
Tämän vuoden suuresta pihlajasadosta ehtii vielä nappaamaan omansa ja keittämään herkullista hyytelöä talven ruokien lisäkkeeksi. Helppoa ja hauskaa puuhaa, jonka palkintona syntyy aromikasta herkkua. Kauniissa purkeissa hyytelöä voi antaa vaikka lahjaksi
Reseptinä on tuttu, suvun perinteenä kulkenut ohje, jossa hyytelö saa hienostuneen loppusilauksen konjakista. Prinsessojen Kotitalous -blogin resepti.
Konjakilla maustettu pihlanjanmarjahyytelö
Ainekset
Työvaiheet
Höyrytä pihlajanmarjoja höyrystimessä tai keitä kattilassa ja siivilöi talteen mehu. Yhdestä täydestä mehustimellisesta saat noin litra valmista mehua.
Lisää hillosokeria n. 1 dl 1 dl:aan pihlajanmarjamehua eli litraan yksi kilo hillosokeria. Keitä noin 10 minuuttia, kerää lopuksi pois pinnalle kertynyt paksu vaahto. Lisää mausteeksi 2-3 rkl konjakkia litraan mehua. Purkita mehu ja anna hyytyä viileässä.