Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2045 reseptiä.
Linkitetty 141 keittokirjaan.
OHJE Kati Pohja KUVA Arto Vuohelainen

Mummon mustikkarättänä helppo, mutta uskomattoman maukas perinneherkku. Ruisjauhot ja voi nypitään nopeasti murumaiseksi ja lusikoidaan kulhoihin mustikoiden kanssa, ja ei kun uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mummon mustikkarättänä

Ainekset

3 1/2
dl
ruisjauhoja
1
dl
sokeria
200
g
voita
3/4
dl
perunajauhoja
3
dl
(200 g) mustikoita
1/4
dl
sokeria
Lisäksi
vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Työvaiheet

  1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita ruisjauhot ja sokeri keskenään. Sulata voi, lisää se jauhoihin ja sekoita, kunnes saat murumaisen taikinan.
  2. Sekoita perunajauhot mustikoiden joukkoon toisessa kulhossa.
  3. Jaa taikina ja marjat kerroksittain 4 uuninkestävään annosvuokaan siten, että taikinaa tulee alimmaiseksi ja päällimmäiseksi. Ripottele mustikkakerrosten päälle hiukan sokeria. Kypsennä rättänöitä uunin keskitasossa noin 25 minuuttia. Tarjoa hiukan lämpiminä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2045 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos rakastat kookos-suklaapatukkaa, tämä täyteläisen suklainen piiras on sinua varten! Murea kookospohja onnistuu kokonaan ilman jauhoja. Voit valmistaa piiraan jääkaappiin jo pari päivää ennen tarjoamista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen ja tekeytyminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Bountypiiras

Ainekset

Pohja
6
dl
kookoshiutaleita
2
kananmunaa
2
rkl
hunajaa
1
rkl
kookosöljyä
Täyte
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
300
g
tummaa- tai leivontasuklaata
Koristelu
2-3
dl
vadelmia
(ripaus syötävää kultaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa pohjan aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita kunnes saat tahmean taikinan, noin 2 minuuttia. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 22 cm) pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on kullanruskea. Anna pohjan jäähtyä.
  2. Kiehauta kookosmaito ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
  3. Kaada jäähtynyt täyte piiraspohjalle. Anna kovettua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. 
  4. Koristele piiras vadelmilla ja esimerkiksi syötävällä kullalla juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (3)

Vierailija

10 tlk?

Vierailija

ei kait 10 tölkkiä

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, oikea määrä on yksi tölkki.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2045 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Helppoa ja niin hyvää! Earl grey -teellä maustettu sokeri kristallisoi mustikka-ricottapannarin koukuttavan herkulliseksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Earl greyllä maustettu mustikka-ricottapannari

Ainekset

4
kananmunaa
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
100
g
voita
2
dl
mustikoita
Päälle
50
g
voita
1/2
dl
ruokosokeria
1
ps
earl grey -teetä
Lisäksi
mustikoita, mustikkahilloa ja kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää ricotta, maito, jauhot, sokeri ja suola, sekoita. Sulata voi ja lisää se mustikoiden kanssa taikinaan. Taikina saa olla tavallista pannaritaikinaa paksumpaa, mutta löysempää kuin sokerikakkutaikina. Lisää jauhoja tarvittaessa. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.
  2. Lusikoi voinokareita taikinan päälle. Hienonna sokeri ja teepussin sisältö tehosekoittimessa. Ripottele seos pannarin päälle. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pannarin pinta on kauniin ruskea. Tarjoa mustikoiden, mustikkahillon ja kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2045 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Juha Salminen

Erilaiset rahkat toimivat aina! Nyt laitetaan testiin ihanan suklainen pähkinärahka. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinärahka

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
250
g
rahkaa
100
g
tummaa suklaata
1
dl
suolapähkinöitä
4
suklaacookieta
1/2
dl
manteleita
1 1/2
dl
kinuskikastiketta

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon.
  2. Pilko suklaa, suolapähkinät, keksit ja mantelit rouheeksi. Ota rouheesta 1 dl koristeluun, lisää loput rahkaseokseen. Lisää myös 1 dl kinuskikastiketta.
  3. Laita pähkinärahka tarjoilukulhoon. Koristele rouheella ja kinuskikastikkeella.

Kommentit (3)

Vierailija

Suolapähkinät puuttuvat ainesluettelosta. Minkä verran niitä pitäisi käyttää?

Kp

Suolapähkinöiden määrä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, suolapähkinöitä tarvitaan desin verran! Löytyy nyt oikealta kohdaltaan.

Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Tässä paras ohje siihen hetkeen, kun herkkuhammasta alkaa kolottamaan. Tässä pikaherkussa ei kestä kuin vaivaiset 5 minuuttia! 

Mukikakun makua voit muunnella rouhimalla mukaan Mariannekarkkeja tai minttusuklaata. Ripaus kardemummaa taas tuo jouluista makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Suklaakakku mikrossa

Ainekset

1 1/2
rkl
jauhoja
1
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
pähkinärouhetta
1
rkl
sokeria
1/2
tl
leivinjauhetta
2
rkl
maitoa
1
rkl
rypsiöljyä
2
palaa
tummaa suklaata
LISÄKSI
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, pähkinärouhe, sokeri ja leivinjauhe. Lisää maito ja öljy. Sekoita. Lusikoi taikina noin 1½ dl:n kokoiseen kuppiin. Paina taikinan keskelle suklaapala.
  2. Kuumenna mikron täydellä teholla minuutti ja 10 sekuntia. Tarjoile lämpimänä jäätelöpallon kera.

Kommentit (0)