Kodin Kuvalehti on lisännyt 630 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Gluteeniton pullataikina onnistuu helposti taikinakoukuilla, yhden kohotuksen taktiikalla. Saat siitä ihanan pohjan puolukkapiirakalle. Viimeistele syksyinen piirakka toffeesattumilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
45 min + 40 min kohoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton puolukkapeltipulla

Ainekset

3
dl
maitoa
1
ps
kuivahiivaa
6
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
sokeria
2
tl
psylliumia
2
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
125
g
pehmeää voita
Täyte
300
g
ranskankermaa
2
munaa
1/2
dl
vaniljasokeria
3
dl
puolukoita
1/2–1
prk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
1/2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva ja puolet jauhoista. Vatkaa jauhoseos, sokeri, psyllium, kardemumma ja suola maidon joukkoon. Anna taikinan levätä liinalla peitettynä 5 minuuttia, kunnes pinnalla näkyy kuplia.
  2. Lisää loput jauhot ja voi. Vaivaa taikina tasaiseksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kumoa taikina leivinpaperin päälle ja taputtele pellin kokoiseksi levyksi. Käytä apuna gluteenittomia jauhoja. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
  3. Sekoita ranskankerma, munat ja sokerit keskenään. Levitä seos pohjan päälle.
  4. Tiputtele pinnalle pieniä nokareita karamellisoitua maitotiivistettä eli toffeeta. Vedä nokareiden päältä kevyesti veitsellä, jotta ne marmoroivat täytteen. 
  5. Ripottele toffeesilmien lomaan puolukoita. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 22–25 minuuttia.
  6. Viimeistele ripottelemalla toffeesilmien päälle suolakiteitä ennen tarjoilua.

Kommentit (3)

gluteeniton kasvis

olen ihmetellyt miksi suomalaisissa ruokaohjeissa käytetään aina valmista gluteenitonta jauhoseosta ??  Onhan se tietysti helppa, mutta eikö olisi paljon hienompaa kun oikeasti tietäisi mitä jauhoja käyttää ! esim maissi, riisi, tattari, manteli tai jopa herneestä jauhettuja jauhoja ja sitkokseksi xantan gumia, omenahilloa, kurpitsaa .. Nyt meistä jokainen joutuu itse yksiksensä mittaamaan ja testaamaan mitkä jauhot maistuu parhaalta jos ei halua tai voi valmisjauhoja käyttää (eikä tieto leviä )  :(

-Olkoon mieli luova keittiön kaapin sisältö katsottaessa -

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä kommentistasi! Olisi varmasti varaa käyttää gluteenittomia jauhoja laajemminkin (suolaisissa leivonnaisissamme tällaisia ohjeita on enemmän, esim. sämpylät, kvinoapizza, siemennäkkäri). Kysymykseesi voin vastata tämän ohjeen osalta. Vaalealla perusjauhoseoksella saa parhaiten alkuperäistä, vehnäjauhoilla tehtyä leivonnaista muistuttavan taikinan ja sitä löytyy useammalta merkiltä, (esim. Sunnuntai, Semper, Pirkka) jolloin sitä on myös hyvin saatavilla eri puolilla Suomea. Jauhoseoksen koostumus vaihtelee hieman merkin mukaan, mutta sopivat kaikki tämänkaltaisiin ohjeisiin. Hienoa on, että gluteenittomien jauhojen valikoima ja saatavuus paranevat koko ajan. Otamme toiveesi onkeemme!

KiviT
Seuraa 
Liittynyt31.5.2018

Kysyjä kyseli jauhiseoksen laatuja, "jos ei halua tai voi valmisjauhoja käyttää". Itsellä on allergioita niin, ettei yleensä valmissekoitukset sovi. Diksi kokeilin hyvällä tuloksella seuraavaa tässä ohjeessa:
- 1 dl teff-jauhoja
- 2,5 dl hienoa riisijauhoa
-2,5 dl hienoa maissijauhoa

Lisäksi korvasin ranskankerman luomu-maitorahkalla, vähensin vaniljasokeria, ja korvasin toffeesattumat desillä sokeria maitorahkan joukossa. Täytteestä tuli sen verran juoksevaa, että taitoin pullalevyn reunat.

Itse tykkäsin, samoin normaalia ruokavaliota noudattava veljeni

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

PERUNAJAUHOKAKKU:

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2.5 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
0.5 dl konjakkia

VALMISTUSOHJE:
1. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää munat...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Mummin perunajauhokakku

Valmistusaika 30 - 60 min

200 g voita
2,5 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
3 munaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl konjakkia

Ohjeet

Mittaa pehmeä voi,sokeri ja perunajauhot kulhoon.
Vaahdota...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Suloinen mustikkatäytekakku päällystetään valkosuklaavaahdolla.

3 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja

kostutus:
Spriteä tai vaniljamaitoa

täyte:
5 dl mustikoita
100 g valkosuklaata
100 g tuorejuustoa
1...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

POHJA:
4 munaa
1.5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 dl omenatäysmehua kostutukseen

TÄYTE:
300 g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)

KUORRUTUS:...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)