Kuvat Panu Pälviä, Tuomas Kolehmainen, Sami Repo ja Päivi Ristell.
Kuvat Panu Pälviä, Tuomas Kolehmainen, Sami Repo ja Päivi Ristell.

Soppa365:n kävijät rakastavat ennen kaikkea helppoja leipä- ja sämpyläreseptejä, rentoja vuokaruokia ja suklaisia leivonnaisia. Tässä reseptit, jotka ovat nousseet vuoden aikana sivuston suosituimpien joukkoon.

  1. Kaurapataleipä. Vuoden ensimmäisen Glorian ruoka ja viinin kansikuvaleipä lumosi leipojat. Eikä ihme! Puolet kauraa ja puolet vehnää -koostumus takaa, että superhelposta leivästä tulee muhkea ja silti herkullisen kaurainen. Kuten kaikki hyvät leivontaohjeet, myös tämä innosti tuunaamaan reseptiä oman mielen ja jauhokaapin sisällön mukaan. 
  2. Paras vegelasagne. Hyvänä kakkosena vuoden suosituimpien uusien ohjeiden listalla tulee tämä lasagne, joka on paitsi helppo, myös maultaan omaa luokkaansa. Lasagnelevyjen kanssa kerrostellaan paahdettuja kasviksia, viinitilkalla ja runsaalla valkosipulilla höystettyä tomaattikastiketta sekä paksua juustokastiketta. Sitten uuniin. "Et enää tarvitse muita lasagnereseptejä" -lupaus on harvinaisen osuva.
  3. Kukkakaalilaatikko. Tässä se on, kukkakaalilaatikko joka johti avioliittoon! Hyvän ruuan voimasta kertovan tarinan lyhyen version löydät reseptin ingressistä. Kukkakaalien kulta-aikaan ilmestynyt resepti edesauttoi osaltaan kukkakaalilaarien tyhjentymistä. Alla jauhelihariisiä, päällä kukkakaalia ja paahtunutta juustokastiketta. Yksinkertaisesti hyvää.
  4. Jouni Toivasen mokkapalat. Mitä saadaan, kun yhdistetään huippukokki ja mokkapalat? Käsittämätön mokkapalabuumi. Näiden mokkapalojen salaisuutena (sillä kyllä, salaisuuksiahan hyvissä resepteissä riittää) on ruskistettu voi. Toinen kikka on hauska, nimittäin paistettu pohjalevypelti pudotetaan pöydälle ennen kuorruttamista. Miksi? Vastauksen voit lukaista ohjeesta.
  5. Superhelpot sämpylät. Sopan kävijät rakastavat sämpylöitä, eikä superhelpoksi luvattu sämpyläresepti tehnyt poikkeusta. Hiutaleista, kuivahiivasta ja jauhoista sekoitettu paksu puuro napakoituu ja kohoaa taikinaksi yön aikana jääkaapissa. Aamulla taikina nokareiksi pellille ja uuniin. Vaarana on, että ohjeen kokeilun jälkeen sämpylöiden ostaminen alkaa tuntua vaivalloisemmalta kuin niiden leipominen.
  6. Linssisosekeitto. Sosekeitto, joka pitää nälkää, sopii vegaaneille ja maistuu myös lapsille. Hehtokattilallinen linssikeittoa on kiehunut vuoden aikana aika monella hellalla. Soppa ruokkii kerralla ison porukan tai ratkoo myös seuraavan päivän ruokapulman. Yleissoppa kulkee vahvasti hernarin jalanjäljissä.
  7. Misolohi-bataattivuoka. Tämä ohje oli osaltaan avaamassa misolohen tietä arkiruokalistoille. Ideana on kypsentää misomarinadilla maustetut lohipalat makean bataatti- ja sipuliviipaleista valmistetun vuoan pinnalla. Yhden astian periaatteella toimiva vuoka on sopivan helppo arkeen, mutta makujen puolesta yhdistelmä toimii vaikka viikonlopun vierasruokana.
  8. Gluteeniton himobrownie. Brownie gluteenittomasti! Tämä ohje vastaa monen leipojan toiveisiin. Mikä parasta, erikoisia aineksia ei tarvita, vaan jauhoina toimivat tavalliset perunajauhot ja kaakaojauhe. Brownieen voi käyttää konvehtien jämät kaapista, joten resepti kannattaa muistaa joulun välipäivinä.
  9. Mac and cheese kukkakaalista. Kukkakaalilla ja pekonilla höystetty mac & cheese innosti kävijöitä kokkaamaan lohtuherkkua amerikkalaistyyliin. Reseptin helppouden takana on notkeasta sulatejuustosta, dijoninsinapista ja ranskankermasta sekoitettu gratiinikastike, jonka ideaa voi soveltaa muihinkin gratiineihin.
  10. Limoncello-juustokakku. Sitruunalikööriä, mascarponea, kermaa. Limoncello-juustokakun pystyy maistamaan mielessään jo reseptiä lukiessa. Selkeän tyylikäs kakku, rento sitruunakoristelu ja upea maku ovat mahtava yhdistelmä. "Tämä ohje jää pysyvästi käyttöön", kommentoi eräs ohjetta kokeillut.

PS Entä Sopan rakastetut ikisuosikit? Myös nämä 10 ohjetta säilyttivät vahvan paikkansa suosituimpien reseptien joukossa!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla