Kuva Petri Aho.
Kuva Petri Aho.

Jäitkö kaipaamaan Vain elämää -artistien reseptejä? Tässä laulajien lempparit, vielä kerran!

Vain elämää -sarjan 9. kaudella esiintyivät Lauri Ylönen, Ellinoora, Anne Mattila, Pyhimys, Tuure Kilpeläinen, Evelina ja Pepe Willberg. Sarjan tyyliin lounaalla ja päivällisellä nautittiin paitsi musiikista, myös artistien suosikkimauista.

Ohessa reseptit kootusti kaikkien artistien lempiruokiin.

  • Laurin nuudelisalaatti. Lauri Ylösen nuudelisalaatin jujuna on herkullinen kookoskastike. Vegaaninen salaatti onnistuu yhtä hyvin niin lasi- kuin riisinuudeleista.
  • Annen tomaattikeitto. Anne Mattilan tomaattikeitto saa ihanan makunsa paahdetuista kasviksista ja valkoviinistä. Laulajan tapaan keitto tarjoillaan inkivääriltä ja limetiltä maistuvan katkarapulisukkeen kanssa.
  • Ellinooran punajuuririsotto. Ellinooran päivänä Satulinnassa herkuteltiin laulajan tyyliin sopivalla vaaleanpunaisella ruualla. Hehkuvan pinkki punajuuririsotto onnistuu niin helposti, että sitä kannattaa kokeilla kotonakin.
  • Tuuren ceviche. Tuure Kilpeläinen valmisti sarjassa muille artisteille oman bravuuriruokansa, siikacevichen. Jos kokeilet Tuuren cevicheä, kokkaa sen pariksi sitruunavinegretillä mehevöitettyä peruna-fenkolisalaattia.  
  • Evelinan seesamikasvikset. Evelinan seesamikasvisten herkullisen paahteinen maku on peräisin seesamiöljystä ja -siemenistä. Kasvisten kanssa maistuu valurautapannulla hiillostettu lohi.
  • Pyhimyksen lihapullat. Rap-artisti Pyhimyksen ohjeella lihapullista tulee hajoavan mureita. Maun salaisuutena ovat punaviinissä haudutetut sipulit ja tuoreet yrtit.
  • Pepen lohikeitto. Pepe Willbergin lohikeiton maun takaa rauhassa hauduteltu klassinen kalaliemi. Ja tietenkin myös reilu loraus kermaa.

Katso myös aiempien kausien Vain elämää -artistien reseptit!