Huevos Rancheros on erinomainen meksikolainen aamiainen. Tulisuutta voi säätää oman maun mukaan ja täyttävä ateria sopii mitä mainioimmin myös brunssiksi - krapularuuasta puhumattakaan.
Tässä ruokalajissa yhdistyy sekä itse tehty salsa, tortillat kuin paistetut kananmunat.
Huevos Rancheros
Ainekset
Työvaiheet
Kaada isoon (kannelliseen) paistinpannuun muutama reilu kulaus oliiviöljyä. Lisää kuumalle pannulle pieneksi kuutioituna sipuli, paprika, valkosipuli ja chili (chilin määrä oman maun mukaan) ja heitä sekaan reilusti suolaa ja pippuria. Sekoita ja anna paistua 15 min välillä sekoitellen, kunnes kasvikset pehmenevät ja karamellisoituvat.
Kaada sekaan säilyketomaatit mehuineen ja paloittele pienemmiksi lusikalla tai muussinuijalla. Kiehauta ja käännä liesi keskilämmölle ja keitä noin 5 min kunnes kastike hieman kiinteytyy.
Kun koostumus on sopivan muhennosmainen, maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa ja pippuria. Asettele viipaloitu tomaatti sekoituksen pinnalle. Tee lusikalla tai lastalla pieniä koloja kastikkeeseen ja riko kananmunat niihin. Kananmunat tulisi rikkoa mahdollisimman nopeasti jotta ne saavat suurinpiirtein saman kypsymisajan. Mausta seos esimerkiksi oreganolla, laita kansi päälle ja anna kananmunien kypsyä noin 4-5 min.
Lämmitä odotellessasi tortillat. Voit joko paistaa ne pannulla, laittaa hetkeksi uuniin tai lämmittää letut mikrossa noin 25 sek.
Kun kananmunat ovat kypsiä asettele tortillaletulle cheddarjuustoa ja nosta kastiketta sekä paistunut kananmuna letun päälle ja nauti!