Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2225 reseptiä.
Linkitetty 627 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kananmunat, lohi ja parsanpalat kypsyvät kaikki kätevästi samassa vuoassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kananmuna-lohivuoka

Ainekset

600
g
nahatonta ja ruodotonta lohta
1
nippu
vihreitä parsoja (250 g)
4
valkosipulinkynttä
2
dl
parmesaania raastettuna
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua rosmariinia
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista parmesaani-piimäkastike (ks. ohje alta).
  2. Leikkaa lohi 5 x 5 cm:n kokoisiksi paloiksi ja laita palat uunivuokaan.
  3. Katkaiset parsoista pois kovat tyvet, noin 4 cm jalan alaosasta. Leikkaa parsat kolmeen osaan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Raasta parmesaani.
  4. Purista sitruunan mehu pieneen kulhoon. Sekoita oliiviöljy, rosmariini, suola ja pippuri joukkoon.
  5. Lisää parsat ja valkosipulinkynnet vuokaan lohipalojen joukkoon. Valuta sitruunamehu-mausteseos päälle. Ripottele parmesaaniraaste pinnalle.
  6. Laita vuoka uuniin 10 minuutiksi. Ota se hetkeksi pois ja riko kananmunat ruuan pinnalle. Kypsennä ruokaa vielä 5-8 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Keltuainen saa jäädä hieman löysäksi. Tarjoa heti parmesaani-piimäkastikkeen kanssa.

Parmesaani-piimäkastike

Ainekset

2
dl
piimää
1
dl
parmesaania raastettuna
1
dl
ruohosipulia hienonnettuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

1. Mittaa piimä kulhoon. Raasta juusto ja hienonna ruohosipuli.

2. Yhdistä kastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kommentit (16)

Ihaite

Hyvää oli! (Vaikka piimä unohtuikin kaupan kylmätiskiin, mutta ranskankerma ajoi asian tällä kertaa.) Kokeilen ehdottomasti vielä piimänkin kanssa.

Käyttäjä779
Seuraa 
Liittynyt13.4.2015

Älyttömän hyvää!! Ei ollut piimää joten käytin 2 dl kermaviiliä. Suosittelen.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Mukavaa, että maistui! Kiitos kermaviilivinkistä :)

Venla / Soppa365

wiiivi

Helppoa ja hyvää! Suosittelen, ja teen varmasti toistekin.

Kalaherkku

Maukasta oli! Ei tosin sovi niille jotka ei pidä löysähköstä keltuaisesta!

Vierailija

Tosi hyvää, koko perhe tykkäsi! Suolaa ei kylläkään lisätty yhtään, sillä suolainen parmesaani antoi jo tarpeeksi makua. 😋

Vierailija

Onko vinkkejä maidottomalle versiolle? Kiitos jo etukäteen mahdollisista ideoista!

varmaan hyvää

Kiitos kermaviilivinkistä. Kokeilen sitä, kun en pidä piimästä...

Maidoton

Maidottoman version saa, kun korvaa piimän kermapohjaisella fraichella. Varmaan toimii ihan hyvin. Saattaisi makeuttamaton ja maustamaton soijajogurttikin toimia.

Maidoton

korjaus edelliseen, siis tietenkin tarkoitin kaurapohjaista fraichea enkä kermapohjaista...

Käyttäjä10101
Seuraa 
Liittynyt5.4.2018

Käytin turkkilaista jugurttia kastikkeeseen ja tuli oikein hyvää. Pelkäsin 2tl rosmariinia olevan liikaa ja vähensin annoksen puoleen. Pitää seuraavalla kerralla kokeilla ohjeen annosta, koska nyt maku ei tullut lainkaan esiin. Hyvä ja erittäin helppo ohje. Mökin puulieden uunissa valmistui ihan ohjeen minuuteilla, vaikka uunin lämpötilasta ei ollut mitään käsitystä. Tämä ohje jää käyttöön, kiitos 😊

AhA

Huvittavaa että Sopan uutiskirjeessä on linkki reseptiin "Parsa-lohivuoka" mutta linkin takaa tulee vastaan otsikko "Kananmuna-lohivuoka"...

Vinkki maidottomaan

Kokeilin maidottomassa kastikkeessa soijajugurttia ja ravintohiivahiutaleita. Öljyn määrän tuplasin ja lisäsin myös pari ruokalusikallista sitruunamehua korvaamaan piimän happamuutta. Toimi!

Muuttolintu

Linnunmaito parempaa kuin piimä

MietteliäsMato

Syödäänkö tätä tällaisenaan vai pastan/perunan/tms kanssa?

Näytä kaikki kommentit (16)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2225 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Munakas on loistava nälän taltuttaja. Se valmistuu nopeasti ja täytteeksi voi laittaa mitä jääkaapissa kulloinkin on, esimerkiksi rapeaa varsiparsakaalia ja kermaista ricottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Broccolinimunakas

Ainekset

1
ps (150 g)
broccolinia eli varsiparsakaalia
1
pieni valkosipulinkynsi
1
punainen chili
1
rkl
öljyä
6
kananmunaa
1
rkl
maitoa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
voita
½
rs (à 250 g)
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele broccolinit ja siisti kannat. Halkaise isoimmat. Kuori ja viipaloi valkosipuli, viipaloi chili ja poista siemenet halutessasi.

  2. Kuumenna öljy pannussa ja paista broccolineja kovalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja chili. Paista vielä noin minuutti (varo polttamasta valkosipulia) ja siirrä broccolinit lautaselle odottamaan.

  3. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Sekoita maito, suola ja pippuri joukkoon.

  4. Pyyhi pannu ja sulata siinä puolet voista. Pienennä lämpöä. Kaada puolet munakasseoksesta pannuun ja työntele sitä reunoilta kohti keskustaa, kunnes seos alkaa hyytyä.

  5. Asettele puolet broccolineista hyytyneen munakkaan pinnalle ja lisää ricotta nokareina. Valuta munakas lautaselle ja paista toinen munakas samoin. Tarjoa heti.

Vinkki! Tee isommassa pannussa yksi jaettava munakas.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 89 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Tofusta irtoava marinadi antaa keiton liemeen ihanaa makua. Voit käyttää tofun sijaan broileri- tai kirjolohisuikaleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nuudeli-tofukeitto

Ainekset

2
porkkanaa
5
dl
vettä
1
rkl
riisiviinietikkaa
2
ps
misokeittoaineksia (esim. Blue Dragon)
150
g
täysjyvänuudeleita
200
g
marinoitua tofua (esim. Sweet Ginger Garlic/Eko Tofu)
kolmannes
kurkkua
4
dl
salaattipinaattia
1
kevätsipuli
(suolaa)
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Viipaloi myös kurkku ja hienonna kevätsipuli.

  2. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon, etikka, misokeittoainekset ja porkkanaviipaleet. Keitä noin 5 minuuttia.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi kiehuvassa vedessä erillisessä kattilassa.

  4. Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista kuutiot tilkassa öljyä kauniin ruskeiksi

  5. Annostele nuudelit ja tofu keittolautasille. Kaada kuuma misoliemi sekä porkkanat päälle. Viimeistele annokset kurkkuviipaleilla, pinaatilla ja kevätsipulilla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1152 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Uunissa pehmeäksi paahdettu feta maistuu pastan joukossa, paahdettujen kasvisten kanssa ja sellaisenaan eri ruokien lisukkeena. Älä unohda hunajatilkkaa, se lepyttää fetan kirpeää suolaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu uunifeta

Ainekset

200
g
fetaa
Marinadi
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1
tl
korianterin siemeniä murskattuna
1
punainen chili
1
(luomu)sitruunan kuoriraaste

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita feta uunivuokaan.

  2. Sekoita keskenään öljy, hunaja ja korianterinsiemenet. Hienonna joukkoon chili. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista sen mehu sekaan. Kaada marinadi fetan päälle. Paahda noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Tomaattikeitto on terveellistä ja sitäkin herkullisempaa ruokaa! Tässä tomaattikeitossa maistuu hieman myös porkkana ja paprika, jotka mukavasti pyöristävät tomaatin makua.👌🏻

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paahtaminen 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto

Ainekset

1
kg
kypsiä tomaatteja
1/2
kpl
paprika (punainen tai keltainen
2
kpl
porkkanoita
1
kpl
kesäsipuli
4-5
kpl
valkosipulin kynttä
1
tl
suolaa myllystä
1
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
kasvislientä
2
tl
sokeria
2
rkl
tuoreita yrttejä
10
tippaa
tabascoa

Työvaiheet

Säädä uuni 220-asteeseen.
Halkaise tomaatit, suikaloi paprika ja viipaloi porkkanat. Lohko sipuli ja kuori valkosipulinkynnet.
Siirrä kasvikset leivinpaperin päälle pellille, rouhi niiden päälle suolaa ja mustapippuria ja pirskottele oliiviöljyä.
Paahda uunissa 25 minuuttia.

Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää joukkoon sokeri, yrtit, tabasco ja paahdetut kasvikset.
Anna keiton kiehua muutaman minuutin ajan ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Tarjoile vaikkapa uunituoreen focaccian kera.😍

Kommentit (0)