Kuvat
Mikko Hannula, Satu Kemppainen, Tuomas Kolehmainen, Reetta Pasanen ja Venla Rossi

Sydänmunat, pekonivohvelit vai suklaapannarikeko? Valitse isänpäivän aamupaloista se, joka ilahduttaa päivänsankaria parhaiten. 

 1. Vuohenjuusto-munakokkeli Hotelliaamiaisten klassikko onnistuu myös kotioloissa. Ripaus tärkkelystä, reilu kimpale voita ja rasiallinen vuohentuorejuustoa takaavat samettisen pehmeän munakokkelin. Valmista tulee kymmenessä minuutissa.
   
 2. Itse tehty pähkinäsuklaalevite Jos haluat minimoida aamukokkailun, valitse herkku, jonka voi tehdä etukäteen. Itse tehty pähkinäsuklaatahna päihittää valmisversiot kevyesti. Varaa viereen rapsakkaa paahtoleipää ja höyryävää kahvia.
   
 3. Mantelicroissantit Maitoon dipatut ja mantelimassalla täytetyt valmiscroissantit paahtuvat uunissa taivaallisiksi kahvilaherkuiksi. Hanki tätä varten kaupan paistopisteestä täsmämäärä croissanteja, anna niiden odottaa pussissa aamuun, täytä ja paahda. 
   
 4. Pekonivohvelit Kaikki tarvittava vohvelin muodossa! Paista vohveliraudalla ensin muutama suikale pekonia ja lisää päälle vohvelitaikina. Simppeliä ja herkullista, varsinkin suoraan raudalta lautaselle nostettuna reilun vaahterasiirappilorauksen kanssa.
   
 5. Benedictinleivät Brunssiklassikko parhaimmillaan! Älä epäile taitojasi, sillä tässä reseptissä on niksi, jonka avulla uppomunat onnistuvat aina. Hollandaisen voit halutessasi oikaista helpoksi pikaversioksi.
   
 6. Sydänmunat Maailman suloisimpien aamiaismunien tekemiseen tarvitaan kananmunien lisäksi vain pala kartonkia, yksi syömäpuikko ja kaksi kuminauhaa. Viipaloiduista sydänmunista lasten askaroimat leivät ovat enemmän kuin kukaan voi aamiaiselta toivoa.
   
 7. Suklaapannarikeko. Överiyden ylistys! Amerikkalaisten aamiaispannarien suklaaversiot kasataan torniksi, jonka raoista ja päältä löytyy isän suosikkitäytteitä.
   
 8. Espanjalaiset pa'amb-leivät Tavallisista leipäaineksista saa herkkua hieromalla leivät valkosipulilla ja tomaatilla, valelemalla ne öljyllä ja paistamalla pannulla rapeiksi. Kun väliin latoo manchegoa ja serranoa, haukkaus toimii pikamatkana Espanjaan.
   
 9. Täydellinen tuorepuuro Sekoita puuron ainekset illalla valmiiksi jääkaappiin ja viimeistele ne aamulla hedelmillä ja marjoilla päivänsankarin makuun. Jos vaihdat puuron maitotuotteet kaurapohjaisiin ja hunajan vaahterasiirappiin, saat siitä helposti vegaanisen.

+ 1 Crohvelit! Jos et ole vielä kokeillut maailman helpoimpia, croissant-taikinasta paistettuja vohveleita, tee se nyt. Tätä herkkua varten ei tarvitse herätä minuuttiakaan aikaisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla