Me Naiset on lisännyt 791 reseptiä.
Linkitetty 82 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Juhlapullan paluu: juustokakun inspiroima pullakakku sopii koreisiin kekkereihin.

Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
2 1/2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vadelma-tuorejuustopullakakku

Ainekset

2
dl
maitoa
50 g +
1 rkl
voita
6
dl
vehnäjauhoja
1
pkt (11 g)
kuivahiivaa
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
muna
Täyte
2
dl
vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
1
prk (200 g)
vaniljatuorejuustoa (esim. Valio Viola)
1
dl
sokeria
Päälle
1
dl
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
1
dl
tuoreita vadelmia

Työvaiheet

  1. Yhdistä maito ja voi pienessä kattilassa ja lämmitä niin, että voi sulaa.
  2. Yhdistä kulhossa jauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola. Riko kulhoon jauhojen päälle kananmuna ja kaada joukkoon maito-voiseos. Sekoita puulastalla nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa 5–10 minuuttia. Nosta taikina voideltuun kulhoon, peitä liinalla ja anna nousta 30 minuuttia.
  3. Sekoita kulhossa vadelmat, tuorejuusto ja sokeri. Jos käytät pakastevadelmia, anna niiden sulaa hetki huoneenlämmössä tai sulata ne mikrossa.
  4. Kaulitse kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte päälle ja leikkaa pullalevy pituussuunnassa pitkiksi 5 sentin siivuiksi.
  5. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm) ruokalusikallisella voita. Kieputa yksi pullataikinasiivu löysäksi rullaksi ja aseta se vuoan keskelle. Jatka käärimistä siivu kerrallaan niin, että taikinasta muodostuu spiraali. Pidä täytepuoli rullan sisällä. Peitä liinalla ja anna nousta 30 minuuttia.
  6. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nosta kohonnut pullavuoka uunin alaosaan ja paista 30 minuuttia. Peitä pulla foliolla ja jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.
  7. Nosta kypsynyt pullakakku uunista ja anna jäähtyä 10–15 minuuttia vuoassa.
  8. Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja lisää vielä lopuksi tuoreet vadelmat koristeiksi.

Kommentit (9)

Pulla-Pirkko

Tätä pitää kokeilla pääsiäisenä, mutta ovatko rullat pystyssä kuten bostonkakussa vai "kyljellään"? Mitä tarkoittaa , "pidä täytepuoli rulla sisällä"?

paakari

Samaa mietin..ja miksei leikata vasta sitten kun on rullattu täytteineen..outo ohje 😃

Vierailija

Mielestäni pitkät 5 cm leveät siivut kääritään keskimmäisen rullan ympärille yksi kerrallaan. Siten muodostuu yksi iso pulla.  Siivut kääritään siten, että täyte on keskiosaan päin. Täytyy kokeilla.

jauhopeukalo

Suikaleet kieretään irtopohjan pohjalle, spiraaliksi, aloittaen vuoan keskiöstä! Katsokaa kuvaa!

RIHA

Aika vastuutonta kun ei ole mainintaa siitä että ulkomaiset vadelmat tulee kiehauttaa ennen käyttöä. Kaikki eivät sitä tiedä joten ohjeeseen ehdottomasti siitä maininta!!

Vierailija

Olisi luotettavampaa jos soppa 365 päivittäisi tarvittaessa ohjeita tai edes viitsisi kommentoida esim tuota ulkomaisen vadelman esikäsittelyä.

8londi

no täytyyhän se itse tietää mitä.tekee vadelmille jos ulkomaisia. eihän nyt oikeasti tarvitse kaikkea sanoa tai olla holhoamassa😕 voi käyttää omia aivoja👍
kiva ohje!/lähtee kokeiluun☺☺☺

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei! Kiitos kommenteista. Ihan totta, että ulkomaisia vadelmia käytettäessä marjat tulee ensin kiehauttaa. Suosittelemme kotimaisia :)

Yst,

Venla / Soppa365 toimitus

Vattu

Niin, kai te tarkoitatte niitä marjoja, jotka jätetään ohjeessa koristeeksi. Jos vadelmat ovat uunissa 180 asteessa 45 minuuttia, niitä ei todellakaan tarvitse ennakkoon kuumentaa.

ET-lehti on lisännyt 141 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Grillaus antaa hauelle herkullisen maun. Hankalat ruodot irtoavat helposti kypsästä kalasta.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min + marinointi 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Haukimedaljongit muurinpohjapannulla

Ainekset

noin 1
kg
haukea
2
oksaa
rosmariinia
1
dl
lehtipersiljaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
dl
öljyä
4
rkl
voita
Lisäksi
1
l
(noin 600 g) varhaisperunoita
2
l
vettä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Perkaa ja puhdista hauki. Leikkaa hauki poikittain ruodon läpi isoiksi 3–4 cm:n viipaileiksi ja käännä ne ”kyljyksiksi”. Yhdistä kulhossa hienonnetut yrtit, mausteet ja öljy. Laita kalapalat mausteöljyyn ja anna marinoitua 1 tunti.
  2. Kiehuta tässä välissä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi.
  3. Kuumenna muurikkapannu kuumaksi ja sulata voi pannulla. Paista kalapaloja noin 10 minuuttia kummaltakin puolelta. Lisää kypsennyksen puolivälissä pannulle esikypsennetut perunat ja paista ne rapeiksi samalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 791 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Pekonitäyte maistuu parhaalta huoneenlämpöisenä, mutta lusikoi se munien sisään vasta juuri ennen tarjoilua.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekonimunat

Ainekset

6
kananmunaa
120
g
pekonia
1/2
ruukku
ruohosipulia
1
dl
majoneesia
1
tl
dijoninsinappia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunat kypsiksi, noin 8 minuuttia. Upota jääkylmään veteen.
  2. Lado pekoniviipaleet vieri viereen kylmälle pannulle. Käännä lämpö päälle ja paista pekonit hitaasti niin, että niiden rasvaa sulaa pannuun. Kun pekonit ovat ruskistuneet, käännä ne ja paista toiseltakin puolelta. Nosta talouspaperilla vuoratulle lautaselle.
  3. Kun pekonit ovat jäähtyneet ja rapeutuneet, hienonna ne muruiksi. Hienonna myös ruohosipuli pieneksi silpuksi (säästä molemmista hieman koristeluun).
  4. Sekoita majoneesiin pekonit, ruohosipuli, sinappi, suola ja mustapippuri.
  5. Kuori ja halkaise kananmunat. Nosta keltuaiset pois ja sekoita pekoni-majoneesiin.
  6. Lusikoi täyte kananmunanpuolikkaiden päälle. Nosta kolme puolikasta kunkinsalaattipedin päälle ja koristele pekonimuruilla sekä ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1456 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mansikkameloni on koko perheen kesäherkku, joka on yllättävän helppo valmistaa.

Vinkki! Jos valmistat mansikkamelonia pelkästään aikuisille, voit halutessasi lisää mansikkamehun joukkoon 2 rkl sitruslikööriä, esimerkiksi italialaista limoncelloa.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkameloni

Ainekset

3
liivatelehteä
½
pieni meloni
3
dl
mansikoita
2
dl
mansikkamehua

Työvaiheet

1. Laita liivatelehdet 5 minuutiksi kylmään veteen likoamaan.
2. Koverra halkaistusta melonista hedelmälihaa noin 4 cm:n syvyydeltä. Yritä saada melonin pinta mahdollisimman tasaiseksi. Asettele kokonaiset mansikat koverretun melonipinnan päälle.
3. Kuumenna puolet mansikkamehusta ja purista liivatelehdet kuuman mehun joukkoon. Sekoita ja kaada liivateliemi mansikoiden päälle. Nosta meloni jääkaappiin hyytymään mielellään vaikka seuraavaan päivään. Leikkaa meloni annospaloiksi juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Eija V. on lisännyt 66 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Annoksia
10

Raparperipiirakka murupinnalla

Ainekset

300
g
raparperia
1
dl
sokeria
1
rkl
perunajuhoja
Taikina:
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kanelia
1/2
tl
inkivääriä
1 1/2
dl
sokeria
150
g
margariinia
1
muna
1
tl
leivinjauhetta
Pinnalle:
tomusokeria

Työvaiheet

Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Nosta sokerin kanssa kattilaan ja keitä kunnes pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella ja sekoita kuuman soseen joukkoon perunajauhot. Anna jäähtyä. Sekoita jauhojen joukkoon kaneli ja inkivääri ja nypi sokerin ja margariinin kanssa murumaiseksi seokseksi.

Ota 1/4 taikinasta eroon pinnalle ripoteltavaksi. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan kananmuna ja leivinjauhe. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (n. 20*30cm). Levitä päälle raparperisose. Murustele pinnalle toinen taikina. Paista piirakka 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja leikkaa paloiksi.

Kommentit (0)