Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1508 reseptiä.
Linkitetty 164 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kananmunat, lohi ja parsanpalat kypsyvät kaikki kätevästi samassa vuoassa.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kananmuna-lohivuoka

Ainekset

600
g
nahatonta ja ruodotonta lohta
1
nippu
vihreitä parsoja (250 g)
4
valkosipulinkynttä
2
dl
parmesaania raastettuna
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua rosmariinia
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
kananmunaa

Työvaiheet

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista parmesaani-piimäkastike (ks. ohje alta).

2. Leikkaa lohi 5 x 5 cm:n kokoisiksi paloiksi ja laita palat uunivuokaan.

3. Katkaiset parsoista pois kovat tyvet, noin 4 cm jalan alaosasta. Leikkaa parsat kolmeen osaan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Raasta parmesaani.

4. Purista sitruunan mehu pieneen kulhoon. Sekoita oliiviöljy, rosmariini, suola ja pippuri joukkoon.

5. Lisää parsat ja valkosipulinkynnet vuokaan lohipalojen joukkoon. Valuta sitruunamehu-mausteseos päälle. Ripottele parmesaaniraaste pinnalle.

6. Laita vuoka uuniin 10 minuutiksi. Ota se hetkeksi pois ja riko kananmunat ruuan pinnalle. Kypsennä ruokaa vielä 5-8 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Keltuainen saa jäädä hieman löysäksi. Tarjoa heti parmesaani-piimäkastikkeen kanssa.

Parmesaani-piimäkastike

Ainekset

2
dl
piimää
1
dl
parmesaania raastettuna
1
dl
ruohosipulia hienonnettuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

1. Mittaa piimä kulhoon. Raasta juusto ja hienonna ruohosipuli.

2. Yhdistä kastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kommentit (6)

Ihaite

Hyvää oli! (Vaikka piimä unohtuikin kaupan kylmätiskiin, mutta ranskankerma ajoi asian tällä kertaa.) Kokeilen ehdottomasti vielä piimänkin kanssa.

Käyttäjä779
Seuraa 
Liittynyt13.4.2015

Älyttömän hyvää!! Ei ollut piimää joten käytin 2 dl kermaviiliä. Suosittelen.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Mukavaa, että maistui! Kiitos kermaviilivinkistä :)

Venla / Soppa365

wiiivi

Helppoa ja hyvää! Suosittelen, ja teen varmasti toistekin.

Kalaherkku

Maukasta oli! Ei tosin sovi niille jotka ei pidä löysähköstä keltuaisesta!

Vierailija

Tosi hyvää, koko perhe tykkäsi! Suolaa ei kylläkään lisätty yhtään, sillä suolainen parmesaani antoi jo tarpeeksi makua. 😋

Kodin Kuvalehti on lisännyt 505 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Tämä kukkakaalisalaatti maistuu paitsi grillibroilerin kanssa, myös minkä vain grilliruuan parina. Jujuna on ohuisiin kaalisiivuihin imeytetty sitruunalla ja valkosipulilla maustettu öljykastike. Kokeile!  

Annoksia
4
Valmistusaika
40
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalisalaatti ja grillattu sitruunabroileri

Ainekset

500
g
kukka- ja parsakaalia (erivärisiä, romanescua tms.)
1
dl
siemensekoitusta
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
sitruunamehua
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
suolaa
50
g
kovaa juustoa (esim. Västerbottensost)
1
ruukku
ruohosipulia
Lisäksi
1
pkt (400 g)
broilerin ohuita fileepihvejä tai -leikkeitä
2
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

Tee ensin broilerinfileiden marinadi. Yhdistä sitruunankuoriraaste, öljy, suola ja mustapippuri. Hiero öljy broilerinfileisiin. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.

Valmista sillä aikaa salaatti. Huuhdo kaalit ja leikkaa ne aivan ohuiksi lastuiksi. Jos pidät kaalin pystysuunnassa, saat viipaleisiin hauskan puumaisen muodon. Osa murustuu väistämättä. Kumoa kaalit isoon kulhoon.

Paahda siemenet kuivalla pannulla. Kumoa ne kaalien joukkoon.

Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä valkosipulilastut. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu, hunaja ja mausteet.  

Kaada lämmin kastike pannulta kaalien joukkoon ja pöyhi sekaisin. Anna maustua ainakin vartti ennen tarjoamista.

Leikkaa kuorimaveitsellä lastuja juustosta. Hienonna ruohosipuli. Lisää ne salaatin päälle. 

Grillaa broilerinfileet molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa kukkakaalisalaatin kanssa.

Vinkki! Salaatin maku paranee entisestään, jos se ehtii tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 505 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Maailman helpoin pizza tehdään flatbread-taikinasta ja paistetaan pannulla. Maukkauden salaisuus on pesto, joka toimittaa nyt tomaattikastikkeen virkaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
35
Vaikeustaso
Helppo

Pikainen pannupizza

Ainekset

Taikina
7-8
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
500
g
turkkilaista jogurttia
2
rkl
oliiviöljyä
Päälle
1 1/2
dl
tomaatti- tai basilikapestoa
100
g
salamia
2
palloa
mozzarellaa
1
ruukku
rucolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee taikina. Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita jogurtti joukkoon. Vaivaa taikinaa kimmoisaksi 5-10 minuuttia, kunnes muodostuu hyvä sitko. Lisää tarvittaessa jauhoja.
  2. Valuta mozzarellat ja kuivaa pinta. Ota muutkin täytteet esille.
  3. Kuumenna paistinpannu. Paloittele taikina kulhossa neljään osaan. Öljyä kädet ja venyttele yksi paloista pannuun sopivaksi pizzapohjaksi.
  4. Paista pohjaa 2-3 minuuttia toiselta puolelta. Käännä ja levitä pesto, salami ja mozzarella päälle. Jatka paistamista 2-3 minuuttia. Paista loput pizzat samaan tapaan.
  5. Viimeistele pizzat rucolalla ja pippurilla.

Vinkki! Pizzat onnistuvat mainiosti myös grillissä. Jos haluat, voit hyvin jättää salamin pois täytteistä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1508 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Aasialainen congee on kulhoruoka, jossa puuromaisen pehmeäksi keitetylle riisille lasketaan kasviksia, broileria ja kananmunaa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen riisipuuro eli congee

Ainekset

4
dl
jasmiiniriisiä
1
l
mietoa kana- tai kasvislientä
4
broilerin rintafileetä
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
rypsiöljyä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
kananmunaa
2
kevätsipulia
1
dl
korianteria hienonnettuna
1
dl
rouhittuja suolapähkinöitä
Lisäksi
sushi-inkivääriä
riisiviinietikkaa
soijakastiketta
seesamiöljyä
sriracha-chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Keitä riisi kana- tai kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan, kuitenkin niin, että riisi jää tavallista lisäkeriisiä löysemmäksi. Jos haluat todella löysää puuroa, lisää nesteen määrää.
  2. Viipaloi rintafileet. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa 2−3 minuuttia. Lisää broilerit ja paista kypsiksi, fileen paksuudesta riippuen 5−10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Laita kananmunat veteen kattilaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä munia noin 6 minuuttia. Tällöin keltuaiset jäävät hieman löysiksi. Jäähdytä, kuori ja puolita munat.
  4. Hienonna kevätsipulit ja korianterit. Rouhi suolapähkinät.
  5. Lusikoi riisi annoskulhoihin. Asettele broileria, kevätsipulia, korianteria ja kananmunanpuolikkaat riisin päälle. Lisää suolapähkinät. Kata pöytään sushi-inkivääriä, etikkaa, soijakastiketta, seesamiöljyä ja chilikastiketta.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1508 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kukkakaalikeitto yllättää nokkosella, fenkolilla ja rakuunalla.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-nokkoskeitto

Ainekset

1
l
tuoretta nokkosta
2
l
vettä
1
sipuli
1
kukkakaali
1
fenkoli
1/2
dl
tuoretta rakuunaa
2
rkl
voita
1
l
kana- tai kasvislientä
2
dl
ranskankermaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele nokkoset ja ryöppää niitä kiehuvassa vedessä ½–1 minuuttia. Siivilöi ja hienonna.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Pilko kukkakaali ja kuutioi fenkoli. Hienonna rakuuna.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää sipulit, kukkakaalit ja fenkolit. Kuullota 3 minuuttia. Lisää liemi ja nokkonen. Keitä 10 minuuttia.
  4. Lisää ranskankerma kattilaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita rakuuna joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.

 

Kommentit (0)