Muusikko ja säveltäjä Jussi Chydeniuksen kana-annos hurmaa vaikkapa treffeillä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Dijonkanaa, kantarelli-kesäkurpitsarisottoa ja marinoituja kirsikkatomaatteja

Ainekset

Broileri
2
broilerin rintafilettä
Dijon-sinappia
sitruunamehua
suolaa
extra virgin -oliiviöljyä
ruohosipulia
Risotto
150
g
kantarelleja (tai suppilovahveroita tai mustia torvisieniä)
1
pieni kesäkurpitsa
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2
dl
Arborio-riisiä
1 1/2
dl
kuivaa valkoviiniä
5
dl
kasvislientä
suolaa
pippuria
1
dl
parmesaania
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
dl
kuohukermaa
voita ja hyvää oliiviöljyä paistamiseen
Salaatti
100
g
tuoretta pinaattia
100
g
kirsikkatomaatteja
2
tl
Dijon-sinappia
1
rkl
valkoviinietikkaa
2
rkl
extra virgin -oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

 

  1. Tee marinadi dijon-sinapista, sitruunamehusta, suolasta ja pippurista sekä oliiviöljystä. Leikkaa broilerin fileet keskeltä kahtia ja laita marinadiin maustumaan.
  2. Marinoi kirsikkatomaatit: valmista valkoviinietikasta, dijon-sinapista, oliiviöljystä ja suolasta vinegretti. Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne vinegrettiin mehustumaan.
  3. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuumenna voi pannulla ja paista sienet siinä. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota niitä paistokasarissa oliiviöljyssä ja voissa kunnes ovat läpikuultavia, mutta älä anna ruskistua.
  4. Kuutioi kesäkurpitsa. Lisää se ja riisi pannulle ja jatka kuullottamista hetken. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Kaada kasvislientä riisin joukkoon vähitellen ja koko ajan sekoittaen.
  5. Ota broileriin ensin kuumalla pannulla kunnon väri, kaada sitten marinadi pannulle ja hauduta miedossa lämmössä kannen alla kypsäksi.
  6. Sekoita tomaatit ja kastike pinaatin kanssa salaatiksi.
  7. Mausta risotto suolalla ja pippurilla ja lisää lopuksi parmesan-juusto, kerma ja lehtipersilja. Tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vesikielellä on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Talvisen päivän makunautinnon kruunaa eksoottisen maukas ja värikäs kanakastike, jonka voit nauttia esimerkiksi pastan tai riisin kanssa. Tässä kastikkeessa on todella paljon makuja ja vie sinut makumuistoihin etelän lämpöön. Jos pidät mausteisesta ruoasta, niin tätä ohjetta kannattaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Eksoottisen maukas kanakastike

Ainekset

400
g
kanan fileesuikaleita (naturel)
1,5
kpl
sipulia (150g)
3-4
kpl
valkosipulin kynsiä
2
dl
kookosmaitoa
2
dl
ruokakermaa
1/2
vihreä paprika (80 g)
8
kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (80 g)
3
ananasrengasta omassa mehussaan (100g)
1
tl
currya
1
tl
savupaprikaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
tl
srirachaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

1. Pilko sipulit, valkosipulit, aurinkokuivatut tomaatit, paprika ja ananakset pieniksi paloiksi.

2. Kuullota sipuleita ensin pannulla pehmeiksi muutama minuutti ja lisää sitten mukaan kaikki muut pilkotut vihannekset/säilykehedelmät. Paista niitä yhdessä vielä hetkisen.

3. Paista kanasuikaleet pienissä erissä toisella pannulla samaan aikaan ja mausta jokainen erä suolalla, pippurilla ja currylla. (Kanan kypsymisaika on 10 min. )

4. Lisää kaikki kanan suikaleet/palat vihannesten sekaan toiseen pannuun ja lisää mukaan myös kookosmaito, kerma, sriracha, savupaprika sekä sitruunamehu. Huuhdo vedellä kermojen purkit ja lisää kastikkeen sekaan. Keitä hiljalleen vielä 5-10 min. Maista! (Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike on mielestäsi liian paksua.)

5. Nauti riisin tai pastan kanssa. Annoksen päälle sopii erinomaisesti parmesan-juusto!

Ohje: Tarja Pasanen/Vesikielellä @waterontongue

Kommentit (0)

Hansin reseptit on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Mac & cheese on hyvä vaihtoehto makaronilaatikolle. Amerikkalaisklassikon maku perustuu voimakasaromiseen juustoon. 

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Sarjan viimeisessä jaksossa Hans antaa ohjeen mac & cheese -vuokaan. Voit kuunnella jakson ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Mac & cheese

Ainekset

1
ps (400 g)
sarvimakaroneja (tai muuta pastaa)
1
l
vettä
2
tl
suolaa
Juustokastike
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
maitoa
suolaa, valkopippuria ja muskottipähkinää
100–150
g
gruyère- tai cheddarjuustoa raastettuna

Työvaiheet

  1. Keitä makaronit kypsiksi pussin kyljessä olevan ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne voissa kattilassa, älä anna ruskistua.
  3. Lisää jauhot ja kypsennä muutama minuutti. Kaada joukkoon maito ja kiehauta samalla sekoittaen. Jos kastike on liian paksua, voit ohentaa sitä vedellä tai maidolla.
  4. Lisää mausteet ja juustoraaste. Älä keitä kastiketta juuston lisäämisen jälkeen, vaan anna sen vain sulaa joukkoon.
  5. Valuta makaronit ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kastike. Gratinoi vuokaa 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 

Vinkki! Voit halutessasi täydentää vuokaa paistetuilla sienillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1246 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Makaronilaatikko nousee uudelle tasolle, kun mehevöität sen juustoisella béchamelkastikkeella ja syvän makuisella jauhelihakastikkeella lasagnen tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Makaronilaatikkolasagne

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
1
pieni porkkana
1
valkosipulinkynsi
1
sellerin varsi
1
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
jauhettua savupaprikaa
1
tl
kuivattua rosmariinia
dl
punaviiniä
dl
lihalientä
1
tlk
tomaattimurskaa
2
laakerinlehteä
Béchamelkastike
50
g
pehmeää voita
¾
dl
vehnäjauhoja
2
tl
sinappia
8
dl
maitoa
1
tl
suolaa
tl
jauhettua muskottipähkinää
200
g
voimakasta juustoraastetta
Lisäksi
1
ps (400 g)
makaronia
Päälle
100
g
mietoa juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha lähes kypsäksi ruokalusikallisessa oliiviöljyä.

  2. Kuori ja paloittele porkkana ja valkosipulinkynsi pieneksi, hienonna selleri. Lisää ne ja toinen ruokalusikallinen öljyä ja paista vielä noin 5 minuuttia.

  3. Kääntele joukkoon tomaattipyree ja mausteet.

  4. Lisää lämpöä ja punaviini, anna sihahtaa ja keitä noin puolet kasaan.

  5. Lisää lihaliemi, tomaattimurska ja laakerinlehdet ja hauduta (ilman kantta) noin 30 minuuttia.

  6. Keitä sillä aikaa makaroni kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta.

  7. Tee kastike. Sekoita voi, jauhot ja sinappi keskenään huolella.

  8. Kuumenna maito höyryäväksi. Lisää jauho-voiseos ja keitä koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä, sulata juusto joukkoon. Kääntele makaroneihin.

  9. Kaada (ison) voidellun uunivuoan pohjalle jauhelihakastike ja päälle juustomakaroni. Ripottele juustoraastetta päälle. Kypsennä noin 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 180 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Helppo ja edullinen hernepesto tekee pastasta herkullista. Voit unohtaa parmesaanin ja pinjansiemenet, kun lisäät peston joukkoon sopivasti sitruunaa, oliiviöljyä ja valkosipulia. Paistetut leipämurut tuovat annokseen rapeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hernepestopasta

Ainekset

350
g
spagettia
2 l vettä ja 2 tl suolaa keittämiseen
Sitruunaiset leipämurut
3
viipaletta
kuivahtanutta vaaleaa leipää
1
valkosipulinkynsi
2
tl
(luomu)sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
1
rkl
oliiviöljyä
Hernepesto
200
g
pakasteherneitä
1
ruukku
basilikaa
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1–2
valkosipulinkynttä
¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista pastan kiehuessa sitruunaiset leipämurut ja hernepesto.
  2. Rouhi leivät veitsellä karkeasti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi. Paista leipämurua, valkosipulia ja sitruunankuorta öljyssä pannulla pari minuuttia.
  3. Sulata herneet ja ota vajaa desi erilleen tarjoilua varten. Saksi basilika varsineen kulhoon (säästä muutama lehti pastan päälle). Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella.
  4. Valuta pasta siivilässä, kumoa kattilaan ja sekoita joukkoon hernepesto. Levitä pasta vadille. Viimeistele herneillä, basilikanlehdillä ja sitruunaisilla leipämuruilla.

Kommentit (0)