Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Gluteeniton pullataikina onnistuu helposti taikinakoukuilla, yhden kohotuksen taktiikalla. Saat siitä ihanan pohjan puolukkapiirakalle. Viimeistele syksyinen piirakka toffeesattumilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
45 min + 40 min kohoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton puolukkapeltipulla

Ainekset

3
dl
maitoa
1
ps
kuivahiivaa
6
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
sokeria
2
tl
psylliumia
2
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
125
g
pehmeää voita
Täyte
300
g
ranskankermaa
2
munaa
1/2
dl
vaniljasokeria
3
dl
puolukoita
1/2–1
prk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
1/2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva ja puolet jauhoista. Vatkaa jauhoseos, sokeri, psyllium, kardemumma ja suola maidon joukkoon. Anna taikinan levätä liinalla peitettynä 5 minuuttia, kunnes pinnalla näkyy kuplia.
  2. Lisää loput jauhot ja voi. Vaivaa taikina tasaiseksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kumoa taikina leivinpaperin päälle ja taputtele pellin kokoiseksi levyksi. Käytä apuna gluteenittomia jauhoja. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
  3. Sekoita ranskankerma, munat ja sokerit keskenään. Levitä seos pohjan päälle.
  4. Tiputtele pinnalle pieniä nokareita karamellisoitua maitotiivistettä eli toffeeta. Vedä nokareiden päältä kevyesti veitsellä, jotta ne marmoroivat täytteen. 
  5. Ripottele toffeesilmien lomaan puolukoita. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 22–25 minuuttia.
  6. Viimeistele ripottelemalla toffeesilmien päälle suolakiteitä ennen tarjoilua.

Kommentit (3)

gluteeniton kasvis

olen ihmetellyt miksi suomalaisissa ruokaohjeissa käytetään aina valmista gluteenitonta jauhoseosta ??  Onhan se tietysti helppa, mutta eikö olisi paljon hienompaa kun oikeasti tietäisi mitä jauhoja käyttää ! esim maissi, riisi, tattari, manteli tai jopa herneestä jauhettuja jauhoja ja sitkokseksi xantan gumia, omenahilloa, kurpitsaa .. Nyt meistä jokainen joutuu itse yksiksensä mittaamaan ja testaamaan mitkä jauhot maistuu parhaalta jos ei halua tai voi valmisjauhoja käyttää (eikä tieto leviä )  :(

-Olkoon mieli luova keittiön kaapin sisältö katsottaessa -

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä kommentistasi! Olisi varmasti varaa käyttää gluteenittomia jauhoja laajemminkin (suolaisissa leivonnaisissamme tällaisia ohjeita on enemmän, esim. sämpylät, kvinoapizza, siemennäkkäri). Kysymykseesi voin vastata tämän ohjeen osalta. Vaalealla perusjauhoseoksella saa parhaiten alkuperäistä, vehnäjauhoilla tehtyä leivonnaista muistuttavan taikinan ja sitä löytyy useammalta merkiltä, (esim. Sunnuntai, Semper, Pirkka) jolloin sitä on myös hyvin saatavilla eri puolilla Suomea. Jauhoseoksen koostumus vaihtelee hieman merkin mukaan, mutta sopivat kaikki tämänkaltaisiin ohjeisiin. Hienoa on, että gluteenittomien jauhojen valikoima ja saatavuus paranevat koko ajan. Otamme toiveesi onkeemme!

KiviT
Seuraa 
Liittynyt31.5.2018

Kysyjä kyseli jauhiseoksen laatuja, "jos ei halua tai voi valmisjauhoja käyttää". Itsellä on allergioita niin, ettei yleensä valmissekoitukset sovi. Diksi kokeilin hyvällä tuloksella seuraavaa tässä ohjeessa:
- 1 dl teff-jauhoja
- 2,5 dl hienoa riisijauhoa
-2,5 dl hienoa maissijauhoa

Lisäksi korvasin ranskankerman luomu-maitorahkalla, vähensin vaniljasokeria, ja korvasin toffeesattumat desillä sokeria maitorahkan joukossa. Täytteestä tuli sen verran juoksevaa, että taitoin pullalevyn reunat.

Itse tykkäsin, samoin normaalia ruokavaliota noudattava veljeni

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Leivo pullapohjainen piirakka uusiksi! Vaniljakreemi ja hieman happamat omenat ovat tämän ihanan pullagaleten juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-pullagalette

Ainekset

dl
maitoa
2
tl
kuivahiivaa
½
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3½–4
dl
vehnäjauhoja
50
g
pehmeää voita
PINNALLE
4
(500 g)
kotimaista omenaa
½
dl
sokeria
1
tl
kanelia
VANILJAKREEMI
dl
maitoa
1
ps (100 g)
paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
VOITELUUN
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Laita maito kulhoon ja lisää kuivahiiva. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot muutamassa erässä. Lisää pehmeä voi alustuksen loppu vaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

  3. Viipaloi omenat kuorineen ja laita kulhoon. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita käsin nostellen ja siirrä sivuun odottamaan.

  4. Vatkaa kulhossa kierrevatkaimella maito ja kreemijauhe keskenään paksuksi tahnaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä noin 20 minuuttia.

  5. Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä isoksi kiekoksi (Ø 35 cm). Levitä vaniljakreemi taikinan päälle, jätä reunoille 5 cm:n kaistale tyhjää.

  6. Nostele omenat vaniljakreemin pinnalle, jätä omenoista kertynyt neste kulhoon. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Sivele reunat munalla.

  7. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana 20 minuuttia. Voit nostaa piirakan keskitasolle viimeiseksi 5 minuutiksi. Anna galeten jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.