Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava suppilovahverokeitto

Ainekset

7
dl
pakastettuja suppilovahveroita
tai
50
g
kuivattuja suppilovahveroita
1
kpl
sipulia
2
rkl
voita
1
prk
tomaattipyreetä
1,5
l
vettä
5
rkl
kasvisfondia
tai
3
kpl
kasvisliemikuutioita
2
tl
sokeria
1/4
tl
valkopippuria
1/2
dl
sherryä
200
g
aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
tai
1
tlk
juustolla maustettua ruokakermaa

Työvaiheet

  1. Kuullota sieniä pannulla, kunnes sienistä lähtevä neste on haihtunut.
  2. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulia sienien kanssa voissa pannulla muutama minuutti. Lisää pannulle tomaattipyre. Sekoita hyvin.
  3. Lisää vesi ja fondi, sokeri ja pippuri. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Soseuta keitto.
  4. Lisää sherry ja tuorejuusto. Kuumenna höyryäväksi.
  5. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Koristele keitto tuoreella kirvelillä, basilikalla tai persiljalla.

Vinkki! Notkista ranskankermaa tai smetanaa veden kanssa ja tee keiton pinnalle koristekuvioita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2504 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Keväisessä lohisopassa on perunoiden tilalla parsaa. Raikkaassa viiniliemes­sä maistuvat varsiselleri ja fenkoli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-lohikeitto

Ainekset

500
g
vihreää parsaa
12
retiisiä
200
g
kylmäsavulohta
Liemi
2
salottisipulia
2
varsisellerinvartta
1
fenkoli
1
rkl
voita
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
l
kalalientä (fondista)
2
dl
kuivaa valkoviiniä
(suolaa)
Yrttimajoneesi
1
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. kirveliä, tilliä, lehtipersiljaa)
dl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Tee ensin liemi. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa varsisellerit ja fenkoli ohuiksi viipa­leiksi. Paista kasviksia voissa kattilassa pari minuuttia. Mausta mustapippurilla ja lisää kalaliemi sekä valkoviini. Anna poreilla hil­jalleen kannen alla noin 10 minuuttia.
  2. Tee yrttimajoneesi. Hienonna yrtit ja se­koita ne majoneesiin.
  3. Huuhtele parsat ja retiisit. Katkaise par­sojen puumaiset tyvet ja leikkaa parsat 3–4 osaan. Puolita tai lohko retiisit. Leikkaa lo­hi pieniksi kuutioiksi. Lisää retiisit ja parsat liemeen. Kuumenna kiehuvaksi ja siirrä kat­tila pois liedeltä. Lisää kylmäsavulohi keit­toon, mutta älä enää kuumenna, jotta kala ei hajoa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Tarjoa keitto yrttimajoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2504 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pinaattikeitto saa upean sävyn karhunlaukasta. Voit kokeilla sopassa myös luonnosta löytyvää, hennommin valkosipulista litulaukkaa ja pinaatin sijaan nokkosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Laukka-pinaattikeitto

Ainekset

1
rs (100 g)
karhunlaukkaa
1
sipuli
1
sellerinvarsi
½
fenkoli
2
rkl
öljyä
5
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
150
g
tuoretta pinaattia
5
dl
maitoa
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rs (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Hienonna karhunlaukat.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuutioi sellerinvarsi ja fenkoli. Kuumen­na öljy kattilassa. Kuullota sipu­lia, selleriä ja fenkolia 2–3 mi­nuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio ja keitä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatit ja laukka lie­meen. Keitä 2−3 minuuttia. So­seuta keitto. Lisää maito ja maus­teet joukkoon. Kuumenna kiehu­vaksi ja hauduta 5 minuuttia.
  4. Sekoita lopuksi ranskankerma keittoon. Älä keitä keittoa enää.

Vinkki Voit käyttää keittoon lau­kan sijaan ruohosipulia.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 212 reseptiä.
Linkitetty 70 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kaupan valmiista bataattisoseesta tehty ja currytahnalla maustettu keitto on vartissa valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hävyttömän helppo bataatti-kookoskeitto

Ainekset

2
pötköä (à 400 g)
bataattisosetta
2
prk (à 400 g)
kookosmaitoa
4–6
rkl
punaista currytahnaa
2
limetin mehu
1
iso ruukku korianteria
2
tl
sokeria
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna korianteri. Sekoita kattilassa bataattisose, kookosmaito, currytahna, limettimehu ja puolet korianterista. Lisää vielä suola ja sokeri.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.
  3. Jos haluat, soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
  4. Viimeistele keittoannokset hienonnetulla korianterilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Miksi noin reseptissä on noin järjetön määrää kookosmaitoa, joka on suurelta osin kovaa rasvaa? Vähintään puolet voi jättää pois maun kärsimättä.

Vanitas vanitatum et omnia van...

Nyt kannattaa syöksyä suomalaiseen luontoon ja hankkia sieltä erilaisia keittotarpeita. Nokkonen, käenkaali l. ketunleipä, voikukka, jne.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2504 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Loraus kermaa tekee sipulikeitosta pehmeän, vaalean ja täyteläisen. Kuivatut sienet tuovat makuun umamisuutta.

Viinisuositus: Rhônen valkoviini on mainio valinta runsaan sipulikeiton seuraan. Kuuluisan tuottajan, Guigalin, Côtes-du-Rhône Blanc 2016, 15,99 e (tilausvalikoima) on kuuden rypäleen sekoitus. Viini on herkullinen, hieman trooppisiin hedelmiin vivahtava ja samalla keskihapokas...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Blondi sipulikeitto, soupe à l’oignon blonde

Ainekset

1
kg
sipulia
3
valkosipulinkynttä
25
g
voita
1
tl
sokeria
7
dl
kasvislientä
2
dl
valkoviiniä
3–4
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
2
tl
worcester- tai soijakastiketta
2
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
kuivattuja sieniä (esim. suppilovahveroita)
1
dl
kuohukermaa
Lisäksi
4
isoa tai 8 pientä viipaletta maalaisleipää
3
rkl
pehmeää voita
150
g
gruyère-juustoa
3–4
timjaminoksaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä kattilassa voissa 5 minuuttia. Lisää sokeri ja hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, noin puoli tuntia.

  2. Lisää kattilaan kasvisliemi, viini, timjami, laakerinlehdet, worcesterkastike, suola ja pippuri. Murenna kuivatut sienet liemeen ja anna keiton hautua kannen alla 20 minuuttia.

  3. Poista timjaminoksat ja laakerinlehdet liemestä. Lisää kerma ja anna lämmetä.

  4. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paahda leipäviipaleita uunissa muutama minuutti. Ota leivät uunista ja säädä lämpötila 225 asteeseen.

  5. Raasta juusto. Jaa keitto neljään paistonkestävään kulhoon. Sipaise leiville voita ja jaa ne annosten päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Gratinoi annoksia uunin ylätasolla, kunnes juusto saa väriä.

  6. Viimeistele annokset timjamilla.

Kommentit (0)