Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava suppilovahverokeitto

Ainekset

7
dl
pakastettuja suppilovahveroita
tai
50
g
kuivattuja suppilovahveroita
1
kpl
sipulia
2
rkl
voita
1
prk
tomaattipyreetä
1,5
l
vettä
5
rkl
kasvisfondia
tai
3
kpl
kasvisliemikuutioita
2
tl
sokeria
1/4
tl
valkopippuria
1/2
dl
sherryä
200
g
aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
tai
1
tlk
juustolla maustettua ruokakermaa

Työvaiheet

  1. Kuullota sieniä pannulla, kunnes sienistä lähtevä neste on haihtunut.
  2. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulia sienien kanssa voissa pannulla muutama minuutti. Lisää pannulle tomaattipyre. Sekoita hyvin.
  3. Lisää vesi ja fondi, sokeri ja pippuri. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Soseuta keitto.
  4. Lisää sherry ja tuorejuusto. Kuumenna höyryäväksi.
  5. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Koristele keitto tuoreella kirvelillä, basilikalla tai persiljalla.

Vinkki! Notkista ranskankermaa tai smetanaa veden kanssa ja tee keiton pinnalle koristekuvioita.

Venla Soppa365 on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Punajuuria, maa-artisokkaa ja Koskenlaskijaa. Tämän sopan syötyään paatuneinkin joulunvihaaja on vähän tip & tap -tunnelmissa.

Tämä keitto ei ole mikä tahansa vihannessoppa. Olen kehittänyt reseptin kunnianosoituksena kirjailija Miina Supisen Mantelimaa-romaanille. Kirjassa käsitellään joulua poikkeavalla tavalla. Liioitellen voisi jopa sanoa, että Mantelimaa on tarina joulun vihaamisesta. Minusta kyseessä on kuitenkin...

Annoksia
4
Valmistusaika
1,5
Vaikeustaso
Kohtalainen

Antipukin keitto paahdetuista punajuurista

Ainekset

4
raakaa punajuurta
2
maa-artisokkaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
6
dl
kasvislientä
2
dl
ruokakermaa
1
dl
Koskenlaskija-murua
rypsiöljyä & punaviinietikkaa
suolaa, sokeria ja mustapippuria
Timjamikerma
0,5
dl
kermaa
0,5
dl
Koskenlaskija-murua
tuoretta timjamia
Lisäksi
1
dl
manteleita

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori punajuuret ja lohko isoihin palasiin. Sekoita kulhossa niiden joukkoon ruokalusikallinen rypsiöljyä ja saman verran punaviinietikkaa sekä teelusikallinen suolaa, pippuria ja juoksevaa hunajaa. Levitä punajuuret pellille tai uunivuokaan, ja paahda uunissa noin 40 minuuttia. Kuori ja lohko sillä aikaa maa-artisokka ja sipulit (valkosipulinkynsiä ei tarvitse pilkkoa). Lisää ne uuniin ja paahda kaikkia kasviksia vielä 20 minuuttia, kunnes niissä on ruskettunut (ei musta) pinta ja punajuuret ovat pehmenneet.
  2. Kun kasvikset ovat uunissa, paahda mantelit kuivalla pannulla. Anna niiden jäähtyä hetki ja rouhi isohkoksi muruksi.
  3. Kippaa pehmenneet kasvikset isoon kattilaan. Hauduta hetki öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää kasvisliemi. Keitä noin 15 minuuttia.
  4. Lisää yksi desi juustomurua ja 2 dl kermaa. Siirrä kattila syrjään pannunalusen päälle ja soseuta tehosekoittimella. Maistele ja lisää suolaa, pippuria ja hunajaa maun mukaan.
  5. Laita pieneen kasariin hieman rypsiöljyä ja hauduta siinä muutamaa timjaminoksaa miedolla lämmöllä parin minuutin ajan. Lisää 1 dl kermaa ja puoli desiä juustomurua. Sekoita, kunnes juusto sulaa kerman sekaan. Tarjoiluvaiheessa lisää lautasille ensin keitto, sitten kerma ja lopuksi mantelimuru. Koristele mustapippurilla ja tuoreella timjamilla.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Malesialainen laksa maistuu auringolta kuin kesäkeitto konsanaan. Maitoliemi keitetään kookoksesta, ja sattumina on tofua, bataattia ja nuudeleita.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofu-bataattilaksa

Ainekset

1
pkt
maustamatonta tofua
200
g
riisinuudelia
500
g
bataattia (tai myskikurpitsaa)
2
valkosipulinkynttä
2
cm:n pala
inkivääriä
2
kevätsipulia
1
rkl
seesamiöljyä
n. 8
dl
kasvislientä
2
rkl
öljyä
1/4
tl
(savu)paprikajauhetta
3
rkl
soijakastiketta
1
limetin mehu
400
g
kookosmaitoa
3
dl
babypinaatinlehtiä
1
ruukku
korianteria ja/tai minttua
(½ punaista chiliä)

Työvaiheet

  1. Kuivaa tofun pinta talouspaperilla. Kuutioi tofu ja levitä palat paperin sisään painon alle 15–30 minuutiksi, jotta enin neste valuu pois.
  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä siivilään.
  3. Kuori bataatti ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipuli, inkivääri ja kevätsipuli.
  4. Kuumenna seesamiöljy kattilassa. Kuullota valkosipulia, inkivääriä ja sipulin valkoisia osia muutama minuutti. Lisää liemi ja kiehauta. Lisää bataatti ja keitä 10–15 minuuttia.
  5. Keiton hautuessa kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannussa ja paista tofukuutiot kunnolla rapeiksi. Mausta suolalla ja paprikajauheella.
  6. Lisää kalakastike, soijakastike, limetin mehu ja kookosmaito keittoon ja kuumenna. Sekoita pinaatti joukkoon.
  7. Jaa nuudelit kulhoihin ja kauho kuumaa keittoa päälle. Viimeistele annokset tofulla, yrteillä ja halutessasi hienonnetulla chilillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Huippukokki Jouni Toivasen täydellisessä lihakeitossa on kirkas liemi, sopiva suola ja paljon persiljaa ja pehmeä maku. Kaikkiaan soppaa keitellään miltei kolme tuntia, mutta sen huomaa lopputuloksesta.

Annoksia
4
Valmistusaika
3 t
Vaikeustaso
Helppo

Jouni Toivasen lihakeitto

Ainekset

n. 2 + 2
l
vettä
1
kg
luullista naudanrintaa tai -lapaa
2
tl
suolaa
1
puntti
persiljaa
5
mustapippuria
3
maustepippuria
1
laakerinlehti
1
keltasipuli
2
rkl
voita
2-3
porkkanaa
6-8
kiinteää perunaa

Työvaiheet

  1. Laita lihapala kattilaan ja valuta noin 2 litraa kylmää vettä päälle, niin että liha peittyy kunnolla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada sitten pois. Huuhtele liha ja kattila. Laita liha uudelleen kattilaan ja lisää jälleen noin 2 litraa kylmää vettä ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle nouseva vaahto.
  2. Erottele persiljan lehdet ja varret. Säästä lehdet keiton viimeistelyyn ja laita varret kattilaan. Lisää pippurit ja laakerinlehti. Peitä kattila kannella ja säädä lieden lämpötila alhaiseksi. Anna hautua kaksi tuntia.
  3.  Anna lihan ja liemen lämpötilan tasaantua noin 20 minuuttia. Nosta liha sitten liemestä reikäkauhalla esimerkiksi leikkuulaudalle. Irrota luu, kun liha on vielä kuumaa. Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan.
  4. Kuori ja paloittele sipuli. Kuullota sipulia voissa paistinpannussa alhaisella lämmöllä 10 minuuttia. Kuumenna liemi ja lisää sipulit joukkoon. Keitä 10 minuuttia.
  5. Kuori ja pilko porkkanat noin 3 cm:n kokoisiksi paloiksi. Lisää ne liemeen ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Kuori ja pilko perunat samansuuruisiksi paloiksi liemeen. Keitä vielä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  6. Kuutioi liha ja lisää keittoon. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Hienonna persiljanlehdet ja lisää ne keittoon. Nauti ruisleivän ja voin kera.

Vinkki Voit lisätä keittoon muutaman herkkusienen makua antamaan.

 

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Syksyn ihanin kasviskeitto on tässä! Samettisen koostumuksen salaisuutena ovat kurpitsojen kanssa uunissa paahdetut valkopavut. Tee lisukkeena tarjottava wasabikerma halutessasi kaura-fraicheen, jolloin annos on vegaaninen.

Annoksia
6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu myskikurpitsakeitto

Ainekset

1 kpl
(1 kg)
myskikurpitsaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
prk (à noin 300 g)
kypsiä valkopapuja
2
rkl
öljyä
2
tl
juustokuminaa
1
tl
kurkumaa
1
tl
chilimausteseosta
1
tl
suolaa
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio (luomu)

Työvaiheet

  1. Leikkaa myskikurpitsa neljään lohkoon ja poista siemenet. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Nostele kurpitsa- ja sipulilohkot pellille leivinpaperin päälle (kurpitsat kuoripuoli alaspäin). Valuta pavut ja ripottele ne kasvisten lomaan.
  3. Valuta öljy ja ripottele mausteet kasvisten päälle. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Kumoa sipulit ja pavut pelliltä kattilaan. Koverra kurpitsat kuorestaan joukkoon. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä aineksia keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.
  6. Tarjoa lisäkkeenä wasabikermaa ja paahdettuja pähkinöitä.

Vinkki! Paahda pähkinät ensin ja lisää uuniin sitten kurpitsat.

Makeantuliset pähkinät

Ainekset

1
ps (175 g)
pähkinäsekoitusta
1
rkl
öljyä
1
rkl
fariinisokeria
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
savupaprikajauhetta
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
cayennenpippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy, sokeri ja mausteet kulhossa. Lisää pähkinäsekoitus ja pyöräytä sekaisin. Kumoa leivinpaperin päälle pellille.
  2. Paahda pähkinöitä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä. Rouhi halutessasi karkeasti tai käytä sellaisenaan.

Wasabikerma

Ainekset

200
g
ranskankermaa (17 % rasvaa) tai kaura-fraichea
2
tl
wasabia
1
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita ainekset keskenään. Tarjoa keiton lisukkeena.

Kommentit (0)