
Kananmunat, lohi ja parsanpalat kypsyvät kaikki kätevästi samassa vuoassa.
Kananmuna-lohivuoka
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista parmesaani-piimäkastike (ks. ohje alta).
- Leikkaa lohi 5 cm x 5 cm:n kokoisiksi paloiksi ja laita palat uunivuokaan.
- Katkaiset parsoista pois kovat tyvet, noin 4 cm jalan alaosasta. Leikkaa parsat kolmeen osaan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Raasta parmesaani.
- Purista sitruunan mehu pieneen kulhoon. Sekoita oliiviöljy, rosmariini, suola ja pippuri joukkoon.
- Lisää parsat ja valkosipulinkynnet vuokaan lohipalojen joukkoon. Valuta sitruunamehu-mausteseos päälle. Ripottele parmesaaniraaste pinnalle.
- Laita vuoka uuniin 10 minuutiksi. Ota se hetkeksi pois ja riko kananmunat ruuan pinnalle. Kypsennä ruokaa vielä 5–8 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Keltuainen saa jäädä hieman löysäksi. Tarjoa heti parmesaani-piimäkastikkeen kanssa.
Parmesaani-piimäkastike
Ainekset
Työvaiheet
1. Mittaa piimä kulhoon. Raasta juusto ja hienonna ruohosipuli.
2. Yhdistä kastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin odottamaan.
Hyvää oli! (Vaikka piimä unohtuikin kaupan kylmätiskiin, mutta ranskankerma ajoi asian tällä kertaa.) Kokeilen ehdottomasti vielä piimänkin kanssa.
Älyttömän hyvää!! Ei ollut piimää joten käytin 2 dl kermaviiliä. Suosittelen.
Mukavaa, että maistui! Kiitos kermaviilivinkistä :)
Venla / Soppa365
Helppoa ja hyvää! Suosittelen, ja teen varmasti toistekin.
Maukasta oli! Ei tosin sovi niille jotka ei pidä löysähköstä keltuaisesta!
Tosi hyvää, koko perhe tykkäsi! Suolaa ei kylläkään lisätty yhtään, sillä suolainen parmesaani antoi jo tarpeeksi makua. 😋
Onko vinkkejä maidottomalle versiolle? Kiitos jo etukäteen mahdollisista ideoista!
Kiitos kermaviilivinkistä. Kokeilen sitä, kun en pidä piimästä...
Maidottoman version saa, kun korvaa piimän kermapohjaisella fraichella. Varmaan toimii ihan hyvin. Saattaisi makeuttamaton ja maustamaton soijajogurttikin toimia.
korjaus edelliseen, siis tietenkin tarkoitin kaurapohjaista fraichea enkä kermapohjaista...
Käytin turkkilaista jugurttia kastikkeeseen ja tuli oikein hyvää. Pelkäsin 2tl rosmariinia olevan liikaa ja vähensin annoksen puoleen. Pitää seuraavalla kerralla kokeilla ohjeen annosta, koska nyt maku ei tullut lainkaan esiin. Hyvä ja erittäin helppo ohje. Mökin puulieden uunissa valmistui ihan ohjeen minuuteilla, vaikka uunin lämpötilasta ei ollut mitään käsitystä. Tämä ohje jää käyttöön, kiitos 😊
Huvittavaa että Sopan uutiskirjeessä on linkki reseptiin "Parsa-lohivuoka" mutta linkin takaa tulee vastaan otsikko "Kananmuna-lohivuoka"...
Kokeilin maidottomassa kastikkeessa soijajugurttia ja ravintohiivahiutaleita. Öljyn määrän tuplasin ja lisäsin myös pari ruokalusikallista sitruunamehua korvaamaan piimän happamuutta. Toimi!
Linnunmaito parempaa kuin piimä
Syödäänkö tätä tällaisenaan vai pastan/perunan/tms kanssa?
Kiitos kysymyksestäsi, tämä vuoka sopii syötäväksi ihan sellaisenaan vaikka tuoreen leivän kanssa. Mutta toki lisukkeeksi voi halutessaan vaikka paahtaa lohkoperunoita ennen parsavuoan laittamista uuniin.
Hmm, aineluettelosta puuttuu piimäkastike tai sen tarpeet. Voisi vaikka korjata.
Piimäkastike on omana reseptinään tuossa kananmuna-lohivuoan alla. Siitä löytyvät ainekset ja ohje.
Arkiruoka??? Aikalailla kalliista aineksista on arkiruoka tehty. Miellän arkiruuan edulliseksi....
Se oli edullista kuusi vuotta sitten eli silloin vuonna 2017 jolloin tämä resepti on julkaistu.
Taas piti kaikki sekottaa ( kaikki ja liian paljon) Siis totuus on että Suomalaiset ei osaa kokata ( laittaa Ruokaa).... Hyvät Suomalaiset siellä Suomessa oppikaa joskus että liian paljon vie kaikki mavut kaikesta
Siis jos lohta 5x5cm kuumennetaan ensin 10min 200 asteessa ja tämän jälkeen vielä 5-8 minuuttia, niin eihän lopputulos voi olla kuin ylikypsää lohta.
Tein ohjeen mukaan. Seuraavalla kerralla jätän kananmunat ja piimäsoosit pois. Ainesosia oli aivan liikaa meidän makuun, vähemmän on enemmän. Sinänsä helppo ja nopea tehdä, kala oli sopivan maukasta sitruunaliemen + mausteiden + parmesaanin myötä.