälle marjoja tai hedelmälohkoja ja sitä vedetään sitten antaumuksella jälkkäriksi.  jos jää tähettä niin se kulhoihin kannen alle seuraavaksi päiväksi väli/aamupalaksi.   Näin se meni ja menee edelleen :D   Taidankin nyt kokeilla samaa kauramannasta, on hyvä tuote.  Tuli nälkä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Pehmeäksi keitetty kananmuna ja rapeat versot maistuvat mahtavilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleipä

Ainekset

2
munaa
1
iso avokado
4
paahtoleipäsiivua
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
versoja tai ituja
¼
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä munat pehmeiksi kiehuvassa vedessä, 6–7 minuuttia. Upota munat jääkylmään veteen.
  2. Halkaise avokado. Poista kivi ja viipaloi avokado ohuiksi viipaleiksi.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sipaise leipäviipaleiden päälle tuorejuustoa. Levitä kahdelle viipaleelle ituja. Nosta kananmuna leivälle ja avokadoviipaleet sen ympärille. Lisää päälle ituja. Paina toinen leipäviipale päälle.
  4. Halkaise leipä kolmioiksi. Ripottele kananmunalle suolaa ja pippuria.

Vinkki! Saat samasta paahtoleivästä myös herkulliset katkarapuleivät. Sulata pieni pussillinen katkarapuja jääkaapissa. Sipaise leipien pintaan majoneesia ja kuorruta leipä salaatilla, ravuilla sekä keitetyllä kananmunalla.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpeiden mustaherukoiden ja pähkinäisen tahinin maku-yhdistelmää täydentää joukkoon raastettu appelsiininkuori. Chiansiemenet vaativat turvotakseen muutaman tunnin, joten tuorepuuro on kätevä valmistaa etukäteen jääkaappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + turpoaminen vähintään 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Tahinilla maustettu mustaherukka-tuorepuuro

Ainekset

4
dl
kasvipohjaista jogurtti-valmistetta
1
banaani
2
rkl
tahinia
2
dl
pakastettuja mustaherukoita
1
dl
chiansiemeniä
2
rkl
hunajaa
1
tl
appelsiinin raastettua kuorta

Työvaiheet

  1. Soseuta kulhossa jogurtti, banaani ja tahini tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon jäiset mustaherukat, chiansiemenet, hunaja ja appelsiinin kuoriraaste. Anna turvota jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Sydänleipien uumenissa on meheviä kylmäsavulohiviipaleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kananmuna-lohileivät

Ainekset

8
palaa paahtoleipää
öljyä
maustamatonta tuorejuustoa
1
pkt (150 g)
kylmäsavulohta viipaleina
½
dl
tilliä silputtuna
½
dl
ruohosipulia silputtuna
2–4
munaa
rouhittua valkopippuria
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä paahtoleivät uunipellille leivinpaperin päälle. Sipaise viipaleille öljyä.
  2. Paahda leipiin rapeutta. Paina neljästä leivästä piparkakkumuotilla sydämen muotoinen pala.
  3. Levitä muille neljälle viipaleelle tuorejuustoa, kylmäsavulohta, tilliä ja ruohosipulia. Rouhi päälle valkopippuria. Nosta reiälliset leipäpalat päälle.
  4. Erota munankeltuaiset ja kumoa ne leiville. Joukkoon mahtuu loraus valkuaista. Kaksi munaa riittää, jos vatkaat ne sekaisin kulhossa ja valutat leipien päälle.
  5. Paahda leipiä uunin alatasolla, kunnes kananmuna on sopivasti hyytynyt. Lisää ripaus suolaa.
Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ennen jumppaa toimii hiilihydraattipitoinen smoothie, josta saa helposti energiaa. Se toimii myös iltapalana, sillä hiilarit unettavat juuri sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Energinen hedelmäsmoothie

Ainekset

2
vihreää omenaa
200
g
pakastemangoa
6
dl
baby-pinaattia
3
dl
ananasmehua
1
limetin mehu
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja poista omenoista siemenkota. Leikkaa omenat lohkoiksi. Laita kaikki smoothien aineet blenderiin tai tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.