Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 235 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Karjala kohtaa Italian! Rypytä ruiskuoriin kantarellirisottoa ja pidä puolesi, sillä nämä herkut katoavat kuumina suoraan pelliltä.

Kun ohut ja rapea ruiskuori yhdistyy pehmeään ja taivaallisen hyvänmakuiseen kantarellirisottoon, syntyy piirakoita, jotka häviävät parempiin suihin suoraan pelliltä.

Kantarellirisotto valmistuu noin puolessa tunnissa, ja sen hieman jäähtyessä ja tiivistyessä ehtii hyvin valmistaa piirakoiden ruiskuoret. Tästä eteenpäin valmistus muistuttaa karjalanpiirakoiden valmistusta.

Ruiskuoret siis kaulitaan ohuiksi ja pyöreiksi, ja niiden keskelle lusikoidaan hiukan risottoa. Reunat rypytetään täytteen päälle ja piirakat paistetaan kuumassa uunissa.

Kuumat piirakat sivellään voisulalla ja päälle raastetaan vielä hieman parmesaanijuustoa. Tuore basilika tai vaikka ketunleivät viimeistelevät nämä herkkupiirakat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 20 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kantarelli-ruispiiraat

Ainekset

1
rkl
voita
2
dl
kylmää vettä
3
dl
ruisjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
TÄYTE
1
l
vettä
3
rkl
kasvisfondia
1
salottisipuli
4
dl
kantarelleja pilkottuina
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
risottoriisiä
½
dl
valkoviiniä
50
g
parmesaanijuustoa
25
g
voita
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
50
g
voita sulatettuna
2
rkl
parmesaania lastuina
ketunleipiä tai tuoreita yrttejä

Työvaiheet

  1. Ota taikinaan tuleva voinokare huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Aloita täytteestä, tee kasvisliemi vedestä ja fondista. Pidä liemi kuumana. Kuori ja hienonna sipuli ja pilko sienet. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota riisiä öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sipuli ja sienet, kuullota vielä pari minuuttia.
  3. Lisää viini. Kun se on imeytynyt, lisää kauhallinen kasvislientä. Kypsennä sekoitellen lisäten lientä aina, kun edellinen annos on imeytynyt, yhteensä noin 15 minuuttia.
  4. Raasta parmesaani ja lisää se risottoon yhdessä voin ja pippurin kanssa. Anna täytteen jäähtyä huoneenlämmössä piiraskuorien valmistamisen ajan.
  5. Valmista taikina. Sekoita jauhot ja suola veteen. Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa.
  6. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 palaan. Pyöritä palat palloiksi ja kauli ne ruisjauhojen avulla hyvin ohuiksi pyöreiksi piiraspohjiksi. Säilytä pohjat liinan alla, etteivät ne kuivu ennen täyttämistä.
  7. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Levitä piiraspohjan keskelle noin 2 rkl risottoa niin että reunoilta jää noin 1 cm ilman täytettä. Rypytä reunat risoton päälle. Paista piiraita uunissa noin 10 minuuttia.
  8. Voitele piiraat voisulalla. Vuole päälle parmesaania ja viimeistele ketunleivillä.

Kommentit (6)

Vierailija

Missä kohtaa ja kuinka paljon kantarelliä tulee piirakkaan?

GRV Heini
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hei. Sienet lisätään ohjeen mukaan kohdassa 2. Aloita täytteestä, tee kasvisliemi vedestä ja fondista. Pidä liemi kuumana. Kuori ja hienonna sipuli ja pilko sienet. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota riisiä öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sipuli ja sienet, kuullota vielä pari minuuttia.

Vierailija

Näyttääpä hyvältä, on myös Kaunis kuva!😉

Herkkupiirakka

No just toissapäivänä mietin piirakkaperinnettämme ja ajattelin, että rypytettävien piirakoidemme täytteenä voisi olla riisin, ohran, perunan ja porkkanan lisäksi muita kasviksia, lihaa ja kalaa. Varmasti tekisivät kauppansa esim jauhelihapiirakat, tai täytteenä broiskua, poroa, peuraa, muuta riistaa, ruodotonta kalaa (ahventa, haukea tms), tomaattia, juustoa, palsternakkaa, lanttua tai muuta hyvää kauden sadosta.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

Parmesan raastetaan täytteen joukkoon. Valmiit piiraat voi viimeistellä lastuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Ninna Lindström

Suolainen ohrapuuro sopii loistavasti lounaaksi. Puuron päälle voit lisätä mieleisiä lisukkeita esim. avokadoa tai kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen ohrapuuro

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
50
g
kourallinen pinaattia + muutama lehti koristeluun
2
dl
ohrasuurimoita, ruokaohra (Wilja)
4
dl
suolatonta kasvislientä
½
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
½
tl
suolaa
PÄÄLLE
2
kananmunaa
½
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynsi. Kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pinaatin kanssa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kokonaiset tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta puuro olisi löysää. Mausta suolalla.

  2. Paista öljytyllä pannulla kananmunat toiselta puolelta. Lusikoi puuroa lautaselle, laita päälle kananmuna ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja viimeistele tuoreilla, pestyillä pinaatinlehdillä.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvismelanzanen kastike on tehty jauhelihan sijaan linsseistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-melanzane

Ainekset

2
(n. 800 g)
munakoisoa
1
tl
suolaa
¾
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk
kirsikkatomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattisosetta
2
dl
vettä
dl
punaisia kuivattuja linssejä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa leikkuulaudalla. Odota 15 minuuttia ja pyyhi siivut talouspaperilla. Paista munakoisot kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä. Lisää pannulle vesi, linssit, punaviinietikkajamausteet. Hauduta kastiketta 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, tomaattikastiketta, revittyä mozzarellaa ja ripaus parmesaaniraastetta. Ripottele pinnalle loppu parmesaaniraaste.
  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Melanzanen voi koota uunivuokaan vaikkapa sunnuntai-iltana, niin se on nopeaa paistaa maanantain ruuaksi.