Kuhatartarin lisukkeeksi riittää paahtoleipä.
Kuhatartar
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä ensin muna. Laita muna kattilaan kylmän veden kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä minuutti. Käännä lämpö pois ja anna munan kypsyä jäähtyvässä vedessä 10 minuuttia. Poista kuhafileestä nahka ja ruodot.
- Leikkaa kala pieniksi kuutioiksi. Kuori muna ja hienonna se haarukalla. Kuori sipuli ja leikkaa se hyvin pieniksi kuutioiksi. Purista sitruunasta mehu ja sekoita se sipulin, munan, sinapin ja kapristen kanssa yhteen.
- Hienonna tilli joukkoon. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Hienonna ruohosipuli koristeeksi. Tarjoa tartar makean pääsiäisleivän tai paahtoleivän kanssa.
Lähiruokaa niin viimesen päälle. Omasta kaapista löytyy voita ja valkosipulia.