Kodin Kuvalehti on lisännyt 630 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava suppilovahverokeitto

Ainekset

7
dl
pakastettuja suppilovahveroita
tai
50
g
kuivattuja suppilovahveroita
1
kpl
sipulia
2
rkl
voita
1
prk
tomaattipyreetä
1,5
l
vettä
5
rkl
kasvisfondia
tai
3
kpl
kasvisliemikuutioita
2
tl
sokeria
1/4
tl
valkopippuria
1/2
dl
sherryä
200
g
aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
tai
1
tlk
juustolla maustettua ruokakermaa

Työvaiheet

  1. Kuullota sieniä pannulla, kunnes sienistä lähtevä neste on haihtunut.
  2. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulia sienien kanssa voissa pannulla muutama minuutti. Lisää pannulle tomaattipyre. Sekoita hyvin.
  3. Lisää vesi ja fondi, sokeri ja pippuri. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Soseuta keitto.
  4. Lisää sherry ja tuorejuusto. Kuumenna höyryäväksi.
  5. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Koristele keitto tuoreella kirvelillä, basilikalla tai persiljalla.

Vinkki! Notkista ranskankermaa tai smetanaa veden kanssa ja tee keiton pinnalle koristekuvioita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Lempeä maissikeitto on Japanissa lohturuokaa, jota voi ostaa jopa tölkeissä. Parasta soppa on kuitenkin itse tehtynä, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä höystettynä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen maissikeitto

Ainekset

1
iso sipuli
2-3
jauhoista perunaa
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
2
ps (à 200 g)
pakastemaissia
2
kanaliemikuutiota
2
dl
(ruoka)kermaa
1
rkl
miriniä
1/2
tl
suolaa
Päälle
2
rkl
mustia seesamisiemeniä
kevät- tai ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Kuullota sipulia ja perunoita öljyssä kattilassa 2 minuuttia. Lisää vesi, maissit ja liemikuutiot. Halutessasi säästä 1 dl maissia ruuan koristeeksi.
  3. Hauduta keittoa 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  4. Lisää kerma, mirin ja suola. Älä enää kiehauta keittoa, ettei kerma juoksetu.
  5. Viimeistele keitto seesaminsiemenillä ja kevät- tai ruohosipulilla.

Kommentit (4)

Tiina Kristiina Metsäketo

Hei hyvä keitto,mutta seesamsiemeniä ei saa syödä kun 1 tl päivässä.Tiedoksi et ne on erittäin kova vaikutus elimistöön.

Pia Kujala

Vähän muuntelin keittoa ja riivin joukkoon puolikkaan kypsää broileria loppuvaiheessa. Paras kanakeitto, mitä olen koskaan syönnyt. Seesamin siemeniä ei sattunut olemaan, mutta ei haitannut yhtään.

Soppamies

Mirin on aika mietoa, mahtaako 1 ruokalusikallisella keitossa olla mitään merkitystä?

Chrisse
Seuraa 
Liittynyt26.5.2015

Soppamies, ruokalusikallinen taittaa sopivasti lempeän keiton makua. Voit myös hyvin lisätä määrä.

Terv. Chrisse, ruokatoimittaja

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun thaimaalaisen kookoscurryn ihana liemi yhdistyy rapeisiin kasviksiin ja japanilaisen ramenin lempeisiin nuudeleihin, saadaan ajan hermolla oleva keitto, joka lämmittää kovassakin viimassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Curry-ramenkeitto

Ainekset

2
cm pala
tuoretta inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
1
punasipuli
1
rkl
öljyä
1
rkl
punaista currytahnaa
8
dl
kasvis- tai kanalientä
1
tlk (400g)
kookosmaitoa
1
rkl
kalakastiketta
LISÄKSI
4
kananmunaa
200
g
kukkakaalia
1
punainen paprika
100
g
ruskeita herkkusieniä
1
rkl
öljyä
200
g
ramen-nuudeleita
3
kevätsipulia
1
limetin mehu
1
rs/ps (60-70g)
babypinaattia

Työvaiheet

  1. Tee ensin liemi. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynsi. Kuori ja leikkaa punasipuli viipaleiksi. Paista inkivääriä, valkosipulia ja punasipulia pari minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää currytahna ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja kalakastike ja kuumenna liemi kiehuvaksi.
  2. Keitä kananmunia 6 minuuttia ja laita ne kylmään veteen jäähtymään.
  3. Leikkaa kukkakaali ja paprika suupaloiksi. Viipaloi sienet. Paista sieniä muutama minuutti molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea. Paista kukkakaali ja paprika napakan kypsiksi, 3–5 minuuttia riittää.
  4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna kevätsipulit.
  5. Lisää paistetut sienet ja kasvikset, nuudelit sekä kevätsipulit keittoon. Purista joukkoon limetin mehu. Kuumenna vielä kertaalleen mutta älä enää keitä. Siirrä kattila sivuun ja sekoita pinaatinlehdet kuumaan keittoon.
  6. Kuori ja halkaise kananmunat. Jaa keitto lautasille ja laita munanpuolikkaat annosten pinnalle.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 146 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vartissa valmista! Ramen-kulho sopii myös evääksi, sillä se maistuu yhtä hyvin kuumana, haaleana tai kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 (2 dl)
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ramen-kulho ja inkiväärikastike

Ainekset

7
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
kevätsipulin vartta
100
g
siitakesieniä
100
g
sokeriherneitä
100
g
munanuudeleita
Inkiväärikastike
2
rkl
soijaa
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
inkivääriraastetta
ripaus
sokeria
Lisäksi
2
keitetty muna
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää liemikuutio. Viipaloi kevätsipulit ja siitakesienet. Paista sipuleita, sieniä ja sokeriherneitä pari minuuttia öljyssä kuumalla pannulla.
  2. Kypsennä nuudelit kasvisliemessä. Valuta hyvin ja sekoita sipulin, sienten ja sokeriherneiden joukkoon. Jaa seos kahteen kulhoon.
  3. Sekoita kastikkeen aineet ja lusikoi kastike kulhojen päälle. Viimeistele keitetyillä munanpuolikkailla.

 

Kommentit (1)

Vierailija

Se on nuudeli muuten raamen, japaniksi ラーメン.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kevyt kasviskeitto voi maistua mehevän kermaiselta ja olla silti täysin vegaaninen! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-tahinikeitto

Ainekset

8
avomaankurkkua
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2
dl
tilliä hienonnettuna
2
dl
korianteria hienonnettuna
5
dl
vettä
1
kasviliemikuutio
1
tlk (2dl)
kasvikermaa
1
dl
tahinia
1
tl
ras el hanout -mausteseosta (esim. Santa Maria World)
1/2
tl
chilihiutaleita
1/2
sitruunan mehu
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
(1/2 l jääpaloja)
PANNUKIKHERNEET
1
tlk (380/230g)
kikherneitä
2
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminansiemeniä
1/4
tl
kurkumaa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita kikherneistä. Valuta ne siivilässä. Paahda kikherneitä juustokuminan, kurkuman ja suolan kanssa öljyssä pannussa 5-8 minuuttia, välillä sekoittaen, kunnes kikherneet rapeutuvat.
  2. Huuhtele kurkut ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulit. Hienonna yrtit.
  3. Laita vesi, kasvisliemikuutio, sipulit ja valkosipulit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2–3 minuuttia.
  4. Ota kattila liedeltä, lisää kurkut ja yrtit. Sekoita kasvikerma, tahini, ras el hanout ja chili liemeen. Soseuta keitto ja mausta se sitruunamehulla, suolalla ja sokerilla.
  5. Jos tarjoat keiton lämpimänä, kuumenna se uudelleen kiehuvaksi. Jos haluat helpotusta helteeseen, jäähdytä keitto, lisää joukkoon ½ litraa jäitä ja soseuta tehosekoittimessa.
  6. Jaa keitto lautasille ja viimeistele paahdetuilla kikherneillä.

Kommentit (0)