
Ihanan tahmeassa piiraassa maistuvat kirpeä puolukka ja makea valkosuklaa!
Tahmeat puolukka-valkosuklaapalat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Lisää myös voisula ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa.
- Sulata valkosuklaa varovasti esimerkiksi mikrossa ja lisää se ohuena nauhana taikinaan.
- Vuoraa 30x20 cm:n vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Ripottele puolukat taikinan pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Piirakka saa jäädä hieman tahmeaksi.
- Sulata koristeluun tuleva valkosuklaa ja valuta se lusikan avulla raidoiksi piirakan pinnalle. Leikkaa piirakka annospaloiksi.
Paljonko tulee vehnäjauhoja? Puuttuu reseptistä...
En löydä vehnäjauhojen määrää....summittain vedettiin, uunissa on, nyt odotellaan mitä tulee.
Puuttui vehnäjauhojen määrä.
Laitoin jauhoja 2dl ja tuli ihan ok, ei kovin kuohkea mutta hyvä maku
Raaka-aineluettelosta puuttuneet vehnäjauhot on nyt lisätty paikoilleen. Kiitos kun kerroitte virheestä.
Jos ainekset tuplaa, tuleeko tästä uunipellillinen?
Kiitos kysymyksestäsi, vaikuttaa kyllä siltä että tulisi juuri sopivasti pellillinen! Jos kokeilet, kerro miten onnistui. Paistoaikaa kannattaa seurailla hieman, ei välttämättä ole juurikaan pidempi kuin tämänkään leivonnaisen, koska taikina on ohuena kerroksena.
Hyvin onnistui kun tuplasin ainekset. Tuli juuri uunipellillinen. Paistoaika 30 min.
Hyvää tuli ja lapset tykkäsi👍🏻
Mietin tässä, että paahdettu valkosuklaa voisi varmaan käydä hyvin päälle. En myöskään ole puolukoiden ystävä, joten vadelmia tai viinimarjoja mietin korvaavaksi tuotteeksi.