
Muusikko ja säveltäjä Jussi Chydeniuksen kana-annos hurmaa vaikkapa treffeillä!
Dijonkanaa, kantarelli-kesäkurpitsarisottoa ja marinoituja kirsikkatomaatteja
Ainekset
Työvaiheet
- Tee marinadi dijon-sinapista, sitruunamehusta, suolasta ja pippurista sekä oliiviöljystä. Leikkaa broilerin fileet keskeltä kahtia ja laita marinadiin maustumaan.
- Marinoi kirsikkatomaatit: valmista valkoviinietikasta, dijon-sinapista, oliiviöljystä ja suolasta vinegretti. Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne vinegrettiin mehustumaan.
- Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuumenna voi pannulla ja paista sienet siinä. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota niitä paistokasarissa oliiviöljyssä ja voissa kunnes ovat läpikuultavia, mutta älä anna ruskistua.
- Kuutioi kesäkurpitsa. Lisää se ja riisi pannulle ja jatka kuullottamista hetken. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Kaada kasvislientä riisin joukkoon vähitellen ja koko ajan sekoittaen.
- Ota broileriin ensin kuumalla pannulla kunnon väri, kaada sitten marinadi pannulle ja hauduta miedossa lämmössä kannen alla kypsäksi.
- Sekoita tomaatit ja kastike pinaatin kanssa salaatiksi.
- Mausta risotto suolalla ja pippurilla ja lisää lopuksi parmesan-juusto, kerma ja lehtipersilja. Tarjoa heti.