Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 141 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Juhlapullan paluu: juustokakun inspiroima pullakakku sopii koreisiin kekkereihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
2 1/2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vadelma-tuorejuustopullakakku

Ainekset

2
dl
maitoa
50 g +
1 rkl
voita
6
dl
vehnäjauhoja
1
pkt (11 g)
kuivahiivaa
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
muna
Täyte
2
dl
vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
1
prk (200 g)
vaniljatuorejuustoa (esim. Valio Viola)
1
dl
sokeria
Päälle
1
dl
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
1
dl
tuoreita vadelmia

Työvaiheet

  1. Yhdistä maito ja voi pienessä kattilassa ja lämmitä niin, että voi sulaa.
  2. Yhdistä kulhossa jauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola. Riko kulhoon jauhojen päälle kananmuna ja kaada joukkoon maito-voiseos. Sekoita puulastalla nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa 5–10 minuuttia. Nosta taikina voideltuun kulhoon, peitä liinalla ja anna nousta 30 minuuttia.
  3. Sekoita kulhossa vadelmat, tuorejuusto ja sokeri. Jos käytät pakastevadelmia, anna niiden sulaa hetki huoneenlämmössä tai sulata ne mikrossa.
  4. Kaulitse kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte päälle ja leikkaa pullalevy pituussuunnassa pitkiksi 5 sentin siivuiksi.
  5. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm) ruokalusikallisella voita. Kieputa yksi pullataikinasiivu löysäksi rullaksi ja aseta se vuoan keskelle. Jatka käärimistä siivu kerrallaan niin, että taikinasta muodostuu spiraali. Pidä täytepuoli rullan sisällä. Peitä liinalla ja anna nousta 30 minuuttia.
  6. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nosta kohonnut pullavuoka uunin alaosaan ja paista 30 minuuttia. Peitä pulla foliolla ja jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.
  7. Nosta kypsynyt pullakakku uunista ja anna jäähtyä 10–15 minuuttia vuoassa.
  8. Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja lisää vielä lopuksi tuoreet vadelmat koristeiksi.

Kommentit (10)

Pulla-Pirkko

Tätä pitää kokeilla pääsiäisenä, mutta ovatko rullat pystyssä kuten bostonkakussa vai "kyljellään"? Mitä tarkoittaa , "pidä täytepuoli rulla sisällä"?

paakari

Samaa mietin..ja miksei leikata vasta sitten kun on rullattu täytteineen..outo ohje 😃

Vierailija

Mielestäni pitkät 5 cm leveät siivut kääritään keskimmäisen rullan ympärille yksi kerrallaan. Siten muodostuu yksi iso pulla.  Siivut kääritään siten, että täyte on keskiosaan päin. Täytyy kokeilla.

jauhopeukalo

Suikaleet kieretään irtopohjan pohjalle, spiraaliksi, aloittaen vuoan keskiöstä! Katsokaa kuvaa!

RIHA

Aika vastuutonta kun ei ole mainintaa siitä että ulkomaiset vadelmat tulee kiehauttaa ennen käyttöä. Kaikki eivät sitä tiedä joten ohjeeseen ehdottomasti siitä maininta!!

Vierailija

Olisi luotettavampaa jos soppa 365 päivittäisi tarvittaessa ohjeita tai edes viitsisi kommentoida esim tuota ulkomaisen vadelman esikäsittelyä.

8londi

no täytyyhän se itse tietää mitä.tekee vadelmille jos ulkomaisia. eihän nyt oikeasti tarvitse kaikkea sanoa tai olla holhoamassa😕 voi käyttää omia aivoja👍
kiva ohje!/lähtee kokeiluun☺☺☺

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei! Kiitos kommenteista. Ihan totta, että ulkomaisia vadelmia käytettäessä marjat tulee ensin kiehauttaa. Suosittelemme kotimaisia :)

Yst,

Venla / Soppa365 toimitus

Vattu

Niin, kai te tarkoitatte niitä marjoja, jotka jätetään ohjeessa koristeeksi. Jos vadelmat ovat uunissa 180 asteessa 45 minuuttia, niitä ei todellakaan tarvitse ennakkoon kuumentaa.

leksa

Just maistoin,hyvää on,ehkä vähän liian makeaa. Olisin kaivannut ohjeeseen kuinka monta suikaletta taikinasta tuli. 

Mielestäni oli hankala saada suikaleet paikalleen vai olikohan mulla liian ohueksi kaulittu taikina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Marjaisat minipiirakat syntyvät kätevästi valmistaikinasta. Juju on mehevässä pistaasitäytteessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
40 min + sulatus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marjaisat frangipane-muffinit

Ainekset

1
pkt (400 g)
murotaikinaa (esim. Sunnuntai)
2
pss (á 70 g)
paahdettua pistaasirouhetta (esim. Meira)
4
munaa
1
dl
sokeria
4
rkl
vehnäjauhoja
3
rkl
huoneenlämpöistä voita
Lisäksi
1
rs (125 g)
vadelmia
1
rs (250 g)
mansikoita

Työvaiheet

  1. Sulata piiraspohjaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Laita pistaasirouhe tehosekoittimeen. Surauta jauhemaiseksi.
  3. Yhdistä kulhossa munat, pistaasijauhe, sokeri, vehnäjauhot ja pehmeä voi. Sekoita tasainen tahna.
  4. Leikkaa taikinalevy kuuteen osaan. Laita muffinssipellin koloihoin paperiset vuoat. Painele taikinapalat vuokiin.
  5. Lusikoi täyte taikinapohjille. Paina täytteeseen marjoja. Aseta muutama marja myös pinnalle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.