Raikas parfait eli jäädyke on helppo valmistaa pakastimeen hyvissä ajoin.
Basilikajäädyke
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
- Vaahdota kerma ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
- Soseuta basilikanlehdet.
- Yhdistä ensin vaahdot varovasti keskenään ja lisää lopuksi basilikasose.
- Kaada jäädyke isoon, kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan tai useaan annosvuokaan. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä vähintään yön yli.
- Ota jäädyke pakastimesta 15–20 minuuttia ennen tarjoilua. Kasta jäädykeastia reunoja myöten kuumaan veteen pariksi sekunniksi. Kumoa jäädyke työpöydälle kopauttamalla kulho napakasti alustaan
- Koristele jäädyke esimerkiksi marjoilla, kermalla, pähkinöillä tai suklaarouheella. Myös lämpimät marjasosekastikkeet tai lämmin suklaakastike maistuvat sen kanssa.
Vinkki! Ananaksesta syntyy ihastuttava jäädyke, käytä ohjeeseen 2 dl ananasmurskaa. Myös erilaiset marjasoseet käyvät hyvin. Jäädykkeet voi jäädyttää muffinipeltiin tai eri mallisiin annosmuotteihin.