Kodin Kuvalehti on lisännyt 711 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Arto Vuohelainen

Raikas parfait eli jäädyke on helppo valmistaa pakastimeen hyvissä ajoin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Basilikajäädyke

Ainekset

2
kpl
kananmunankeltuaista
1,5
dl
tomusokeria
1,5
tl
vaniljasokeria
4
dl
kuohukermaa tai vispikermaa
1
kpl
basilikaruukku

Työvaiheet

  1. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
  3. Soseuta basilikanlehdet.
  4. Yhdistä ensin vaahdot varovasti keskenään ja lisää lopuksi basilikasose.
  5. Kaada jäädyke isoon, kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan tai useaan annosvuokaan. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä vähintään yön yli.
  6. Ota jäädyke pakastimesta 15–20 minuuttia ennen tarjoilua. Kasta jäädykeastia reunoja myöten kuumaan veteen pariksi sekunniksi. Kumoa jäädyke työpöydälle kopauttamalla kulho napakasti alustaan
  7. Koristele jäädyke esimerkiksi marjoilla, kermalla, pähkinöillä tai suklaarouheella. Myös lämpimät marjasosekastikkeet tai lämmin suklaakastike maistuvat sen kanssa.

Vinkki! Ananaksesta syntyy ihastuttava jäädyke, käytä ohjeeseen 2 dl ananasmurskaa. Myös erilaiset marjasoseet käyvät hyvin. Jäädykkeet voi jäädyttää muffinipeltiin tai eri mallisiin annosmuotteihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1245 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Leipäjuusto ja lakkahillo ovat perinteinen pari, mutta kokeile narskujuustoa vaihteeksi makukinuskin kera. Slurp!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Leipäjuustoa, punaisia marjoja ja kanelikinuskia

Ainekset

1
pkt (noin 300 g)
leipäjuustoa
Kanelikinuski
2
dl
kuohukermaa
2
dl
fariinisokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
ripaus
suolaa
Lisäksi
vadelmia ja punaherukoita

Työvaiheet

  1. Tee kinuski. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada kulhoon jähmettymään.

  2. Leikkaa leipäjuusto paloiksi ja paista pannulla nopeasti. Kaada päälle hieman lämmintä kanelikinuskia ja nosta viereen marjoja.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1245 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Juha Salminen

Klassinen paahtovanukas saa ihanan maun kermaan uutetusta sitruunaruohosta. Tarjoa jälkkäri esimerkiksi marjojen, mintunlehtien tai passiohedelmän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min + maustuminen 6 h ja brûléen tekeytyminen 3 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Crème brûlée sitruunaruoholla

Ainekset

5
dl
kuohukermaa
75
g
sitruunaruohoa (noin 3 kpl)
1
vaniljatanko
6
keltuaista
1
dl
sokeria
1
tl
limetin mehua
Päälle
noin 6
rkl
(hienoa) sokeria

Työvaiheet

  1. Kaada kerma kattilaan. Kuori ja paloittele sitruunaruoho joukkoon. Halkaise ja raavi vaniljatangon siemenet sekaan, laita myös tanko. Kuumenna keskilämmöllä höyryäväksi. Siirrä levyltä ja kaada kulhoon. Siirrä jääkaappiin noin 6 tunniksi.

  2. Siivilöi sitruunaruohon palaset ja vaniljatanko pois ja kuumenna uudelleen höyryäväksi.

  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään löysäksi vaahdoksi. Lisää ruokalusikallinen kuumaa makukermaa joukkoon ja kaada loput hitaasti erissä koko ajan vatkaten. Lisää limetin mehu.

  4. Siivilöi seos 4–6 pieneen vuokaan ja nosta ne isompaan uunivuokaan. Täytä uunivuoka vähintään puolilleen, kiehuvan kuumalla vedellä.

  5. Siirrä vuoka uuniin ja kypsennä vesihauteessa 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes reunat ovat kiinni, mutta kermamassa vielä hieman tutisee.

  6. Nosta vesihauteesta ja kuivaa annosvuoat. Laita kelmu päälle ja siirrä jääkaappiin 3 tunniksi.

  7. Ripottele annosten pinnalle sokeria, ja polta se rapeaksi kaasupolttimella.

Vinkki! Jos sinulla ei ole kaasupoltinta, kuumenna uuni 250 asteeseen grillivastuksille. Laita vuoat ihan uunin ylätasolle ja anna sokerin ruskistua noin minuutin ajan. Silmä kovana: sokeri palaa herkästi.

Kommentit (2)

Vierailija

Miksi kohdassa 1 kuumennetaan uuni? Jos kuitenkin laitetaan jääkaappiin? 😂

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Juustokakku? Ei, vaan paistettu jogurtti! Tämä ihanan täyteläinen jälkiruoka valmistuu muutamasta aineksesta.

Kuka olisi uskonut, että arkiaamujen luottopakki, maustamaton jogurtti, voisi muuttua lähes juustokakkumaiseksi herkuksi? Tämä vain muutaman aineksen jälkiruoka kypsyy uunin leppeässä lämmössä vesihauteessa, ja se tarjotaan kanelin ja tähtianiksen maustaman appelsiinisiirapin sekä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
45 min + yön yli jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu jogurtti

Ainekset

5
dl
paksua turkkilaista jogurttia (10 %)
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
4
rkl
maitojauhetta
½
tl
aitoa vaniljaa jauheena tai vaniljasokeria
Lisäksi
5
appelsiinia
¾
dl
sokeria
3
tähtianista
1
kanelitanko
¼
tl
kardemummaa
¾
dl
kuorittuja suolattomia pistaaseja
Voiteluun
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka (Ø 22–24 cm) kevyesti öljyllä.

  2. Sekoita jogurtti, kondensoitu maito, maitojauhe ja vanilja kulhossa ja kaada seos vuokaan.

  3. Laita vuoka syvälle uunipellille tai isoon uunivuokaan. Kaada kiehuvan kuumaa vettä pellille niin, että vesi ulottuu noin ¾ paistovuoan korkeudesta. Laita pelti varovasti uuniin.

  4. Paista jogurttia vesihauteessa 35–40 minuuttia, kunnes se alkaa juuri ja juuri saada väriä.

  5. Anna jogurtin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin vähintään viideksi tunniksi.

  6. Purista kahdesta appelsiinista mehu kattilaan. Lisää sokeri ja mausteet. Keitä välillä sekoittaen 10 minuuttia tai kunnes mehu muuttuu siirappimaiseksi.

  7. Leikkaa loput appelsiinit kuorettomiksi viipaleiksi ja laita kulhoon. Kaada päälle kuuma appelsiinisiirappi ja anna jäähtyä. Rouhi pistaasit veitsellä.

  8. Laita appelsiinit jogurtin pinnalle ja ripottele päälle pistaasit.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1245 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Unelmanpehmeä valkosuklaavaahto on täydellinen jälkkäri, kun sen yhdistää kirpeään tyrnicurdiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + curdin ja valkosuklaakerman jäähtyminen noin 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaata ja tyrniä

Ainekset

150
g
valkosuklaata
3
dl
kuohukermaa
TYRNICURD
2 ½
dl (150 g)
(pakastettuja) tyrnimarjoja
50
g
voita
1
dl
sokeria
2
keltuaista
PÄÄLLE
Valkosuklaalastuja, tyrnimarjoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna tyrnimarjoja kattilassa, kunnes mehu alkaa irrota. Soseuta sauvasekoittimella. Painele sose tiheään siivilään, jotta saat kuoret ja siemenet pois.

  2. Sulata voi ja kaada lämpimän siivilöidyn mehun joukkoon. Sekoita sokeri joukkoon. Kaada kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri sulaa.

  3. Kiehauta puhtaassa kattilassa vettä ja nosta tyrniseoskulho päälle. Vatkaa keltuaiset yksitellen joukkoon samalla vatkaten noin 15 minuuttia, kunnes curd sakenee. (Se tekeytyy vielä jäähtyessään, siitä ei ole tarkoitus tulla yhtä jäykkää kuin kaupan lemon curdista.) Laita kelmu päälle ja siirrä jääkaappiin.

  4. Paloittele valkosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvan kuumaksi. Kaada suklaapalojen päälle ja anna seistä minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi.

  5. Peitä kulho ja siirrä jääkaappiin 2 tunniksi. Vatkaa kylmä valkosuklaaseos vaahdoksi sähkövatkaimella. Älä vatkaa liikaa, jotta seos ei muutu rakeiseksi.

  6. Mittaa jälkiruokalaseihin vuorotellen valkosuklaavaahtoa ja tyrnicurdia.

Kommentit (0)