Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 234 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Valmista elämäsi paras karjalanpaisti tällä ohjeella! Kun paahdat paistilihat 300-asteisessa uunissa ennen pitkää haudutusta, perinteinen karjalanpaisti saa pähkinäisen ja maltaisen maun ja upean värin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 + 10 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Täydellinen karjalanpaisti

Ainekset

1
kg
luullista naudan-, porsaan- ja karitsanlihaa (tai 600 g luutonta)
3
sipulia
10
kokonaista mustapippuria
n. 1
l
kylmää vettä
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pane uuni kuumenemaan 300 asteeseen. Laita lihat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda lihoja uunissa 8 minuuttia, kunnes ne ovat ruskistuneet kauttaaltaan.
  2. Laita lihat uuninkestävään kattilaan. Laske uunin lämpötila 80 asteeseen.
  3. Kuori ja paloittele sipulit lohkoiksi. Lisää sipulit ja pippurit kattilaan. Peitä ainekset runsaalla kylmällä vedellä ja laita kuumalle liedelle. Kun vesi alkaa olla lähellä kiehumista, kuori vaahto pinnalta. Laita kansi päälle ja kattila uuniin 10 tunniksi, esimerkiksi yön ajaksi.
  4. Ota kattila uunista ja anna lihan vetäytyä liemessään vähintään 20 minuuttia. Ota liha kattilasta ja irrota luu. Poista pippurit liemestä. Leikkaa liha kuutioiksi ja laita takaisin kattilaan. Mausta suolalla.
  5. Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden ja suolakurkkujen kanssa.

Vinkki! Lisää pataan juureksia, jolloin karjalanpaistista tulee ennen vanhaan arkisempana pidettyä pottilohkoa.

Vinkki! Karjalanpaistiin kannattaa valitse luullista lihaa, joka antaa liemeen paljon makua.

Kommentit (2)

Risto Eskelinen
Seuraa 
Liittynyt4.12.2015

muuten hyvä, mutta leivinpaperi syttyy tuleen

Mummo Ankka
Seuraa 
Liittynyt25.5.2016

"muuten hyvä, mutta leivinpaperi syttyy tuleen"
Neljä kertaa olen itse tehnyt tuolla tavalla eikä ole kertaakaan syttynyt leivinpaperi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1064 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Linström

Tuttu maku uudessa muodossa! Lämmittävän tex mex -keiton maku vain paranee ajan kanssa – seuraavana päivänä se on superherkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tortillakeitto

Ainekset

2
rkl
öljyä
1
pieni punasipuli
3
valkosipulinkynttä
½
(oranssi) paprika
tl
jeeraa eli juustokuminaa
dl
(noin 400 g ) (mietoa) salsaa
1
l
kasvislientä
1
rkl
hunajaa
1
tlk
kypsiä mustapapuja
1
tlk
maissia
200
g
naudan jauhelihaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
maissilastuja, tuoretta korianteria, avokadoa ja limeä

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy kattilassa. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet, kuutioi paprika. Kuullota noin 5 minuuttia.
  2. Lisää jeera ja chilijauhe ja pyöräytä. Lisää salsa, kasvisliemi ja hunaja ja kiehauta. Valuta ja huuhdo mustapavut ja maissi ja lisää keittoon. Alenna lämpöä ja keitä 30 minuuttia.
  3. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää keittoon lopuksi.
  4. Tarjoa maissilastujen ja muiden täytteiden kanssa.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.

Kaalilaatikko on erittäin herkullinen ja täyttävä arkiruoka. Kaalilaatikkoa kannattaa valmistaa kerralla iso annos, sillä se kestää oikein hyvin pakastamisen. Kerma pehementää kaalin makua ja tämä maistuu lapsillekkin. Tämä resepti on myös mummoni bravuuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
30 min + paistaminen 1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen kaalilaatikko

Ainekset

1,5
kg
keräkaalia
3
kpl
porkkanoita
2
kpl
sipulia
1,5
dl
riisi-ohra-seosta
1,5
litraa
lihalientä
500
g
naudan paistijauhelihaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
valkopippuria
1/2
tl
paprikajauhetta
2
rkl
tuoretta persiljaa tai meiramia
2
dl
ruokakermaa (punainen maito sopii myös)
30
g
voita
3
rkl
tummaa siirappia

Työvaiheet

1. Halkaise kaali ja koverra kova kanta pois.
Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi.
Kuori sipulit. Hienonna ne silpuksi.
Kuori ja pilko porkkanat.

2. Kuumenna lihaliemi isossa kattilassa kiehuvaksi.
Lisää joukkoon riisi-ohra-seos, porkkanat ja kaali.
Anna muhia kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen.

3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan kuumalla pannulla.
Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja -persilja, sekä mausteet.
Valuta kaaliseoksesta pois neste, mutta säästä se.
Sekoita ruskistettu jauheliha kaaliseoksen joukkoon.

4. Kaada kaali-jauhelihaseos isoon voideltuun uunivuokaan.
Kaada päälle 5 dl kaalin kietinlientä ja ruokakerma.
Laita kaalilaatikon päälle vielä siirappia ja voinokareita.

5. Lämmitä uuni 175 asteeseen. (Kiertoilma-uuni 160 asetta)
Paista kaalilaatikkoa vähintään 1,5 h. Pinta saa ruskistua.
Anna vetäytyä muutaman minuutin ajan.
Halutessasi voit viimeistellä kaalilaatikon persiljalla.
Tarjoile puolukkahillon kera.

Kommentit (3)

Vierailija

Mycket dålig översättning av receptet.

Vierailija

Mycket dålig översättning av receptet.

Kirla

Receptet är mycket klart och tydligt på finska. Svårt att förstå vad du menar med översättningen.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Porsaan lehtipihvit maistuvat herkullisilta bataattimurskan ja rapeiksi paistettujen ruusukaalien kanssa. Valmista tulee puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Possupihvit ja sinappiset ruusukaalit

Ainekset

4
porsaan lehtipihviä
1
rkl
voita
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Bataattimurska
800
g
bataattia
3
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
rkl
rypsiöljyä
¼
tl
neilikkaa
Sinappiset ruusukaalit
300
g
ruusukaaleja
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
kokojyväsinappia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota pihvit huoneenlämpöön. Tee bataattimurska. Kuori ja paloittele bataatit 5 cm:n kuutioiksi. Siirrä bataatit kattilaan, lisää vesi ja suola. Keitä 10 –13 minuuttia.
  2. Siisti ruusukaaleista kannat ja poista huonokuntoiset lehdet. Leikkaa kaalit kiekoiksi ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paista kaaleja ja valkosipulia pannussa öljyssä 5–6 minuuttia. Lisää sinappi ja suola.
  3. Paista pihvit pannussa voi-öljyseoksessa molemmin puolin 1–2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  4. Valuta bataatit ja murskaa ne kevyesti survimella tai lusikalla painellen. Sekoita joukkoon öljy ja neilikka. Tarjoa pihvit ruusukaalien ja bataattimurskan kanssa.

Kommentit (0)

Voisiko olla mitään herkullisempaa kuin pitsa? Nämä pitsat ovat aivan taivaallisia, ihanan suolaista ja maukasta. Täytteistä suurin osa laitetaan päälle tuoreena, eikä juustoa ole liikaa vaan juuri sopivasti. Pitsa olisi oiva valinta myös uudenvuoden herkutteluun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h + kohotus 1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pitsat ricotalla, serranokinkulla ja rucolalla

Ainekset

Pohja
2
dl
vettä
12
g
tuorehiivaa
1
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
5
dl
durumvehnäjauhoja
Tomaattikastike
200
g
tomaattimurskaa
1
rkl
tuoretta oreganoa (tai 1 tl kuivattua)
2
kpl
valkosipulin kynsiä
1
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
Täytteet
250
g
ricottajuustoa
50
g
kivettömiä kalamataoliiveja
1
pkt
buffalomozzarellaa
1
pkt
serranokinkkua
1
ruukku
rucolaa

Työvaiheet

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Sekoita veteen suola ja öljy.
Alusta jauhot taikinan joukkoon.
Vaivaa taikinaa vielä muutama minuutti.
Lisää tarvittaessa lisää jauhoja, jotta taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.
Anna kohota vähintään kaksinkertaiseksi, noin 1,5 h.

Hienonna yrtit ja valkosipuli.
Sekoita kaikki tomaattikastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku.

Lämmitä uuni 240-asteiseksi. Laita uuniin myös tyhjä pelti.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle.
Jaa taikina neljään osaan, ja muotoile haluamasi muotoiset pitsat.
Ota kuuma pelti uunista.
Laita pellille leivinpaperi ja asettele sille pitsapohjat.
Jaa tomaattikastike pohjille, ja levitä tasaisesti.
Ripottele tomaattikastikkeen päälle oliivit.
Laita ricotasta pieniä nokareita teelusikan avulla pitsoille.
Paista n. 15 minuuttia.

Valuta mozzarella.
Revi mozzarellaa kuumien pitsojen päälle.
Viimeistele serranokinkulla ja rucolalla.
Tarjoile heti.

Kommentit (0)