Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 154 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Linssi-punajuuripata on herkullisen simppeli kasvisruoka. Kuten pataruuat yleensä, tämäkin maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-linssipata

Ainekset

3
isoa sipulia
700
g
punajuuria
2
rkl
öljyä
2
rkl
ras el hanout -mausteseosta (esim. Santa Maria)
1
tl
suolaa
8
dl
kasvislientä
2
dl
punaisia linssejä
2
rkl
sitruunamehua
1/2
ruukkua
korianteria
Lisäksi
2
dl
turkkilaista jogurttia (tai vegaanista jogurttia)
n.1
dl
dukkahia

Työvaiheet

  1.  Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja leikkaa punajuuret 3-4 sentin kuutioiksi. Kuumenna öljy padassa ja lisää sipulit, ras el hanout ja suola. Paista 5 minuuttia sekoitellen. Lisää punajuurikuutiot ja jatka kypsennystä 5 minuuttia.
  2.  Lisää puolet kasvisliemestä pataan ja anna punajuurten hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.
  3.  Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja lisää pataan lopun kasvisliemen kanssa. Anna padan hautua puoli tuntia tai kunnes linssit ovat pehmeitä.
  4.  Purista sitruunamehu ja lisää se pataan. Ripottele korianteri pinnalle.
  5. Tarjoa padan kanssa paksua maustamatonta jogurttia ja dukkahia (ks. ohje).

Vinkki Lämmitä jäähtynyt pata seuraavana päivänä 175-asteisessa uunissa, noin 30–40 minuuttia.

Dukkah

Ainekset

2
rkl
pistaaseja kuorittuna
2
rkl
manteleita
1
rkl
korianterinsiemeniä
2
tl
juustokuminaa
1
tl
sitruunan kuorta raastettuna
2
rkl
chia-siemeniä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

 

  1.  Rouhi pistaasit ja mantelit veitsellä. Paahda rouhetta, korianterinsiemeniä ja juustokuminaa kuumassa kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen 2–3 minuuttia.
  2.  Pese sitruuna hyvin ja raasta sen keltaisesta kuoriosasta hienoa raastetta. Lisää kuoriraaste, chiasiemenet ja suola pannuun. Jatka paahtamista noin 1 minuutti.
  3.  Säilytä dukkah tiiviissä kannellisessa astiassa.

Kommentit (2)

epätietoinen_93

Anteeksi maalaisuuteni, mutta missä välissä pata menee uuniin?  Vasta seuraavana päivänä lämmittäessä vai? 

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Olipa hyvä huomio! Ingressin ja reseptin välillä on ajatus katkennut. Eli pata kypsennetään liedellä, mutta sen voi myös lämmittää uunissa seuraavana päivänä. Ingressi on nyt korjattu :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Merimiespata

ANNOKSET 6
VALMISTUSAIKA Useita tunteja
UUNIN LÄMPÖTILA 175°C

Munaton, Maidoton, Laktoositon
Merimiespihviksikin kutsuttu liha-perunapata on klassikkoruoka, jonka herkullisen maun salaisuus piilee oluessa ja huolellisessa haudutuksessa.

...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Paras sienirisotto tehdään itse keiteltyyn sieniliemeen. Mustatorvisienten hienous saa kiehtovan kaverin sikurirouskusta, jota ripautetaan risottoon lisämausteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + liemi 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustatorvisienirisotto

Ainekset

1
l (n. 400 g)
mustatorvisieniä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
(1 rkl kuivattuja tai ½ l tuoreita sikurirouskuja)
3
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
8–10
dl
sienilientä
1
dl
tuoretta kirveliä
50
g
voita
2
dl
mascarponejuustoa
Sieniliemi
1
sipuli
1
rkl
öljyä
l
vettä
1
dl
kuivattuja sieniä
(esim. suppilovahveroita tai tatteja)

Työvaiheet

  1. Keitä ensin sieniliemi. Lohko sipuli kuorineen neljään osaan. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa 5 minuuttia. Lisää vesi ja kuivatut sienet. Keitä miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Siivilöi.
  2. Puhdista ja hienonna sienet. Jätä muutama sieni kokonaiseksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa 2 minuuttia. Lisää mustatorvisienet (ja sikurirouskut) pannuun ja paista 5 minuuttia. Sekoita riisi joukkoon ja kuullota hetki.
  3. Kaada viini risottoon ja anna kiehahtaa. Kun neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin, lisää 1 dl kuumaa sienilientä. Sekoita ja lisää 1 dl lientä kerrallaan, kunnes risotto on lähes kypsää ja puuromaista. Tähän menee noin 18 minuuttia.
  4. Hienonna kirveli ja sekoita se risottoon. Lisää voi ja juusto ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maistuisi Italian nonnallekin! Parsakaalignocchit ovat herkullista ja helppoa arkiruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaalignocchit

Ainekset

1
(300 g)
parsakaali
½
punasipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
kuivattuja chilihiutaleita
1
tlk (400 g)
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4 + 4
rkl
raastettua parmesaania
Lisäksi
1
ps (400 g)
gnoccheja

Työvaiheet

  1. Irrota parsakaalista kukinnot ja hienonna varret. Keitä varsisilppua kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja paista sipuleita ja mausteita keskilämmöllä noin 6 minuuttia. Lisää tomaatit ja hauduta 10 minuuttia, hiero niitä välillä puuharukalla. Lisää varsisilppu ja jatka haudutusta 5 minuuttia. Lisää kukinnot ja jatka vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaania joukkoon.
  3. Keitä gnocchit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele kastikkeeseen. Raasta vielä parmesaania päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Lempeä maissikeitto on Japanissa lohturuokaa, jota voi ostaa jopa tölkeissä. Parasta soppa on kuitenkin itse tehtynä, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä höystettynä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen maissikeitto

Ainekset

1
iso sipuli
2-3
jauhoista perunaa
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
2
ps (à 200 g)
pakastemaissia
2
kanaliemikuutiota
2
dl
(ruoka)kermaa
1
rkl
miriniä
1/2
tl
suolaa
Päälle
2
rkl
mustia seesamisiemeniä
kevät- tai ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Kuullota sipulia ja perunoita öljyssä kattilassa 2 minuuttia. Lisää vesi, maissit ja liemikuutiot. Halutessasi säästä 1 dl maissia ruuan koristeeksi.
  3. Hauduta keittoa 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  4. Lisää kerma, mirin ja suola. Älä enää kiehauta keittoa, ettei kerma juoksetu.
  5. Viimeistele keitto seesaminsiemenillä ja kevät- tai ruohosipulilla.

Kommentit (4)

Tiina Kristiina Metsäketo

Hei hyvä keitto,mutta seesamsiemeniä ei saa syödä kun 1 tl päivässä.Tiedoksi et ne on erittäin kova vaikutus elimistöön.

Pia Kujala

Vähän muuntelin keittoa ja riivin joukkoon puolikkaan kypsää broileria loppuvaiheessa. Paras kanakeitto, mitä olen koskaan syönnyt. Seesamin siemeniä ei sattunut olemaan, mutta ei haitannut yhtään.

Soppamies

Mirin on aika mietoa, mahtaako 1 ruokalusikallisella keitossa olla mitään merkitystä?

Chrisse
Seuraa 
Liittynyt26.5.2015

Soppamies, ruokalusikallinen taittaa sopivasti lempeän keiton makua. Voit myös hyvin lisätä määrä.

Terv. Chrisse, ruokatoimittaja