Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 112 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Juhlapullan paluu: juustokakun inspiroima pullakakku sopii koreisiin kekkereihin.

Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
2 1/2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vadelma-tuorejuustopullakakku

Ainekset

2
dl
maitoa
50 g +
1 rkl
voita
6
dl
vehnäjauhoja
1
pkt (11 g)
kuivahiivaa
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
muna
Täyte
2
dl
vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
1
prk (200 g)
vaniljatuorejuustoa (esim. Valio Viola)
1
dl
sokeria
Päälle
1
dl
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
1
dl
tuoreita vadelmia

Työvaiheet

  1. Yhdistä maito ja voi pienessä kattilassa ja lämmitä niin, että voi sulaa.
  2. Yhdistä kulhossa jauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola. Riko kulhoon jauhojen päälle kananmuna ja kaada joukkoon maito-voiseos. Sekoita puulastalla nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa 5–10 minuuttia. Nosta taikina voideltuun kulhoon, peitä liinalla ja anna nousta 30 minuuttia.
  3. Sekoita kulhossa vadelmat, tuorejuusto ja sokeri. Jos käytät pakastevadelmia, anna niiden sulaa hetki huoneenlämmössä tai sulata ne mikrossa.
  4. Kaulitse kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte päälle ja leikkaa pullalevy pituussuunnassa pitkiksi 5 sentin siivuiksi.
  5. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm) ruokalusikallisella voita. Kieputa yksi pullataikinasiivu löysäksi rullaksi ja aseta se vuoan keskelle. Jatka käärimistä siivu kerrallaan niin, että taikinasta muodostuu spiraali. Pidä täytepuoli rullan sisällä. Peitä liinalla ja anna nousta 30 minuuttia.
  6. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nosta kohonnut pullavuoka uunin alaosaan ja paista 30 minuuttia. Peitä pulla foliolla ja jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.
  7. Nosta kypsynyt pullakakku uunista ja anna jäähtyä 10–15 minuuttia vuoassa.
  8. Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja lisää vielä lopuksi tuoreet vadelmat koristeiksi.

Kommentit (10)

Pulla-Pirkko

Tätä pitää kokeilla pääsiäisenä, mutta ovatko rullat pystyssä kuten bostonkakussa vai "kyljellään"? Mitä tarkoittaa , "pidä täytepuoli rulla sisällä"?

paakari

Samaa mietin..ja miksei leikata vasta sitten kun on rullattu täytteineen..outo ohje 😃

Vierailija

Mielestäni pitkät 5 cm leveät siivut kääritään keskimmäisen rullan ympärille yksi kerrallaan. Siten muodostuu yksi iso pulla.  Siivut kääritään siten, että täyte on keskiosaan päin. Täytyy kokeilla.

jauhopeukalo

Suikaleet kieretään irtopohjan pohjalle, spiraaliksi, aloittaen vuoan keskiöstä! Katsokaa kuvaa!

RIHA

Aika vastuutonta kun ei ole mainintaa siitä että ulkomaiset vadelmat tulee kiehauttaa ennen käyttöä. Kaikki eivät sitä tiedä joten ohjeeseen ehdottomasti siitä maininta!!

Vierailija

Olisi luotettavampaa jos soppa 365 päivittäisi tarvittaessa ohjeita tai edes viitsisi kommentoida esim tuota ulkomaisen vadelman esikäsittelyä.

8londi

no täytyyhän se itse tietää mitä.tekee vadelmille jos ulkomaisia. eihän nyt oikeasti tarvitse kaikkea sanoa tai olla holhoamassa😕 voi käyttää omia aivoja👍
kiva ohje!/lähtee kokeiluun☺☺☺

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei! Kiitos kommenteista. Ihan totta, että ulkomaisia vadelmia käytettäessä marjat tulee ensin kiehauttaa. Suosittelemme kotimaisia :)

Yst,

Venla / Soppa365 toimitus

Vattu

Niin, kai te tarkoitatte niitä marjoja, jotka jätetään ohjeessa koristeeksi. Jos vadelmat ovat uunissa 180 asteessa 45 minuuttia, niitä ei todellakaan tarvitse ennakkoon kuumentaa.

leksa

Just maistoin,hyvää on,ehkä vähän liian makeaa. Olisin kaivannut ohjeeseen kuinka monta suikaletta taikinasta tuli. 

Mielestäni oli hankala saada suikaleet paikalleen vai olikohan mulla liian ohueksi kaulittu taikina.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1689 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tämä juustokakku syntyy helposti mökkiolosuhteissakin, sillä sen valmistamiseen ei tarvita edes uunia.

Annoksia
10-12 annosta
Valmistusaika
30 min + jähmettyminen 60 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-kookos-juustokakku

Ainekset

125
g
voita
400
g
digestivekeksejä
1
dl
kookoshiutaleita
1/2
dl
muscovadosokeria
Täyte
2
pkt (à 200 g)
tuorejuustoa
2
dl
kookoskermaa
1
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
1 1/2
l
mansikoita
Lisäksi
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Hienonna keksit esimerkiksi vahvassa uudelleensuljettavassa pakastuspussissa kaulimella kopautellen. Kaada keksimurut kulhoon. Lisää kookoshiutaleet, sokeri ja voisula. Sekoita tasaiseksi.
  2. Painele keksiseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 30 cm) tiiviiksi kakkupohjaksi. Anna kovettua kylmässä vähintään tunti.
  3. Sekoita tuorejuusto, kookoskerma ja sokeri kulhossa. Vatkaa kerma toisessa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti tuorejuusto-kookoskermaseokseen.
  4. Siirrä kovettunut keksipohja varovasti leivinpaperilta liu’uttaen tarjoiluvadille. Lusikoi täyte pohjan päälle. Viipaloi mansikat ja lado ne riveihin täytteen päälle. Viimeistele kakku kookoslastuilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Yksittäiset munakoisojen päälle kootut moussakat ovat kuin pikkuisia pizzoja. Tarjoa niiden kanssa raikasta salaattia.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + 20 min paisto
Vaikeustaso
Kohtalainen

Moussaka-pizzat

Ainekset

2
munakoisoa
Tomaattikastike
1
sipuli
200
g
herkkusieniä
2
rkl
öljyä
400
g
tomaattimurskaa
2
rkl
punaviinietikkaa
dl
vettä
1
dl
punaisia linssejä
juustokastike
1
sitruuna
200
g
halloumijuustoa
35
g
voita
½
dl
vehnäjauhoa
5
dl
maitoa
50
g
juustoraastetta
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
koristeluun
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Pilko sienet pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla öljy ja ruskista sienet. Lisää sipulit ja paista niitä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, viinietikka ja vesi. Huuhtele linssit ja sekoita ne joukkoon. Anna keittyä sillä välin, kun teet toisen kastikkeen.
  2. Raasta halloumi raastimen karkealla terällä ja sitruuna hienolla. Anna voin sulaa kattilassa. Ripottele jauho voin joukkoon ja anna kuplia hetki. Lisää maito hiljalleen koko ajan vispaten. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää juustoraasteet sekä sitruunan kuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi siivuiksi. Levitä ne uunipellille. Lusikoi kiekkojen päälle ensin tomaattikastiketta ja sitten juustokastiketta. Paista uunin alatasolla 20 minuuttia. Koristele lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1689 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kesäniitty lasissa! Uusi hittisangria syntyy roseeviinistä ja vadelmista.

Annoksia
8-10
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Roseesangria

Ainekset

2
nektariinia
1
dl
brandya
2
rkl
sokeria
1
plo (0,75 l) kuivaa roseeviiniä
1
l
sitruunalimonadia
1/2
l
valmista vadelmamehua
3
dl
vadelmia
jäitä

Työvaiheet

  1.  Viipaloi nektariinit isoon kannuun (vet. 2½–3 l).
  2.  Sekoita brandy ja sokeri joukkoon, ja anna maustua noin 15 minuuttia.
  3.  Lisää loput aineet, sekoita ja viimeistele jääpaloilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1689 reseptiä.
Linkitetty 100 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Helppo, kaunis ja maistuu ihanalta. Tätä mehevää raparperi-vadelmapiirakkaa paistetaan koko pellillinen, koska kaikki ottavat sitä kuitenkin lisää. Pinnalle rouhitut pistaasipähkinät viimeistelevät makunautinnon.

Annoksia
pellillinen / noin 30 palaa
Valmistusaika
15 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-vadelmapiirakka

Ainekset

Pohja
200
g
voita
6,5
dl
vehnäjauhoja
4
dl
sokeria
1
ps
(75 g) mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
(luomu)sitruuna
2
dl
piimää
2
dl
kevytkermaa
2
kananmunaa
Täyte
1
l
raparperia paloina
2
dl
vadelmia
Muruseos
75
g
pehmeää voita
2,5
dl
vehnäjauhoja
1,5
dl
sokeria
¼
tl
suolaa
Pinnalle
2
dl
kuorittuja, suolattomia pistaasipähkinöitä tai manteleita

Työvaiheet

  1. Tee ensin pohja. Sulata voi. Sekoita keskenään pohjan kuiva-aineet. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Lisää mehu, kuoriraaste, piimä, kerma, munat ja voisula kuiva-aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada se leivinpaperilla päällystetylle reunalliselle uunipellille.
  2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään.
  3. Leikkaa raparperit 1-2 sentin paloiksi. Levitä raparperit ja vadelmat piirakan päälle. Ripottele muruseos pintaan.
  4. Leikkaa pistaasit veitsellä rouheeksi ja ripottele piirakan pinnalle.
  5. Paista uunissa 45 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.

Kommentit (3)

Vierailija

Nyt on raparperin aika mutta mistä vadelmat, käykö pakastetut? Eikö pakastetut mehustu liikaa ja pilaa päällystä?

Mello

Ei tämä paras ole mutta voi olla kakkonen. Paras on Raparperitoscapiirakka, absolutely.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos kommenteista! Jos piiraaseen käyttää pakastettuja vadelmia, niin ne kannattaa sulattaa varovasti ja lisätä marjojen joukkoon hieman perunajauhoa. Tällä tavoin kosteus ei pilaa rakennetta.