
Helpot sienipasteijat leivotaan valmistaikinasta alle tunnissa. Jos sienisaaliissasi on muita metsäsieniä, kuten suppilovahveroita, käytä ihmeessä niitä. Myös lähikaupan herkkusienet sopivat pasteijoihin.
Kantarelli-kesäkurpitsapasteijat
Ainekset
Työvaiheet
1. Nosta taikinalevyt sulamaan vierekkäin. Putsaa sienet, jos ne ovat multaisia.
2. Leikkaa purjosta kovimmat vihreät osat pois. Halkaise se ja huuhdo kerrostenkin välistä. Huuhtele kesäkurpitsa ja kuori valkosipulin kynnet.
3. Hienonna sienet, purjo ja valkosipuli. Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa halki ja leikkaa ohuiksi puoliympyröiksi. Raasta cheddar.
4. Kuumenna öljy pannulla oikein kuumaksi. Paista sieniä kuumassa öljyssä, kunnes ne ruskistuvat. Lisää purjo, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Laske lämpötilaa ja anna vihannesten kypsyä. Lisää tarvittaessa öljyä. Kun vihannekset ovat pehmenneet, lorauta pannulle etikka ja lisää suola. Sekoita.
5. Sekoita paistoksen joukkoon irrotetut timjamin lehdet sekä suurin osa juustosta, säästä noin ½ dl päälle.
6. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Nostele puolikkaat taikinalevyt muffinipellin koloihin. Lusikoi täyteen täytettä ja nipistä kulmat kiinni keskellä.
7. Riko muna ja vatkaa haarukalla sekaisin. Lisää loput juustoraasteesta ja voitele pasteijat. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Purjo puuttuu ainesluettelosta.
Purjo tosiaan puuttui ja itse ajattelin muutenkin, että sipulikin varmaan käy!
Aivan. Purjo puuttuu listalta. Ystävällisesti laittakaa kaikki tarvittavat aineet listalle.
Miksi pasteijat, kun muffinssipellillä paistetaan?