Kodin Kuvalehti on lisännyt 481 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika (teksti)
30 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava suppilovahverokeitto

Ainekset

7
dl
pakastettuja suppilovahveroita
tai
50
g
kuivattuja suppilovahveroita
1
kpl
sipulia
2
rkl
voita
1
prk
tomaattipyreetä
1,5
l
vettä
5
rkl
kasvisfondia
tai
3
kpl
kasvisliemikuutioita
2
tl
sokeria
1/4
tl
valkopippuria
1/2
dl
sherryä
200
g
aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
tai
1
tlk
juustolla maustettua ruokakermaa

Työvaiheet

  1. Kuullota sieniä pannulla, kunnes sienistä lähtevä neste on haihtunut.
  2. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulia sienien kanssa voissa pannulla muutama minuutti. Lisää pannulle tomaattipyre. Sekoita hyvin.
  3. Lisää vesi ja fondi, sokeri ja pippuri. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Soseuta keitto.
  4. Lisää sherry ja tuorejuusto. Kuumenna höyryäväksi.
  5. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Koristele keitto tuoreella kirvelillä, basilikalla tai persiljalla.

Vinkki! Notkista ranskankermaa tai smetanaa veden kanssa ja tee keiton pinnalle koristekuvioita.

Meidän Perhe on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Vihreä terveyspommi on pullollaan vitamiineja ja makua: parsakaalikeiton salainen mauste on wasabi. Kun pyöristät keiton kauramaidolla, saat siitä vegaanisen.

 

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika (teksti)
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Herne-parsakaalikeitto

Ainekset

600
g
parsakaalia
1
pieni purjo
200
g
pakasteherneitä
2
dl
(kaura)kermaa
1
limetti
1-1 1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1/2-1
tl
wasabitahnaa
kurpitsansiemeniä ja/tai parmesaania
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Paloittele parsakaali muutamaan osaan. Puolita purjo pituussuunnassa ja huuhtele välit huolella.
  2. Laita 7 dl vettä kattilaan kiehumaan. Laita parsakaali ja purjo kattilaan, kasvisten ei tarvitse peittyä kokonaan vedellä. Keitä kannen alla 10 minuuttia. Lisää herneet ja keitä 2 minuuttia.
  3. Ota runsaasti parsakaalia ja herneitä sivuun keiton koristeeksi.
  4. Soseuta keitto tehosekoittimella aivan sileäksi. Lisää kerma, limetin mehu, suola, pippuri ja wasabi ja sekoita. 
  5. Tarjoa keitto kasvissattumien, siementen ja/tai parmesaanin kanssa. Lorauta tilkka öljyä mausteeksi.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Nepalilaisittain maustetun tomaattikeiton maku piilee kuullotetuissa mausteissa.

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vartin tomaattikeitto

Ainekset

2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
currya
2
tl
kurkumaa
2
tl
paprikajauhetta
2
tl
jauhettua inkivääriä
(1/4
tl
chiliä)
3
tlk
tomaattimurskaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
2
tlk
isoja valkoisia papuja
2
dl
ruokakermaa
1/2
ruukku
korianteria
fetaa tai raejuustoa
(krutonkeja)

Työvaiheet

  1. Mittaa öljy ja mausteet kattilaan ja kuullota miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia. Lisää tomaattimurska, sokeri ja suola. Anna hautua 2 minuuttia. Soseuta keitto teho- tai sauvasekoittimella. Huuhtele pavut ja lisää keittoon. Lisää kerma ja kiehauta keitto. Lisää halutessasi chiliä.
  2. Koristele annokset korianterilla ja ripottele juustoa ja halutessasi krutonkeja päälle.

Vinkki! Tee krutongit vaaleasta leivästä paistamalla leipäkuutioita pannulla öljyssä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 481 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Piia Arnould

Täydellinen soppa syntyy, kun karamellisoit sipulit kunnolla, lorautat tilkan viiniä ja gratinoit gruyérella.

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulikeitto

Ainekset

800
g
keltasipulia
3
valkosipulinkynttä
25
g
voita
1
tl
sokeria
8
dl
lihalientä
2
dl
valkoviiniä
10
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1-2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
Päälle
4
maalaisleipäviipaletta
100
g
gruyére-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulit.
  2. Kuullota sipuleita kattilassa voissa viisi minuuttia. Lisää sokeri. Jatka kuullottamista vähintään puolen tunnin ajan välillä sekoitellen. Sipuli karamellisoituu pehmeäksi ja ruskeaksi.
  3. Lisää lihaliemi, valkoviini, timjami, laakerinlehdet, suola ja mustapippuri. Anna keiton hautua kannen alla 20 minuuttia.
  4. Viipaloi leipä. Paahda viipaleita leivänpaahtimessa tai uunissa (200 astetta, 5 minuuttia). Raasta juusto.
  5. Tarkista keiton maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Jaa keitto neljään paistonkestävään kulhoon. Asettele leipäviipaleet annosten päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
  6. Gratinoi annoksia 225-asteisen uunin ylätasolla 7–10 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu kauniisti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 729 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Mison juureva ja suolainen maku sopii tattarista valmistettujen sobanuudelien kanssa täydellisesti lämmittävään soppaan.

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Misokeitto ja sobanuudeleita

Ainekset

1
pkt (270 g)
kiinteää tofua (esim. Jalotofu)
1
rasia (100 g)
siitakesieniä
4
kevätsipulinvartta
100
g
vihreää tai purppuraista lehtikaalia
1
rkl
ruokaöljyä
2
tl
teriyakikastiketta
2
tl
seesamiöljyä
1/2
tl
suolaa
Misoliemi
2
cm
pala inkivääriä
2
l
vettä
1
dl
misotahnaa (esim. Yutaka)
2
rkl
soijakastiketta
1
sitruunan mehu
200
g
sobanuudeleita (esim. Saitaku)
2
tl
kuivattua wakame-merilevää (esim. Sanchi)

Työvaiheet

  1. Valuta tofu ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Viipaloi siitakesienet ja kevätsipulinvarret. Hienonna lehtikaali.
  2. Kuumenna öljy kuumalla pannulla. Paista tofupaloja öljyssä 3–5 minuuttia niin, että ne ruskistuvat. Mausta teriyakikastikkeella ja nosta sivuun. Kaada pannulle seesamiöljy ja paista siitakesieniä 2 minuuttia. Lisää pannulle lehtikaalit ja suola. Paista 2 minuuttia ja nosta sivuun.
  3. Valmista misoliemi. Kuori ja suikaloi inkivääri. Kuumenna vesi kattilassa. Laita inkiväärisuikaleet veteen ja keitä 5 minuuttia. Lisää liemeen sobanuudelit ja keitä 5 minuuttia. Lisää joukkoon merilevä ja keitä vielä 2 minuuttia.
  4. Kaada nuudelit siivilään, ota inkivääriliemi talteen. Jaa nuudelit tarjoiluastioihin. Annostele nuudeleiden päälle paistetut tofut, sienet ja lehtikaalit ja kevätsipulinvarret.
  5. Kuumenna liemi uudelleen ja sekoita joukkoon misotahnaa. Purista sitruunasta mehu ja sekoita se liemeen. Kaada kuuma misoliemi annoskulhoihin nuudeleiden päälle.

Kommentit (0)