Smoothiejätski, pannari, mummolan ykkösherkut kerroskiisseli ja vispipuuro. Kun kotoa löytyy valmista välipalaa, koulun alku sujuu ehkä vähän helpommin. Mikä näistä toimii teillä?

  1. Vispipuuro. Sitä voi keittää herukoista, puolukoista, mustikoista. Tavalliseen mannaan, kauramannaan, rukiiseen. Toimii jääkaappikylmänä maidon kanssa, tulee kerralla paljon. Ai niin, vispari on myös todella halpaa.
  2. Kiisseli. Luota tässäkin mummolatyyliin! Kerroskiisselissä on sama lumo kuin kerrosjogurtissa, jos sen tekee juomalasiin. Tämä spesiaalivälipala toimii rankan päivän motivaattorina. Jos et jaksa keittää kahta kiisseliä tai kerrostella, tee maitokiisseli ja varaa päälle hedelmä- tai marjasosetta, joita löytyy kaupasta pahvitölkeissä.
  3. Smoothiejätski. Tee smoothie, jossa on hedelmiä ja jogurttia, ja pakasta annosmuoteissa. Voit vaihdella aineksia makusi mukaan. Kun hedelmät ovat jätskinä, niiden syöminen ei unohdu.
  4. Pannari. Kun jääkaapissa on kasa pannaripaloja, voi olla varma etteivät lapset (ja kaverit) jää nälkäisiksi. Jos haluaa tehdä pannarista vähän ruokaisamman, se kannattaa tehdä suolaisena tai täyttää rullaksi.
  5. Viili. Miten joku niin helppo asia kuin viili voi aina unohtua? Tarvitset valmistukseen vain aikaa, yhden purkin viiliä ja litran maitoa. Bonuksena kaupan viileille se, ettei muovipurkillisia tarvita kuin se yksi viilinsiementä varten.
  6. Valmiiksi paloitellut kasvikset. Kuulostaa tylsältä, mutta on erittäin toimivaa. Jos haluaa saada koululaiset syömään kasviksia, kannattaa pilkkoa niitä valmiiksi kulhoihin jääkaappiin. Vaikka kasvisten kuoriminen ei olisi taidoista kiinni, todennäköisesti joku muu puuha kiinnostaa enemmän. Vinkki! Kulhon reunaan liimattu SYÖ MINUT :)  -lappu kiinnittää huomiota jääkaapissa!
  7. Tuorepuuro. Tee iso satsi ja jaa rasioihin. Tämä puuro saa tekeytyä jääkaapissa vaikka päivänkin ja sopii hyvin otettavaksi mukaan treeneihin. Puurosta saa helposti vegaanisen vaihtamalla jogurtin kaurapohjaiseen.
  8. Voileipä. Kun ekojen kouluviikkojen pinnistely on takana, muistaa taas, että paras välipala on voikkari, jonka jokainen osaa tehdä ihan itse. Mennään sillä loppuvuosi!

Kuva: Panu Pälviä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla